Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce este de fapt Yerba Mate?

Ce este de fapt Yerba Mate?
     

Yerba Mate este un arbore care creste in bazinele raurilor Paraná,  Paraguay, intr-o regiune Sud Americana, care acopera zonele limitrofe intre Argentina, Brazilia si Paraguay. Nativii din aceasta zona, Guarani, folosesc planta inca din antichitate, pentru proprietatile sale nutritive si de vindecare.

Astazi, Yerba Mate este folosit foarte larg, nu numai in aceste tari dar si in altele, cum ar fi Uruguay, Chile si imprejurimile lor, si a creat o puternica traditie culturala. Utilizarea lui in zilele noastre difera de vechiul mod de utilizare de catre Guarani, care macerau acest preparat zile intregi si il beau apoi ca un curativ pentru diverse boli (boli reumatice, intestinale etc.) si ca un elixir reimprospatant care le-a dat putere si energie.

In prezent, forma in care se consuma este infuzia, care se realizeaza in doua feluri predominante:

  • In forma de ceai, pentru care se foloseste tulpina Yerba, sau ambalajele comerciale in forma de pungi tipice prepararii ceaiului.
  • In forma de ritualul curios „amorsare de mate”, pentru care ai nevoie de un vas mic (numit mate) facut din fructe naturale, lemn sau metal, bombillia, un tub de metal cu gauri in partea de jos, atunci cand se bea yerba mate se foloseste ca pai si sita in acelas timp. Mate se serveste cu apa fierbine, dar exista si o versiune rece numita "tereré."

 
Acest obiocei larg s-a raspandit pe o regiune vasta sud americana si are conotatii culturale puternice. Yerba mate se consuma mai mult pentru aceasta traditie decat pentru proprietatile sale nutritive si de vindecare.

Sursa: ceaimate.ro

Yerba Mate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Proprietatile Yerba Mate

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.