⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Studiu: transplantul de maduva ajuta la vindecarea de Sida

Studiu: transplantul de maduva ajuta la vindecarea de Sida
     

Berlin: Un american care suferea de Sida s-a vindecat de boala 20 de luni mai tarziu dupa ce a primit un transplant de maduva osoasa pentru leucemia cu care se confrunta, au declarat medicii.

In timp ce cercetarile si unii medici au fost rezervati in declaratii spunand ca poate fi vorba doar de o chestiune de noroc, altii spun ca acest caz poate fi solutia in vindecarea celor 33 milioane de persoane din intreaga lume infectate cu virusul HIV.

Dr. Gero Huetter a declarat ca pacientul american de 42 de de ani care traia in Berlin a suferit de Sida de mai bine de 10 ani si ca dupa 20 de luni de la transplant, acesta nu mai prezenta nici un simptom cum ca ar mai avea virusul. In timp ce pacientul se astepta in orice moment sa primeasca vestea ca nu mai are mult de trait, testele de sange, oase si a altor tesuturi ale organelor s-au dovedit a iesi impecabil.

Un specialist in HIV, Dr. Andrew Badley a declarat ca probabil testele nu au fost suficient de amanuntite, motivand ca un caz asemanator a existat si in 1999 cand doua cazuri de pacienti cu Sida s-au vindecat aparent de virus in urma transplantului de maduva osoasa.

Din declaratiile dr. Huetter cel care a efectuat transplantul de maduva si care este speialist in hematologie, rezulta ca unii oameni sunt purtatori de o mutatie genetica care ii fac rezistenti la virusul HIV. Daca aceasta mutatie, numita Delta 32 este mostenita de la ambii parinti, atunci Sida este prevenita prin impiedicarea virusului HIV de a ataca celulele prin blocarea CCR5, un receptor care actioneaza ca un fel de bariera.
Aproximativ 1000 de europeni si americani au mostenit aceasta mutatie de la ambii parinti si Dr.Huetter s-a bazat intocmai pe acest lucru in gasirea unui donator de maduva. Inainte de transplant pacientul s-a confruntat cu medicamente si radiatii puternice pentru distrugerea propriilor maduve infectate, un tratament fatal pentru 20-30% dintre pacienti. Riscul cu care era posibil sa se confrunte era acela ca celulele mutante sa respinga virusul.

Anthony Fauci, Director la Institutul National de Boli alergice si Infectii in SUA a spus ca operatia este costisitoare si prea periculoasa pentru a fi aplicata ca tratament de vindecare a Sidei, insa nu neaga faptul ca aceasta descoperire poate fi o inspiratie pentru cercetarile ulterioare in gasirea terapiilor genice potrivite pentru blocarea sau exterminarea virusului.

De altfel, David Roth, profesor de epidemiologie si sanatate publica internationala la London School Hygiene and Tropical Medicine spune ca terapia genica este la fel de ieftina si eficienta precum sunt medicamentele recomandate in primele stadii de dezvoltare a bolii, adaugand ca mai este cale lunga pana la vindecarea Sidei, mai ales ca exista multe lucruri inca necunoscute despre genele mutante.

Insasi Dr. Huetter admite ca " Virusul este viclean si nu se stie cu siguranta daca nu va exista o reinviere a aestuia".

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

10 metode de a scadea colesterolul marit

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.