☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Regimul alimentar benefic pentru bila leneșă

Regimul alimentar benefic pentru bila leneșă
     

Bila leneșă este o afecțiune destul de frecventă la adulți. Un regim alimentar nesănătos, stresul, băuturile alcoolice, fumatul în exces și consumul frecvent de cafea afectează în timp sănătatea vezici biliare.

Vezica biliară este un organ sub formă de pară, ce are o funcție vitală. Acest organ produce bilă și o folosește în digestia grăsimilor. Instalarea disfuncție biliare sau a problemelor de bilă leneșă este însoțită de simptome precum senzație de stomac plin, stări de greață, dureri de cap, gust amar, reflux și durere în parte dreaptă a abdomenului.

Medicii recomandă un regim alimentar echilibrat și scăzut în grăsimi.

Ce să eviți?

Evită consumul excesiv de grăsimi, părțile grase ale porcului. Ferește-te de prăjeli, consumă carne cu conținut scăzut în grăsimi gătită pe grătar sau prin fierbere. Diminuează consumul de alcool și cafea. Încearcă să renunți la ficat și evită dulciurile rafinate și ciocolata în exces, deoarece acestea suprasolicită funcționarea bilei.

Ce alimente benefice vezicii biliare trebuie să consumi?

Dieta ce ajută în buna funcționare a bilei și te ajută să eviți declanșarea crizelor de fiere este una sănătoasă și echilibrată.

Fructe și legume 

Consumă fructe și legume proaspete necongelate sau procesate. Fructele trebuie să fie bine coapte, fără sâmburi, fără coajă, ele poate să fie consumate și sub formă proaspătă, dar și sub formă de compoturi.

Legumele proaspete sau fierte sunt ideale pentru dieta de bilă leneșă. Poți consuma cartofi, morcovi, cartofi dulci, anghinare și salate. Evită ceapa, usturoiul, varza, fasolea, mazărea, roșiile și vinetele. 

Cerealele integrale

Consumă cereale integrale ce nu conțin zahăr sau arome. Acestea sunt o sursă de carbohidrați sănătoși, proteine de calitate. Conțin vitaminele E și B, grăsimi nesaturate și antioxidanți. Ele sprijină digestia și protejează sistemul digestiv.

Supe de legume

Supele de legume fără grăsime sau carne calmează bila, umple organismul cu vitamine și minerale. Înlătură starea de greață și problemele de digestie. Ele sunt ușoare și nu solicită bila.

Carne slabă în grăsimi

Medicii recomandă evitarea consumului de carne grasă, cum ar fi cea de porc, peștii bogați în grăsime. În schimb, ei sfătuiesc pacienții să consume carne slabă în grăsimi, din surse sigure de proveniență. Poți introduce în dieta ta carnea de curcan, vită, pește de râu și carne de pui fără piele. Se gătește prin fierbere sau la grătar. 

Dulciuri fără zahăr

Zahărul este inamicul bilei, deoarece o suprasolicită și favorizează instalarea crizelor de bilă. Consumă prăjituri de casă fără zahăr, budinci de orez sau griș, miere și gemuri neîndulcite.

Ceaiuri din plante benefice bilei

Ceaiurile din plante sprijină secreția bilei și buna funcționare a vezicii biliare. Evită-le doar pe cele care conțin cofeină.

Ceaiuri recomandate de către medici pentru bilă sunt cele din anghinare, păpădie, gălbenele  și sunătoare . Aceste plante protejează atât ficatul, îl curăță de toxine, astfel încât bila va funcționa la parametrii normali.

Pe lângă un regim alimentar sănătos și echilibrat, trebuie să faci mișcare, să nu mănânci copios la cină. Să nu te duci la somn cu stomacul plin și să te tratezi cu suplimente pe bază de plante.

În Vitamix webshop vei găsi o gamă de ceaiuri și suplimente alimentare din natură variate pentru bila leneșă . Sănătate din natură cu Vitamix. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Beneficiile resveratrolului din struguri

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.