În sezonul rece, sistemul nostru imunitar intră în alertă pentru a putea riposta în fața bolilor de sezon. În această perioadă ne putem confrunta și cu șase-opt "episoade" de răceală.
Acești viruși se transmit foarte ușor prin strănut sau prin contact direct. De asemenea din cauza creșterii umidității, crește riscul de apariție a migrenelor. Înmulțirea virușilor este favorizată și de faptul că stăm mai mult timp în case, în încăperi mai puțin aerisite. Acest lucru favorizează și transmiterea bolii de la o persoană la alta.
Dar putem crește rezistența organismului consumând alimente care să ne întărească sistemul imunitar: citricele, care conțin o cantitate importantă de vitamina C, dar și varza și ardeiul gras. Usturoiul are o capacitate mare de a distruge bacteriile. Mai putem consuma nuci, soia și iaurt pentru o imunitate mai bună.
De asemenea putem vitaminiza organismul. Avem nevoie de următoarele vitamine: A, B, C, E și de minerale.
Unele studii arată că zincul are proprietăți antivirale, iar substanțele minerale pot preveni formarea unor proteine pe care virușii gripali le folosesc pentru a se reproduce. Zincul scurtează perioada în care se manifestă simptomele infecțiilor respiratorii.
Neplăcutele dureri în gât se pot ameliora cu ceai cald cu lămâie, îndulcit cu o jumătate de linguriță de miere. Gargara cu apă calduță sărată este iarași o altă variantă de tratament.
Plantele cele mai eficiente în caz de răceală și gripă sunt: echinacea, măceșele și cătina. Toate având proprietăți de stimulare a sistemului imunitar.
Totodată, oamenii din întreaga lume sunt mulțumiți de eficacitatea extractului de semințe de grapefruit în tratarea răcelii și gripei. Și medicii recomandă (ca și un tratament adjuvant) extractul de semințe de grapefruit combinat cu echinacea. Este recomandat administrarea acestuia pe cale orală de 2-3 ori pe zi, câte 3-15 de picături.
Așa cum ți-ar putea spune oricine care a suferit vreodată de insomnie, nu există niciun substitut pentru un somn bun. Cu toate presiunile vieții
Hrișca este un aliment fără gluten. Vă invităm să citiți acest articol informații cu caracter general despre hrișcă: beneficiile pe care le
Corpul uman este, în proporție de 60% apă. De obicei, se recomandă consumul a 8 pahare de apă de 250ml (8 înghițituri) pe zi
Departamentul Agricuturii al SUA- USDA, a dezvoltat un ghid util pentru adulți și copii pentru a atinge o sănătate optimă. „MyPlate&r
Semințele de in sunt alimente care conțin grăsimi sănătoase, antioxidanți, fibre, proteine și acizi grași polinesaturați, cum ar fi a
Arsurile solare te pot rănii în mai multe moduri. Pericolul depășește cu mult orice durere, roșeață și dinsconfort de scurtă durată, d