Zincul de fapt este un metal, insa este si un element esential pentru organismul uman. Desii oamenii nu acorda multa atentie zincului, aceasta are efecte foarte pozitive asupra organismului. Avem nevoie de zinc in fiecare zi in cantitati mici pentru a mentine sanatatea noastra (pentru un adult cantitatea normala pe o zi: 11 mg.).
Care sunt beneficiile zincului?
Zincul ajuta la productia hormonilor, la mentinerea echilibrului hormonal si faciliteaza digestia. Are capacitati anti inflamatorii, din aceasta cauza poate avea beneficii terapeutice impotriva cancerului, sau impotriva bolilor de inima.
Zincul actioneaza ca un antioxidant in organism si incetineste procesul de imbatranire. Controleaza echilibrul hormonal, iar din aceasta cauza reduce riscul infertilitatii si a diabetului. Pe langa aceste lucruri, zincul ajuta in curatarea ficatului, reduce inflamatiile aparute in aceasta si ajuta si la absorbtia nutrientilor.
Lipsa zincului din organism se manifesta in: imbolnaviri frecvente, oboseala, lipsa de concentrare, incapacitate de a se vindeca.
Am putea sa continuam cu lista beneficiilor zincului, insa vrem sa enumeram niste surse alimentare care contin zinc. Carnea si produsele din carne sunt mai bogate in zinc decat produsele facute din plante. Carnea de miel si carnea de vita contin cele mai mari cantitati de zinc, urmat de naut si caju. Daca aceste produse sunt scumpe, sau nu prea le gasiti pe piata, puteti sa consumati seminte de dovleac, iaurt, carne de pui sau de curcan, oua, ciuperci, somon, sau chiar si pudra de cacao.
Daca nu v-am convins ca zincul este esential pentru o viata sanatoasa, va mai spunem ceva. Din cauza faptului ca ajuta la mentinerea echilibrului hormonal zincul este prieten bun si cu insulina. Ajuta la stocarea adecvata a acestuia in pancreas si la eliberarea lui normala cand glucoza intra in fluxul sanguin.
Ștevia este adesea prezentată ca un înlocuitor sigur și sănătos al zahărului, care poate îndulci alimentele fără efecte negative a
Unii oameni pot fi precauți când vine vorba de utilizarea uleiurilor pentru gătit, împreună cu alimentele, ba chiar și pe salate. Cons
Sarcina este perioada în care trebuie să acordăm mai multă atenție sănătății și bunăstării noastre. În acest articol
Mierea a fost folosită ca medicament de-al lungul istoriei. Una dintre cele mai frecvente și persistente utilizări terapeutice ale mierii a fost ca
Ce sunt proteinele? Ce rol au proteinele în organism? Tipuri de proteine Alimente bogate în proteine De câte proteine avem nevoi
Când vine vorba de grăsimi, majoritatea dintre noi ne regăsim confuzi, depășiți de subiect, în încercarea de a diferenția tipu