Luna Bunica Agafia
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Simptome ce indică probleme cu fierea

Simptome ce indică probleme cu fierea
     

Corpul ne trimite semnale de alarmă atunci când ceva nu funcționează în ritm normal. Durerile de cap, gustul amar, stările de greață indică probleme cu fierea. În timp fierea se îmbolnăvește mai tare și pot apărea crizele de fiere, care sunt cauzate de formarea de pietre. Haideți să aflăm care sunt simptomele crizelor biliare și cum să le prevenim sau să le tratăm.

Simptomele crizelor biliare

O parte din populația planetei, în jur de 10% suferă de crize biliare. Litiza biliară (pietre la fiere) și dischinezia biliară (fierea leneșă) sunt cele mai comune afecțiuni ale bilei.
Migrenele, stările de greață însoțite de vărsături, balonările indică afecțiuni ale fierei. Se recomandă consultul medical în cazul acestor simptome pentru a detemina cauza și a afla dacă s-au format pietre la nivelul bilei sau nu.  Crizele de fiere apar din cauza calculilor biliari și sunt însoțite de dureri abdominale pe partea stângă.

Care sunt cauzele ce generează probleme cu fierea? 

Vezica biliară adună bila secretată de ficat, dar ajută și la digestia grăsimilor. Dacă consumăm alimente grele, în timp activitatea bilei devine foarte dificilă. Grăsimile consumate în exces duc la tulburări ale funcționării bilei. Medicii indică reducerea numărului de grăsimi pe care îl consumăm în mod zilnic. 

Cum evităm și tratăm problemele biliare?

Evită consumarea maionezei, a brânzeturilor grase și a peștelui cu conținut mare de grăsime. Consumă mai puține porții de carne de porc și alege părțile slabe ale acesteia. Gătește puiul după ce ai îndepărtat pielea acestuia și redu consumul dulciurilor raffinate. Hamburgerii, cartofii prăjiți, înghețata sunt alte alimente ce dăunează bunei funcționări ale bilei. 

Introdu în mod regulat fructe și legume în alimentația ta pentru o digestie ușoară și pentru diminuarea numărului de toxine din organism. Consumă morcovi, avocado, cartofii dulci, dovleceii, nucii și iaurtul grecesc sunt alimente ce conțin fibre solubile, sprijină digestia, energizează și au un rol nutritiv.

Consumă mai multe mese mici pe zi. După luarea unei mese, încearcă să faci mișcare. Fă o plimbare sau stai mai mult în picioare. Evită să te așezi în pat după prânz sau cină.

Specialiștii recomandă să pui corpul în mișcare cam două ore după orice masă.

Cinele copioase trebuie înlocuite cu cine ușoare. Redu consumul de alcool, deoarece acesta favorizează refluxul bilei și solicită vezica biliară. Înlocuiește-l cu sucuri din morcovi, ceaiuri sau apă. Dacă ai o bilă leneșă sau crize de fiere încearcă să consumi mai puțină cafea și ceaiuri cu cofeină. Limitează-te la o ceașcă de cafea pe zi.

Tratează afecțiunile fierei cu produse naturiste. Introdu ceaiuri amare în rutina ta zilnică. Ceaiul de anghinare detoxifică ficatul și stimulează secreția bilei. Păpădia, rostopasca  și cicoare  sunt tonicuri excelente pentru vezica biliară. Ele stimulează digestia și secreția bilei, dar protejează și ficatul.

Pentru o mai bună acțiune introdu suplimente alimentare pe bază de plante. Noi îți recomandăm Anghinare de la Fares și suplimentul Vezică Biliară Lentă de la Fares.

Vizitează webshopul Vitamix și explorează mai multe produse, ceaiuri și suplimente ce te ajută să previi și să tratezi problemele biliare.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ce trebuie să știm despre calciu?

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.