Luna Dennree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Menopauza

Menopauza
     

De obicei menopauza incepe in anii patruzeci si se sfarseste in anii cincizeci. Pana la varsta de 55 de ani 90% din femei intra in menopauza. Menopauza sub 40 de ani se numeste menopauza prematura,  iar peste 60 de ani menopauza tarzie. De fapt nu este nici un motiv de ingrijorare daca apare la varsta extrema, deoarece inafara de faptul ca nu mai poti face copii, nu afecteaza cu nimic, nu are nici un efect durabil asupra capacitatii si dorintei sexuale.Semnele si simptomele menopauzei

Menopauza este o schimbare hormonala complexa, prin urmare nu doar fizic- prin incetarea menstruatiei- dar afecteaza si psihic.Daca iti amintesti cand ai avut prima menstruatie de asemenea te-a afectat si psihic, asa se intampla si cu incetarea menstruatiei.

Nu o femeie cade in acesta perioada in depresie, nu este vorba de o deprimare de 1-2 luni cum definim de obicei o astfel de perioada. In multe femei se naste intrebarea ca daca nu mai pot da nastere unui copil, cum se mai pot numi ele femei. Acest sentiment este firesc, deoarece “nefunctionarea” organelor feminine pot fi cauza pierderii sentimentului de feminitate, dar sa nu uitam ca o femeie nu doar cu un uter functionabil poate fi considerata femeie. Feminitatea este un concept mai complex decat nasterea unui copil. Schimbarile hormonale, trecerea timpului si experienta in multe cazuri aduc la suprafata o femeie si mai feminina decat inainte. Ajunge la faza de  maturitate, cand sarcina ei nu mai este faptul de a naste copii, ci ingrijirea si ocrotirea copiilor si a familiei. Maternitatea dispare ca concept ingust, si capata un sens mult mai larg si extins.

O alta posibila problema poate fi schimbarea formelor. Corpul majoritatii dintre  femei peste 50 de ani se schimba, avand si burtica mai mare decat inainte. Acest lucru nici medical nici stiintific nu este un lucru demonstrat ca prin schimbarile hormonale petrecute in timpul menopauzei se schimba forma si greutatea femeilor. Acesta poate fi foarte simplu rezultatul schimbarii modului de viata.

Schimbarile obiceiurilor sexuale sunt la fel diferite de la persoana la persoana. Daca cineva se lupta cu limite cu modificarile petrecute in organism, cu evetualele kg in plus sau cu depresia, poate afecta  de asemenea viata sexuala. Cu toate acestea, acele femei care incerca sa vada partea buna a lucrurilor si anume faptul ca nu trebuie sa se preocupe pentru contraceptie, cu siguranta se pot bucura si mai mult de sex. In viata sexuala cele mai vitale semne ale menopauzei sunt urmatoarele, care de asemenea pot aparea inainte de incetarea menstruatiei:
   

  • uscare vaginala
  • sensibilitate mai mare a organelor genitale atat in exterior cat si interior
  • scaderea consecutiva tranzitoarie a apetitului sexual

Alte semne ale menopauzei:

  • scaderea tranzitorie a capacitatii de concentrare
  • senzatie de confuzie
  • tulburari de somn
  • valuri de caldura, care pot cauza nervozitate si nerabdare
  • senzatie de batran si bolnav, desi nu ai nici un motiv pentru asta


Aceste semne si simptome pot fi tratate, in cazul in care ai atitudinea corecta  si daca mediul inconjuratot- partenerul- sunt dispusi sa astepte timpul necesar sfarsitul schimbarilor  din organismul tau.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Hipertiroidia

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.