DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

La ce ne ajută vitamina D?

La ce ne ajută vitamina D?
     
Vitamina D poate fi găsită în cantități mici în câteva alimente, inclusiv în peștele gras, cum ar fi heringul, macrou, sardine și ton. Pentru a produce vitamina D aceasta este adăugată în produsele lactate, sucuri și cereale, dar cea mai mare cantitate de vitamina D - aproximativ 80-90% din ceea ce organismul deține - este obținută prin expunerea la razele soarelui.
 
Vitamina D este folosită pentru prevenirea și tratarea rahitismului, o boală care este cauzată de insuficiența vitaminei D (deficit de vitamina D). Aceasta este utilizată pentru tratarea oaselor (osteoporoză), dureri osoase (osteomalacie), pierderea de masă osoasă la persoanele cu o afecțiune numită hiperparatiroidism, și o boală ereditară (osteogeneză imperfectă), în care oasele sunt deosebit de fragile și cu risc mare de fracturare. De asemenea, este utilizată pentru a preveni fracturile la persoanele cu risc de osteoporoza, și prevenirea pierderii de masă osoasă, la persoanele cu insuficiență renală.
 
Vitamina D ajuta la menținerea sănătății inimii și a vaselor de sânge, inclusiv hipertensiunii arteriale și a colesterolul ridicat. De asemenea, este utilizată în cazul diabetului zaharat, obezitate, slăbiciune musculară, scleroză multiplă, artrită reumatoidă, boli pulmonare obstructive cronice (BPOC), astm bronșic, bronșită, sindromul premenstrual (PMS), afecțiuni dentare și gingivale.
 
Unii oameni folosesc vitamina D pentru afecțiuni ale pielii, inclusiv vitiligo, sclerodermie, psoriazis, keratoză actinică și lupus vulgaris. De asemenea, este utilizat pentru stimularea sistemului imunitar, prevenirea bolilor autoimune, precum și prevenirea cancerului. Deoarece vitamina D este implicată în reglarea nivelului de minerale din organism, cum ar fi fosfor și calciu este folosit pentru condiții cauzate de un nivel scăzut de fosfor (hipofosfatemie familială și sindromul Fanconi ) și nivelul scăzut de calciu (hipoparatiroidism și pseudohypoparathyroidism).
Vitamina D este necesară pentru reglarea calciului, a mineralelor și a fosforului din organism. Acesta joacă, de asemenea, un rol important în menținerea structurii osoase.
 
Expunerea la soare este un mod simplu, fiabil pentru cei mai mulți oameni pentru a obține vitamina D. Expunerea mâinilor, a feței, brațelor și picioarelor la lumina soarelui de două-trei ori pe săptămână timp de aproximativ un sfert din timpul necesar pentru a dezvolta o ușoară arsură solară va produce o cantitate suficientă de vitamina D. Timpul de expunere necesar variază în funcție de vârstă, tipul de piele, sezon, timp de zi, etc.
Persoanele în vârstă sunt, de asemenea supuse unui risc datorita deficitului de vitamina D. Ele sunt mai puțin susceptibile de a petrece timp în soare, au mai puțini " receptori ", în piele, care transformă lumina solară în vitamina D. De fapt, riscul de deficit de vitamina D la persoanele de peste 65 de ani este foarte mare. 
 
Suplimentele de vitamina D pot fi necesare pentru persoanele în vârstă, persoanele care trăiesc la latitudini nordice, și pentru oameni de culoare care au nevoie de timp suplimentar la soare.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.