Zilele Rapunzel
toate produsele cu -12% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Vitamina de care ai nevoie în sezonul rece!

Vitamina de care ai nevoie în sezonul rece!
     

Organismul in continuu are nevoie de diferite vitamine, mai ales toamna si iarna pentru a putea preveni diferite imbolnaviri. Dintre toate cea mai importanta este vitamina C.
Daca o perioada mai lunga organismul are carenta de vitamine apare o deficienta severa, de aceea este important ca mai ales toamna si iarna sa consumam cat mai multe vitamine. Simptomele tipice carentei de vitamine este oboseala, deprimarea, indispozitia, ceea ce iarna se accentueaza si mai tare datorita lipsei de lumina,  astfel apare si iritabiliatea, scaderea performantelor fizice si intelectuale, scaderea rezistentei organismului, imbolnaviri mai frecvente. Primavara si vara aportul de vitamine este mai mare, dar iarna acesta scade si atunci apare nevoia mai ales de vitamine solubile in apa. Dintre toate acestea vitamina C este cea mai importanta, deoarece este motorul rezistentei la boli. Vitamina C intareste sistemul imunitar, protejand astfel organismul de raceala si de diferite boli infectioase, ajuta la netezirea pielii indepartand ridurile.

 In ce cantitate avem nevoie de vitamina C ?

De vitamina C are cea mai mare nevoie organismul, deoarece necesarul zilnic este atat de mare incat nici o alta vitamina nu-l poate ajunge. Un adult sanatos necesita zilnic intre 60-80 mg.

Efectele mediului, stresul, febra, situatiile post-operatorii, fumatul, munca fizica sau contreceptivele ridica  necesarul zilnic. Pierderile absorbtiei vitaminei C nu sunt mari, din catitatea consumata aproximativ 75% se absoarbe. In urma caldurii vitamina C se descompune, deci alimentele bogate in vitamine trebuie consumate crude fara a le fierbe sau frige.

Efectele deficientei si a surplusului

In deficienta de vitamina C sistemul imunitar slabeste, creste pericolul la infectii. Surplusul nu este posibil, deoarece este solubila in apa. Cu toate astea multi iau asa numite “doze mari” de vitamina C,  spunad ca de la acesta nu se poate intampla nimic rau. In urma unor observatii se declara ca un consum mare de vitamina C pe zi poate fi daunator organismului. Cea ma frecventa simptoma este piatra la rinichi, dar de asemenea se poate depune si in tesuturi in forma de mici cristale.

 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter