OFERTA ZILEI ⚡ Reducere de -30% la fiecare 4-lea produs
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Saritul peste micul dejun duce intr-adevar la supraalimentare?

Saritul peste micul dejun duce intr-adevar la supraalimentare?
     

Cerintelor vietii moderne ne lasa putin timp pentru micul dejun, in ciuda faptului ca este considerat cea mai importanta masa a zilei. Dar, spre deosebire de cercetarile anterioare, un nou studiu sugereaza ca daca sarim peste micul dejun nu  este obligatoriu sa recuperam mai tarziu.

Cercetatorii spun ca daca sarim peste micul dejun, acest lucru nu ne poate determina sa mancam mai mult, mai tarziu in cursul zilei.

Studiul, care a implicat 40 de adolescente, a constatat ca participantii au consumat mai mult de 350 de calorii mai putin in zilele cand au ratat micul dejun, comparativ cu zilele cand au mancat micul dejun.

Autorul studiului Dr. Julia Zakrzewski-Fruer, de la Universitatea din Bedfordshire din Regatul Unit si colegii spun ca rezultatele lor contrazic cercetari anterioare care sugerau ca daca sarim peste micul dejun, asta poate duce la supraalimentarea in timpul zilei.

Pentru multi, micul dejun este o parte importanta a rutinei noastre zilnice. Pentru altii, cele cateva minute in plus in pat sunt preferabile unei felii de paine prajita sau unui castron de cereale. De fapt, un sondaj din 2015 a constatat ca doar 47% dintre oamenii din Statele Unite mananca micul dejun in fiecare zi.

Dar ce efect are saritul peste micul dejun asupra sanatatii noastre? Cercetarile anterioare au legat omiterea micului dejun de sanatatea mai precara a inimii, in timp ce alte studii au sugerat ca lipsa unei mese de dimineata poate duce la supraalimentarea si cresterea riscului de obezitate.

Mai putine calorii dupa ce sari peste micul dejun

Studiul a inclus 40 de fete cuvarsta cuprinsa intre 11-15 ani. Fiecare subiect a fost pus sa participe la doua conditii de mic dejun de 3 zile. intr-o anumita conditie, participantii au consumat un mic dejun standard, cu un indice glicemic scazut (GI), care continea 468 de calorii. in cealalta conditie, participantii nu au mancat micul dejun.

Dr. Zakrzewski-Fruet si echipa spun ca scopul cercetarii lor a fost de a examina efectul a 3 zile consecutive de consum de micul dejun in comparatie cu omiterea micului dejun pe consumul de energie libera si activitatea fizica la fete adolescente.

In cadrul studiului, fiecare participant a fost obligat sa pastreze un jurnal de produse alimentare, iar nivelul de activitate fizica au fost monitorizate cu ajutorul unui accelerometru.

Cercetatorii au descoperit ca in zilele cand participantii au ratat micul dejun, au consumat un total de 353 de calorii mai putine decat in zilele in care au mancat micul dejun. Consumul de mic dejun pare sa nu aiba nicio influenta asupra nivelurilor activitatii fizice, raporteaza echipa.

In timp ce studiul echipei nu poate dovedi cum evitarea micul dejun influenteaza aportul alimentar si greutatea, cercetatorii cred ca nu ridica intrebari cu privire la beneficiile presupuse de a manca micul dejun.

"Exista numeroase rapoarte", spune co-autorul studiului Dr. Keith Tolfrey, de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie ", care arata ca lipsa micului dejun este asociata cu obezitatea, ceea ce ar fi putut duce la ipoteze premature ca micul dejun poate fi folosit ca interventie pentru controlul greutatii." Dar nu stim de ce micul dejun este asociat cu o probabilitate mai mica de a fi supraponderali sau obezi, sau daca micul dejun poate fi folosit in mod eficient ca o strategie de control al greutatii.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.