DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Masaje cu uleiuri volatile

Masaje cu uleiuri volatile
     

Masajul joacă un rol foarte important în aromaterapie, fiind o posibilitate de a scăpa de stres și oboseală. Este o terapie practicată din antichitate. Cel care practică masajul trebuie să fie într-o stare de spirit calmă și să fie cât mai relaxat, întrucât prin intermediul mâinilor se transmite de la terapeut la pacient o anumită formă de energie.

Masajul aromaterapeutic este o combinație de masaj suedez, masaj shiatsu (acupunctura) și masaj neuromuscular.

Masajul suedez este un masaj al țesuturilor moi, însumează mai multe tipuri de mișcări diferite, dintre care mai folosite sunt netezirea și compresiunea. Este cel mai ușor de facut și potențial cel mai puțin nociv.

Masajul neuromuscular este un masaj profund, care își propune să ajunga la nervi, ligamente, tendoane și alte țesuturi de legătură, care, în mod normal, nu sunt atinse de masajul țesuturilor moi.

Masajul shiatsu este o ramură a medicinei orientale, lucrează pe principiile Qi și yin/yang și constă în influențarea fluxului de energie al meridianelor. Shiatsu seamănă mai mult cu un masaj energetic, aplicându-se mai degrabă Qi sau forța vitală decât forța fizică și are două scopuri: unul de a încărca Qi-ul pacientului în general și celălalt de a masa anumite meridiane și puncte specifice.

Efectele tratamentului prin masaj depind în mare măsură de rafinamentul tehnic și de cunoștințele în domeniu ale celui care îl practică, maseur. Printr-un masaj adecvat și efectuat cu precizie, toate funcțiile organelor corpului – pielea, mușchii, nervii, glandele, aparatul respirator, aparatul digestiv, aparatul cardiovascular – sunt stimulate și, datorită activării circulației sângelui și limfei, produsele reziduale ale corpului sunt eliminate eficient.

Uleiurile de masaj se obțin dintr-un ulei de bază, care poate fi ulei de floarea-soarelui, de germeni de grâu, de migdale, de sâmburi de struguri și din uleiul volatil, a cărui concentrație în uleiul de bază este de 2,5%. Astfel, 50ml de amestec ulei de bază/ulei volatil conțin cca. 25 picături de ulei volatil aromatic.

Numeroase cercetări din domeniul aromaterapiei au arătat efectele uleiurilor aromatice asupra sistemului nervos și a comportamentului oamenilor.

S-a constatat astfel că mirosul de lămâie și mentă prezintă efecte stimulatoare, iar lavanda și nucșoara sunt balsamuri relaxante. Asocierea parfumului de rozmarin cu cel de lămâie favorizează concentrarea intelectuală, iar amestecul de lavandă și mușețel induce calmul.

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Totul despre maslin

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.