⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Pietrele la rinichi - cauze, simptome, tratament

Pietrele la rinichi - cauze, simptome, tratament
     

Pietrele la rinichi sunt particule ce au în compoziție săruri și minerale care se regăsesc în urină. Dimensiunile lor pot varia de la dimensiunea unei pietricele de nisip până la mărimea unei mingi de golf. Pot fi stabile, când se regăsesc la rinichi și pot fi mobile, traversând tractul urinar.

Cum se formează pietrele la rinichi?
Se formează atunci când se produce o schimbare în echilibrul normal de apă, săruri și minerale din compoziția urinei. Cea mai frecventă cauză de aparție a pietrelor la rinichi este aportul foarte mic de apă în corp. Medicii ne recomandă să bem suficientă apă (cel puțin 8-10 pahare pe zi). Există totuși un procent mare de persoane care fac pietre la rinichi din cauza unei boli sau unui antecedent în familie.

Care sunt simptomele?
Dacă se regăsesc la rinichi pietrele pot fi deloc dureroase, în schimb atunci când traversează tractul urinar, pot cauza dureri acute de spate, abdomen. Un alt simptom poate fi atunci când urină își schimbă culoarea în roz sau roșu. Un alt semn că ai putea avea pietre la rinichi poate fi atunci când te simți rău sau ai stări de greață.

Cum sunt diagnosticate pietrele la rinichi?
Când resimți dureri acute de spate sau abdomen, medicul este cel care îți va face raze, o serie de analize de sânge și urină și va pune diagnosticul de piatră la rinichi. Dacă nu simți nici o durere, cel mai probabil este să descoperi piatra facând analize pentru altă boală.
Cum sunt tratate pietrele la rinichi?
În majoritatea cazurilor, medicul îți recomandă să bei multă apă astfel încât să dizolvi pietrele și să le elimini. În adiție, pentru dureri, sunt prescrise medicamente.
În cazurile în care pietrele sunt mari sau blochează tractul urinar, este nevoie de un alt tip de tratament pentru scoaterea sau distrugerea pietrelor.

Odată eliminate, pietrele la rinichi pot reapărea?
Da, dacă ai avut pietre la rinichi este foarte probabil să ai din nou. Dar dacă bei suficientă apă, eviți anumite alimente și iei medicamentele prescrise de medic, poti preveni reapariția pietrelor la rinichi.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.