Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Aurul verde al Argentinei

Aurul verde al Argentinei
     

Pe lângă faptul că conține o serie de calități pozitive, yerba mate este considerat o legătură de comunicare între membrii familiei.

Binecuvântat să fie aurul verde!

Nu este consumat numai în țările precum Uruguay, Paraguay și Argentina, ci și Chile se considera o țară consumatoare a acestor infuzii sănătoase. Deși de-a lungul anilor a săazut în preferințele cetățenilor, până în secolul XIX a fost unul dintre cele mai populare băuturi ale regiunii.

Sosirea verii aduce niște imagini care se repetă în fiecare an. În plus față de costumele de baie, mare și soare, turiștii din Argentina și Uruguay , care sosesc în această parte a globului pot fi observate în mai multe localități din țară.

Necontestată va fi fotografia acelei familii care se reunește pentru a bea yerba mate. Pe plajă, adulții și copii se bucură de această băutură, care este considerată cea mai consumată băutură, și potrivit datelor publicate în ziarul El Carlin, în 2005 a ocupat 88,8% din preferințe.

Yerba mate este o plantă din America de Sud, care conține mai mult de 200 de substanțe, din care 50 sunt identificate, printre care putem găsi uleiuri esențiale, acizi alifatici, alcool terțiar, benzen, furfurol, aldehide și cetone, ale căror proprietăți sunt destul de benefice organismului uman.
Conține elemente multiple, cum ar fi vitaminele B1, B2, E, A și C, polifenoli cu acțiune antioxidantă și imunoprotectivă, potasiu, magneziu, mangan, fier, calciu, fluor și 15 aminoacizi. Fără îndoială acestă plantă este considerată un aliment bogat și util, cu beneficii nutriționale și chiar și terapeutice. În acest ultim domeniu îi putem găsi și activități anticancerigene, este testat mai ales în inhibarea celulelor de cancer bucal.

Nutriționista și vicepreședintele Colegiului de Nutriționiști din Chile, Nelba Villagrán Arias a spus că planta conține un alcaloid numit mateină, care are o structură chimică similară cu cea a cafelei, dar fără acțiuni negative asupra somnului. În ciuda acestui structuri chimice, conținutul lui este aproape nesemnificativ, astfel poate fi consumat și de persoane sensibile. Si pentru a-i semăna unei cești de cafea se necesită cam 100 de saci de yerba mate, declară ea.

Cel mai important lucru este în interior

Sa ne întoarcem la imaginea cu turiștii. De fiecare dată când ei apar la știri comentând beneficiile teritoriului argentinian, pot fi observați ținând în mână un recipient rotund, cu o bombillia de metal, protejând acel termos mic de apă, pentru a fi reumplut din când în când. Așa se cunoaște cel mai bine modalitatea de a bea mate.

În acest sens, Nelba Villagran spune că mate se poate consuma în diferite forme, fără a pierde proprietățile plantei. Se poate consuma din vas de dovleac sau lemn, cu bombillia sau ca infuzie (ca și ceai).

Alte efecte descrise de nutriționista Villagrán Nelba sunt:

-Creșterea de concentrare și de energie
-Creșterea stimulării rezistenței naturale la boli și infecții
-Reducerea nervozității, creșterea rezistenței la oboseală fizică și mentală
-Îmbunătățirea stării de spirit, cu acțiune afirmativă în cazuri de depresie
-Întârzie acumularea acidului lactic în mușchi
-Are efect benefic asupra digestiei, ajută în constipații
-Reduce apetitul, ajutând în cure de slăbire
-Dilatează vasele de sânge, reduce tensiunea arterială
-Previne cariile dentare.

 

Sursa: ceaimate.ro

Yerba Mate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Infecțiile bine cunoscute ale copilăriei

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.