⏰ PROMOTIA ZILEI
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Sfaturi împotriva răcelii!

Sfaturi împotriva răcelii!
     

La schimbările de anotip, sau la schimbările bruște de temperatură, oamenii sunt predispuși la răceli.. Raceala împreuna cu tuse, congestia nazală sunt niște simptome neplăcute. Iată câteva sfaturi utile pentru a evita aceste simptome.

1. Consumă alimente/suplimenta cu vitamina C! Antidotul îmoblănvirii cailor resiratorii este vitamina C. Un adult are o nevoie zilnic de 60 de grame de vitamina C, dar un bolnav poate consuma si de trei ori acesta cantitate. Suplimentarea vitaminei C se poate face prin portocale, lămâi, grapefruit, ardei, varză murată, mere, ceapă sau usturoi. Vitamina C este termosensibilie, de aceea trebuie consumată ca atare, evitând pe cât de mult posibil orice proces termic. Cea mai rapidă și eficientă metodă de a lua vitamina C în doze corespunzătoare este prin suplimentare, 1000mg/zi. Fiind o vitamină hidrosolubilă, supradozajul este rar întâlnit, dar dacă apar simptome precum diaree sau greață întrerupeți tratamentul.

2.Îmbracăte stratificat! Asigură-te că hainele pe care le porți corespund cu temperatura de afară. Evită hainele prea groase și prea subțiri.

3.Mișcare multa în aer curat! Activitate fizică ajută la întărirea sistemului imunitar. Nu te răcești pentru că este frig, ci pentru că sistemul de apărare a orgnismului scade, iarna este mai puțină lumină și nu mâncăm atâtea legume și fructe. Chiar dacă nu a căzut încă prima zapada, fa o plimbare în cea mai apropiată pădure, sau seara în luminilie orașului.

4.Incearcă sauna! Dacă încă nu te-ai atașat de ea, e timpul sa o încerci. Schimbarea aerului fierbinte cu apa rece ajută foarte mult sistemul imunitar, ajută la menținera sănătății inimii, iar prin transpirație elimini substanțele toxice din organsim. Atenție: în caz de febră mare, boli inflamatorii sau răni deschise nu este recomandată folosirea saunei.

5.Consumă ceaiuri din plante!  În vreme răcoroasă întotdeauna cade bine un ceai cald. Încearcă acum o combinație specială. Amesteca 20 de grame de floare de soc, măceșe și lemongrass fără semințe, iar 40 de grame de frunze de zmeură. Din acest amestec pune trei linguri mari și toarnă pe ea 1 litru de apă clocotită și lasă sub capac 5 minute. În afară de cele sus amintite, în caz de raceala ajută și amestecul făcut din chimion dulce, flori de tei, rădăcină de ciuboțica cucului, frunze de salvie, cimbru și mușețel.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Mentinerea florei intestinale

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.