Luna AdNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce este de fapt Yerba Mate?

Ce este de fapt Yerba Mate?
     

Yerba Mate este un arbore care crește în bazinele râurilor Paraná, Paraguay, într-o regiune Sud Americană, care acoperă zonele limitrofe între Argentina, Brazilia și Paraguay. Nativii din această zonă, Guarani, folosesc planta încă din antichitate, pentru proprietățile sale nutritive și vindecătoare.

Astăzi, Yerba Mate este folosit pe scară largă, nu numai în aceste țări dar și în altele, cum ar fi Uruguay, Chile și împrejurimile lor, și a creat o puternică tradiție culturală. Utilizarea lui în zilele noastre diferă de vechiul mod de utilizare de către Guarani, care macerau acest preparat zile întregi și îl beau apoi ca un curativ pentru diverse boli (boli reumatice, intestinale etc.) și ca un elixir reîmprospătant care le-a dat putere și energie.

În prezent, forma în care se consumă este infuzia, care se realizează în două feluri predominante:

  • în formă de ceai, pentru care se folosește tulpina Yerba, sau ambalajele comerciale în forma de pungi tipice preparării ceaiului.
  • în formă de ritualul curios „amorsare de mate”, pentru care ai nevoie de un vas mic (numit mate) făcut din fructe naturale, lemn sau metal, bombillia, un tub de metal cu găuri în partea de jos, atunci când se bea yerba mate se folosește ca pai și sită în acelaș timp. Mate se servește cu apă fierbinte, dar există și o versiune rece numită "tereré."

 
Acest obiocei larg s-a răspândit pe o regiune vastă sud americană și are conotații culturale puternice. Yerba mate se consumă mai mult pentru această tradiție decât pentru proprietățile sale nutritive și vindecătoare.

Sursa: ceaimate.ro

Yerba Mate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.