DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Metode de îmbunătățire a circulației sangvine deficitare

Metode de îmbunătățire a circulației sangvine deficitare
     

În corpul unui om există o adevărată rețea de „autostrăzi” de vene și capilare venoase prin care curg aproximativ 5 l de sânge, iar dacă toate vasele sangvine ar fi puse cap la cap atunci ele ar înconjura cu ușurință Pământul. Sistemul circulator este un sistem de organe ce permite sângelui să circule prin tot organismul alimentând celulele cu substanțe nutritive și oxigen, transportând metaboliții spre organele de excreție și căldura de la organele interne spre suprafața corpului, de unde se transmite în mediul înconjurător. Această rețea de vase permite alimentarea cu sânge a întregului corp, dar când ea este slăbită traseul sângelui este încetinit sau chiar blocat. Acest lucru va însemna că celulele din corp nu vor mai primi cantitatea de oxigen și nutrienți necesari.

Semnele unei circulații deficitare

O circulație sanguină deficitară poate avea impact asupra întregului organism. Mâinile și picioarele reci, furnicăturile, umflarea lor reprezintă cele mai frecvente efecte ale unei circulații sangvine deficitare. Problemele de concentrare și pierderile de memorie apar în special pe fondul unui flux sanguin deficitar, oboseala, crampe musculare și dureri articulare ce apar la nivelul brațelor, gambelor, degetelor, decolorarea pielii în zonele unde sângele nu ajunge la țesuturile corpului, precum nas, buze, urechi, mâini, picioare sâni-pielea are un aspect palid albăstrui. Ulcerul varicos, ce se manifestă prin incapacitatea locală de a se vindeca, sau venele varicoase ce îngreunează circulația sângelui spre inimă reprezintă alte semne ale unei circulații deficitare.

Obezitatea, fumatul, stilul de viață sunt cauze ce conduc la apariția unei circulații sanguine deficitare. 

Dacă nu se ia atitudine din timp și simptomele sunt trecute cu vederea boala se agravează și se poate ajunge până la formarea de cheaguri de sânge ce conduce la atac vascular cerebral, infarct miocardic.

Modalități de îmbunătățire a circulației

Problemele de circulație pot fi preîntâmpinate prin adoptarea unui stil de viață sănătos, în care mișcarea și exercițiile fizice sunt efectuate regulat. Consumul de lichide-apă, supe, sucuri naturale ajută organismul să rămână hidratat. Masajul pe lângă relaxare ajută la decongestionarea și stimularea circulației sângelui, băile calde ajută la revenirea venelor mâinilor și picioarelor la dimensiunea normală și înlesnește circulația sângelui.

Adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate, cu fructe, legume, cereale, carne și lactate slabe, nuci, semințe, alimente bogate în fier, în Omega 3 contribuie la reducerea problemelor ce apar pe fondul unei circulații deficitare. 

Pe lângă gustul aparte pe care îl dă preparatelor, busuiocul are nenumărate beneficii asupra sănătății datorită consumului mare de vitamine și minerale. Este o plantă diuretică și are acțiune protectoare asupra vaselor de sânge, tonifică pereții vaselor capilare. Substanțele din componenta busuiocului facilitează descompunerea colesterolului și măresc elasticitatea arterelor, prevenind problemele circulatorii. 

Cura cu afine este recomandată persoanelor care au probleme de circulație. Sunt studii care au indicat faptul că afinele conțin compuși polifenolici care pot îmbunătăți funcția endotelială. Produsele din afine conțin substanțe ce susțin formarea de țesut conjunctiv sănătos, esențial pentru a menține venele tinere, funcționale, cu pereți fortificați, rezistenți care au mai puține șanse să devină varicoase. 

Strugurii, datorită conținutului bogat în resveratrol, îmbunătățesc circulația sanguină, fiind un adevărat anticoagulant natural, previne riscul de infarct și de accident vascular cerebral. Cercetările științifice asupra resveratrolului au arătat că acesta manifestă o activitate antioxidantă, are efect vasoprotector și vasorelaxant și contribuie la inhibarea procesului de coagulare. Castanul contribuie la reducerea semnelor insuficienței venoase. Studiile clinice au raportat efecte vasoconstrictoare ale ruscogeninei și neoruscogeninei din compoziția castanului, care susțin utilitatea sa pentru menținerea tonusului venos și buna circulație a sângelui la nivelul venelor. Ceaiurile care conțin aceste plante contribuie la menținerea unui flux sangvin normal la nivelul circulației venoase.

Despre Ginkgo Biloba se știe că este o plantă cu multe proprietăți terapeutice. Extractul din frunzele acestei plante stimulează circulația periferică și cerebrală, menține elasticitatea vaselor sanguine, încetinește instalarea aterosclerozei, crește fluxul sanguin, dilată vasele de sânge. Circulația periferică deficitară poate fi ameliorată cu ajutorul suplimentelor alimentare ce produc vasodilatație și contribuie la o circulație sangvină normală. Suplimentele alimentare cu Ginkgo Biloba și magneziu, un mineral esențial pentru funcționarea în condiții optime a sistemului cardiovascular, influențează în sens pozitiv circulația sangvină a organismului, în special la nivel cerebral și periferic. 

La VitaMix se regăsește o gamă variată de produse sănătoase pentru prevenirea afecțiunilor sistemului circulator. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.