Acizii grasi prezenti in Omega 3 sunt un tip de grasime care stimuleaza sanatatea tensiunii arteriale si nivelul trigliceridelor, ajuta la buna functionare a creierul si are multe alte beneficii asupra organismului.
Omega 3 este compus din EPA si DHA, acestea se regasesc in abundenta in corpul uman, astfel avand o importanta majora asupra starii de bine si a santatii. EPA si DHA sunt defapt doua elemente, ce se regasesc in alimentele despre care credem ca sunt bogate in omega 3, precum ouale si pestele.
De cata Omega 3 avem nevoie?
Desi nu exista o doza zilnica oficiala, multi experti recomanda aprox 250 miligrame. Persoanele care sufera de probleme ale inimii, pot beneficia mult mai mult, consumand mai mult omega3. Motivul este simplu: acizii grasi din Omega 3 au o contributie majora asupra bunei functionari ale inimii.
Deficienta de Omega 3
Deficienta de DHA, poate duce la scaderea nivelului de functiomare optima a creierului.
Cei care sufera de deficienta de Omega 3 vor avea simptome precum scaderea viziunii, boli ale pielii si a unghiilor, infertilitate, un sistem imunitar scazut, anxietate si boli cardiovasculare.
Nivelul scazut de omega 3 este deasemenea asociat cu boli cronice.
Aceste simptome sunt prezente deoarece acizii grasi Omega 3 au puterea de a imbunatatii activitatea sistemului cardiovascular si ajuta la reducerea riscului de producere a infarctului miocardic si a accidentului vascular cerebral, de crestere a trigliceridelor.
Cum putem optimiza nivelul de Omega 3 din organism?
Pentru a avea un nivel normal de Omega 3 in organism si pentru a asigura o buna functionare a creierului si a inimii, este nevoie sa includem alimente precum pestele, cel putin de doua ori pe saptamana in alimentatia noastra. Alegeri ideale ar fi somonul, tonul sau pastravul. Daca sunteti vegetarieni sau vegani, semintele de chia si nucile sunt deasemenea alegeri ideale.
Desigur, deoarece nu reusim sa indeplinim aceste conditii intotdeauna este recomandata includerea suplimentelor cu Omega 3. Suplimentul ideal contine 50% EPA si 25% DHA.
Februarie este a doua lună a anului în calendarul Gregorian. Este cea mai scurtă lună gregoriană, care are numai 28 sau 29 de zile.
Somnul este o funcție esențială care permite corpului și creierului să se reîncarce, facandu-vă dimineața să vă simțiți reîmpro
Există diferite moduri de a vă întări sistemul imunitar într-un mod natural, care vă va ajuta să luptați cu bine cunoscuta r
Ce este sucul de aloe vera? Planta aloe vera este o specie de plante suculente din genul Aloe. Aceasta crește din abundență în climatele tro
Se zvonește că produsele alimentare din soia fac ravagii asupra nivelului hormonal al bărbaților și, în cazuri extreme, poate provoca ginec
Principalele specii de pseudocereale sunt quinoa, amaranth, chia și hrișcă. Acestea sunt bogate în proteine și uleiuri vegetale și nu conț