☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Săritul peste micul dejun duce într-adevar la supraalimentare?

Săritul peste micul dejun duce într-adevar la supraalimentare?
     

Cerințe vieții moderne ne lasă puțin timp pentru micul dejun, în ciuda faptului că este considerat cea mai importantă masă a zilei. Dar, spre deosebire de cercetările anterioare, un nou studiu sugerează că dacă sărim peste micul dejun nu este obligatoriu să recuperăm mai târziu.

Cercetătorii spun că dacă sărim peste micul dejun, acest lucru nu ne poate determina să mâncăm mai mult, mai târziu în cursul zilei.

Studiul, care a implicat 40 de adolescente, a constatat că participanții au consumat mai mult de 350 de calorii mai puțin în zilele când au ratat micul dejun, comparativ cu zilele când au mâncat micul dejun.

Autorul studiului Dr. Julia Zakrzewski-Fruer, de la Universitatea din Bedfordshire din Regatul Unit și colegii spun că rezultatele lor contrazic cercetări anterioare care sugerau că dacă sărim peste micul dejun, asta poate duce la supraalimentarea în timpul zilei.

Pentru mulți, micul dejun este o parte importantă a rutinei noastre zilnice. Pentru alții, acele câteva minute în plus în pat sunt preferabile unei felii de pâine prăjită sau unui castron de cereale. De fapt, un sondaj din 2015 a constatat că doar 47% dintre oamenii din Statele Unite mănâncă micul dejun în fiecare zi.

Dar ce efect are săritul peste micul dejun asupra sănătății noastre? Cercetările anterioare au legat omiterea micului dejun de sănătatea mai precară a inimii, în timp ce alte studii au sugerat că lipsa unei mese de dimineață poate duce la supraalimentarea și creșterea riscului de obezitate.

Mai puține calorii după ce sari peste micul dejun

Studiul a inclus 40 de fețe cu vârsta cuprinsă între 11-15 ani. Fiecare subiect a fost pus să participe la două condiții de mic dejun de 3 zile, într-o anumită condiție, participanții au consumat un mic dejun standard, cu un indice glicemic scăzut (GI), care conținea 468 de calorii. În cealaltă condiție, participanții nu au mâncat micul dejun.

Dr. Zakrzewski-Fruet și echipa spun că scopul cercetării lor a fost de a examina efectul a 3 zile consecutive de consum de micul dejun în comparație cu omiterea micului dejun pe consumul de energie liberă și activitatea fizică la fete adolescente.

În cadrul studiului, fiecare participant a fost obligat să păstreze un jurnal de produse alimentare, iar nivelul de activitate fizica au fost monitorizate cu ajutorul unui accelerometru.

Cercetătorii au descoperit ca în zilele cand participanții au ratat micul dejun, au consumat un total de 353 de calorii mai puține decât în zilele în care au mâncat micul dejun. Consumul micului dejun pare să nu aibă nicio influență asupra nivelurilor activității fizice, raportează echipa.

În timp ce studiul echipei nu poate dovedi cum evitarea micul dejun influențează aportul alimentar și greutatea, cercetătorii cred că nu ridică întrebări cu privire la beneficiile presupuse de a mânca micul dejun.

"Există numeroase rapoarte", spune co-autorul studiului Dr. Keith Tolfrey, de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie ", care arată că lipsa micului dejun este asociată cu obezitatea, ceea ce ar fi putut duce la ipoteze premature ca micul dejun poate fi folosit ca intervenție pentru controlul greutății." Dar nu știm de ce micul dejun este asociat cu o probabilitate mai mică de a fi supraponderali sau obezi, sau dacă micul dejun poate fi folosit în mod eficient ca o strategie de control al greutății.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.