Cerintelor vietii moderne ne lasa putin timp pentru micul dejun, in ciuda faptului ca este considerat cea mai importanta masa a zilei. Dar, spre deosebire de cercetarile anterioare, un nou studiu sugereaza ca daca sarim peste micul dejun nu este obligatoriu sa recuperam mai tarziu.
Cercetatorii spun ca daca sarim peste micul dejun, acest lucru nu ne poate determina sa mancam mai mult, mai tarziu in cursul zilei.
Studiul, care a implicat 40 de adolescente, a constatat ca participantii au consumat mai mult de 350 de calorii mai putin in zilele cand au ratat micul dejun, comparativ cu zilele cand au mancat micul dejun.
Autorul studiului Dr. Julia Zakrzewski-Fruer, de la Universitatea din Bedfordshire din Regatul Unit si colegii spun ca rezultatele lor contrazic cercetari anterioare care sugerau ca daca sarim peste micul dejun, asta poate duce la supraalimentarea in timpul zilei.
Pentru multi, micul dejun este o parte importanta a rutinei noastre zilnice. Pentru altii, cele cateva minute in plus in pat sunt preferabile unei felii de paine prajita sau unui castron de cereale. De fapt, un sondaj din 2015 a constatat ca doar 47% dintre oamenii din Statele Unite mananca micul dejun in fiecare zi.
Dar ce efect are saritul peste micul dejun asupra sanatatii noastre? Cercetarile anterioare au legat omiterea micului dejun de sanatatea mai precara a inimii, in timp ce alte studii au sugerat ca lipsa unei mese de dimineata poate duce la supraalimentarea si cresterea riscului de obezitate.
Mai putine calorii dupa ce sari peste micul dejun
Studiul a inclus 40 de fete cuvarsta cuprinsa intre 11-15 ani. Fiecare subiect a fost pus sa participe la doua conditii de mic dejun de 3 zile. intr-o anumita conditie, participantii au consumat un mic dejun standard, cu un indice glicemic scazut (GI), care continea 468 de calorii. in cealalta conditie, participantii nu au mancat micul dejun.
Dr. Zakrzewski-Fruet si echipa spun ca scopul cercetarii lor a fost de a examina efectul a 3 zile consecutive de consum de micul dejun in comparatie cu omiterea micului dejun pe consumul de energie libera si activitatea fizica la fete adolescente.
In cadrul studiului, fiecare participant a fost obligat sa pastreze un jurnal de produse alimentare, iar nivelul de activitate fizica au fost monitorizate cu ajutorul unui accelerometru.
Cercetatorii au descoperit ca in zilele cand participantii au ratat micul dejun, au consumat un total de 353 de calorii mai putine decat in zilele in care au mancat micul dejun. Consumul de mic dejun pare sa nu aiba nicio influenta asupra nivelurilor activitatii fizice, raporteaza echipa.
In timp ce studiul echipei nu poate dovedi cum evitarea micul dejun influenteaza aportul alimentar si greutatea, cercetatorii cred ca nu ridica intrebari cu privire la beneficiile presupuse de a manca micul dejun.
"Exista numeroase rapoarte", spune co-autorul studiului Dr. Keith Tolfrey, de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie ", care arata ca lipsa micului dejun este asociata cu obezitatea, ceea ce ar fi putut duce la ipoteze premature ca micul dejun poate fi folosit ca interventie pentru controlul greutatii." Dar nu stim de ce micul dejun este asociat cu o probabilitate mai mica de a fi supraponderali sau obezi, sau daca micul dejun poate fi folosit in mod eficient ca o strategie de control al greutatii.
Arsurile solare te pot rănii în mai multe moduri. Pericolul depășește cu mult orice durere, roșeață și dinsconfort de scurtă durată, d
Dușurile reci sunt orice tip de duș cu o temperatură a apei sub 210C și poate avea anumite beneficii pentru sănătate. Terapia cu apă (hidrotera
Se spune că bacteriile din corpul nostru depășesc numărul celuleor din corp într-un raport de 10 la 1. Cu toate aceste, un studiu recent afi
Stresul este descris ca ucigașul tăcut, sau ucigașul numărul unu al epocii moderne. El se referă la reacțiile pe care le are organismul
Ce este stevia? Stevia, cunoscută și sub numele de Stevia rebaudiana Bertoni, este un arbust care face parte din aceeași familie cu floarea-soarel
Complexul de vitamine B este compus din 8 vitamine: B1 (tiamina) B2 (riboflavina) B3 (niacină) B5 (acidul pantotenic) B6 (piridoxină) B7 (bi