Luna VivaNatura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Managementul stresului

Managementul stresului
     

Ce se întâmplă când te stresezi?

Stresul apare atunci când trebuie să faci mai multe lucuri decât ești obișnuit să faci în mod normal. Când ești stresat, corpul reacționează ca și când ar fi în pericol, produce hormoni care acelerează bătăile inimii, respirația devine mai rapidă și te simți lipsit de energie.

Un anumit grad de stres este folositor, te poate face să muncești mai eficient și să termini sarcinile mai repede decât ar fi trebuit. Dar în cazul în care stresul are loc prea des și ține mult, poate avea efecte grave asupra organismului. Acest tip de stres se manifestă prin dureri de cap, de spate, de stomac sau probleme în ceea ce privește somnul. Acest tip de stres îți poate slăbi sistemul imunitar și în acest fel, poate reduce rezistența la boli și infecții. Stresul te poate face să te simți depresiv, anxios, tensionat iar dacă te confrunți cu o problemă de sănătate, stresul o poate agrava. Relațiile cu oamenii din jur pot fi afectate și nu mai dai același randament la servici ori la școală.

Cum ținem stresul sub control?

De cele mai multe ori, sursa stresului este evidentă, cum sunt cazurile în care cineva drag moare sau înainte să te căsătorești sau înainte de a avea un copil. Dar de multe ori, cauzele care au dus la stres nu pot fi identificate prea ușor. Vestea bună este că poți învăța anumite modalități de a lupta împotriva stresului și de a-l ține sub control. Astfel:

 • găsește motivul pentru care te simți stresat
 • găsește modalități de a reduce cantitatea de stres din viața ta
 • învață trucuri sănătoase de a ușura stresul

Cum poți reduce nivelul de stres?

Stresul este parte din viața fiecăruia. S-ar putea să nu găsești modalități de a scăpa de stres definitiv, dar cel putin poți învăța metode de a-l reduce. Incearcă câteva idei:

 1. Învață cele mai bune variante de a-ți planifica timpul. Gândește-te ce priorități ai și fă-ți un orar. În acest fel vei reuși să faci lucrurile la timp și în același timp să reduci stresul.
 2. Găsește cele mai bune metode de a face față cât mai bine. Analizează cu sinceritate felul în care ai făcut față în trecut stresului și gândește-te cum te-a ajutat metoda folosită. 
 3. Ai grijă de sănătatea ta: odihnește-te mai mult, mănâncă bine, renunță la fumat, redu consumul de alcool.
 4. Încearcă noi modalități de a gândi. Când începi să te îngrijorezi, încearcă să te oprești din aceste gânduri. Învață să nu te mai gândești la lucrurile pe care nu le poți face.
 5. Cere ajutorul apropiaților, discută despre probleme tale. Ajutorul celorlalți ajută în multe cazuri.

Cum să ne scutim de stres?

 • Fă exerciții. Exercițiile regulate pot fi o bună modalitate de a face față stresului. Plimbarea este o metodă ideală pentru a începe.
 • Scrie. Scrie despre problemele pe care le ai dacă nu reușeti să discuți cu nici o persoană apropiată despre ce te deranjează.
 • Lasă-ți sentimentele libere. Vorbește, râzi, plângi, țipă când ești nervos.
 • Fă ceva ce-ți place. Găsește un hobby care îți face plăcere sau te relaxează.
 • Învață metode de a-ți relaxa corpul: exerciții de respirație, exerciți de relaxare a mușchilor, masajul, aromaterapia.
 • Concentrează-te pe prezent. Meditează, ascultă muzică relaxantă, încearcă să găsești partea de umor din viață ta. Uneori, râsul poate fi cel mai bun medicament împotriva stresului.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.