DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum să scapi de sforăit?

Cum să scapi de sforăit?
     

S-ar putea să fiți printre cei 45% dintre adulții normali care sforăie cel puțin ocazional

Sforăitul în familie poate afecta somnul celuilalt, ceea ce în final poate duce la dormitoare separate. 75% dintre persoanele care sforăie au apnee obstructivă (când respirația este întreruptă în timpul somnului pentru perioade scurte), ceea ce ar putea crește riscul apariției bolilor de inimă.

1. Schimbăți poziția de dormit

Dacă dormiți pe spate parte inferioară a limbii se sprijină pe peretele din spate al gâtului, provocând un sunet vibrat în timpul somnului. Dacă vă intoarceți într-o parte acest lucru poate fi evitat. O pernă de corp (o pernă de lungime întreagă care susține întregul corp) oferă o fixare ușoară. Aceasta vă permite să mențineți somnul pe o partea și face o diferență dramatică.

Dacă sforăitul continuă indiferent de poziția de somn, apneea de somn obstructivă poate fi o cauză. Iar în acest caz e recomandat să consultați un medic

2. Pierde greutate

Pierderea în greutate îi ajută pe unii oameni, dar nu pe toată lumea.

Dacă ați câștigat în greutate și ați început să sforăiți, pierderea câtorva kilograme poate ajuta. Dacă creșteți greutatea în jurul gâtului, acesta îngustează diametrul intern al gâtului, declanșând sforăitul.

3. Evitați alcoolul

Alcoolul și sedativele reduc tonul de odihnă al mușchilor din partea din spate a gâtului, făcându-vă să sforăți. Consumul de alcool cu patru până la cinci ore înainte de a dormi face sforăitul mai rău. Chiar și persoanele care nu sforăie în mod normal pot sforăi puternic după ce au consumat alcool.

4. Somn sănătos și de durată

Somnul insuficient poate avea aceleași efecte ca și alcoolul. Lucrul îndelungat fără somn suficient te fac să dormi adânc și profund, iar mușchii devin relaxați, ceea ce creează sforăitul.

5. Eliberați căile nazale

Dacă sforăitul începe pe nas, păstrarea nărilor neobturate poate ajuta. Acest lucru permite aerului să se miște mai lent. Imaginați-vă un furtun îngust de grădină prin care trece apa. Cu cât furtunul este mai îngust, cu atât e mai mare presiunea. Căile nazale funcționează la fel. Dacă nasul este înfundat sau îngustat este posibil ca aerul care se mișcă rapid să producă sforăitul.

Un dus fierbinte înainte de somn poate ajuta la deschiderea nărilor. De asemenea, este recomandat să țineți o sticlă cu apă sărată la duș să vă clătiți nasul.

6. Schimba-ți pernele des

Alergenii din dormitor și din pernă pot contribui la sforăit. Acarienii de praf se acumulează în perne și pot provoca reacții alergice care pot duce la sforăit. Aerisiți pernele cel puțin o dată la două săptămâni și înlocuiți-le din șase în șase luni pentru a menține praful și alergenii la minim.

7. Hidratați-vă bine

Beți multe lichide. Secrețiile din nas și din gât devin lipicioase atunci când sunteți deshidratat, ceea ce duce la sforăit. Potrivit Institutului de Medicina, femeile sănătoase ar trebui să bea 2,2 litri de apă pe zi iar bărbații au nevoie de aproximativ 3,2 litri.

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.