☺ HAPPY HOURS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Toți avem nevoie de zinc!

Toți avem nevoie de zinc!
     

Zincul este un metal, însă este și un element esențial pentru organismul uman. Deșii oamenii nu acordă multă atenție zincului, aceasta are efecte foarte pozitive asupra organismului. Avem nevoie de zinc în fiecare zi în cantități mici pentru a menține sănătatea noastră (pentru un adult doza zilnică recomandată este de 11 mg.).

Care sunt beneficiile zincului?

Zincul ajută la producția hormonilor, la menținerea echilibrului hormonal și facilitează digestia. Are capacități anti-inflamatorii, din această cauză poate avea beneficii terapeutice împotriva cancerului, sau impotriva bolilor cardiovasculare.

Zincul acționează ca un antioxidant în organism și încetinește procesul de îmbătrânire. Controlează echilibrul hormonal, iar din aceasta cauză reduce riscul infertilității și a diabetului. Pe lângă aceste lucruri, zincul ajută în curățarea ficatului, reduce inflamațiile apărute și ajută la absorbția nutrienților.

Lipsa zincului din organism se manifestă prin: îmbolnăviri frecvente, oboseală, lipsă de concentrare, incapacitate de a se vindeca. 

Am putea să continuăm cu lista beneficiilor zincului, însă vrem să enumerăm niște surse alimentare care conțin zinc. Carnea și produsele din carne sunt mai bogate în zinc decât produsele făcute din plante. Carnea de miel și carnea de vită conțin cele mai mari cantități de zinc, urmat de năut și caju. Dacă aceste produse sunt scumpe, sau nu prea le găsiți pe piață, puteți să consumați semințe de dovleac, iaurt, carne de pui sau de curcan, ouă, ciuperci, somon, sau chiar și pudră de cacao.

Dacă nu v-am convins că zincul este esențial pentru o viață sănătoasă, vă mai spunem ceva. Din cauza faptului că ajută la menținerea echilibrului hormonal zincul este prieten bun și cu insulina. Ajută la stocarea adecvată a acestuia în pancreas și la eliberarea lui normală când glucoza intră în fluxul sanguin.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.