Pietrele la rinichi sunt particule ce au în compoziție săruri și minerale care se regăsesc în urină. Dimensiunile lor pot varia de la dimensiunea unei pietricele de nisip până la mărimea unei mingi de golf. Pot fi stabile, când se regăsesc la rinichi și pot fi mobile, traversând tractul urinar.
Cum se formează pietrele la rinichi?
Se formează atunci când se produce o schimbare în echilibrul normal de apă, săruri și minerale din compoziția urinei. Cea mai frecventă cauză de aparție a pietrelor la rinichi este aportul foarte mic de apă în corp. Medicii ne recomandă să bem suficientă apă (cel puțin 8-10 pahare pe zi). Există totuși un procent mare de persoane care fac pietre la rinichi din cauza unei boli sau unui antecedent în familie.
Care sunt simptomele?
Dacă se regăsesc la rinichi pietrele pot fi deloc dureroase, în schimb atunci când traversează tractul urinar, pot cauza dureri acute de spate, abdomen. Un alt simptom poate fi atunci când urină își schimbă culoarea în roz sau roșu. Un alt semn că ai putea avea pietre la rinichi poate fi atunci când te simți rău sau ai stări de greață.
Cum sunt diagnosticate pietrele la rinichi?
Când resimți dureri acute de spate sau abdomen, medicul este cel care îți va face raze, o serie de analize de sânge și urină și va pune diagnosticul de piatră la rinichi. Dacă nu simți nici o durere, cel mai probabil este să descoperi piatra facând analize pentru altă boală.
Cum sunt tratate pietrele la rinichi?
În majoritatea cazurilor, medicul îți recomandă să bei multă apă astfel încât să dizolvi pietrele și să le elimini. În adiție, pentru dureri, sunt prescrise medicamente.
În cazurile în care pietrele sunt mari sau blochează tractul urinar, este nevoie de un alt tip de tratament pentru scoaterea sau distrugerea pietrelor.
Odată eliminate, pietrele la rinichi pot reapărea?
Da, dacă ai avut pietre la rinichi este foarte probabil să ai din nou. Dar dacă bei suficientă apă, eviți anumite alimente și iei medicamentele prescrise de medic, poti preveni reapariția pietrelor la rinichi.
Februarie este a doua lună a anului în calendarul Gregorian. Este cea mai scurtă lună gregoriană, care are numai 28 sau 29 de zile.
Somnul este o funcție esențială care permite corpului și creierului să se reîncarce, facandu-vă dimineața să vă simțiți reîmpro
Există diferite moduri de a vă întări sistemul imunitar într-un mod natural, care vă va ajuta să luptați cu bine cunoscuta r
Ce este sucul de aloe vera? Planta aloe vera este o specie de plante suculente din genul Aloe. Aceasta crește din abundență în climatele tro
Se zvonește că produsele alimentare din soia fac ravagii asupra nivelului hormonal al bărbaților și, în cazuri extreme, poate provoca ginec
Principalele specii de pseudocereale sunt quinoa, amaranth, chia și hrișcă. Acestea sunt bogate în proteine și uleiuri vegetale și nu conț