30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ❤
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Primele semne ale bolii Raynaud

Primele semne ale bolii Raynaud
     

Mâinile și degetele reci chiar și pe căldură pot fi primele semne ale bolii Raynaud. Această boală afectează 8% din populație, fiind mai frecventă la femei. Semnele bolii sunt destul de jenante și incomode, dar de obicei nu indică o boală cardiovasculară mai gravă.

Simptome:

  • degete reci;

  • amorțeală la vârful degetelor;

  • pielea mâinii își schimbă culoarea în funcție de temperatură.

Boala afectează arterele mici, care transportă sânge în degetele picioarelor și ale mâinilor, în urechi și în nas. În situațiile în care temperatura este scăzută, aceste vase de sânge se contractează spasmodic, inhibând astfel fluctuația sângelui și aprovizionarea corespunzătoare a corpului cu oxigen. Ca urmare se va schimba culoarea pielii, și apar senzații de amorțeală și furnicături.

Formarea acestei boli este necunoscută. Mai mulți cercetători sunt convinși de faptul, că acele persoane care suferă de această boală au pur și simplu vase de sânge prea sensibile la rece, probabil din cauza disfuncției nervilor pe partea afectată a corpului. Acest fenomen este caracteristic mai ales în rândul femeilor.

Boala poate apărea în sine, dar și împreună cu alte afecțiuni, cum ar fi: migrenele, artrita reumatoidă, hipotiroidism.

 

Deoarece boala Raynaud este o boală acută, puteți atenua simptomele doar cu administrarea următoarelor suplimente alimentare pe o perioadă mai îndelungată:

  • Vitamina E - creste fluxul de sânge în artere;

  • Magneziul - are efecte benefice asupra inimii și sistemului cardiovascular, iar în cazul bolii Raynaud poate ajuta în destinderea vaselor de sânge contractate.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.