Luna Dennree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

La ce ne ajuta vitamina D?

La ce ne ajuta vitamina D?
     
Vitamina D poate fi găsita în cantități mici în câteva alimente, inclusiv in peștele gras, cum ar fi heringul, macrou, sardine și ton. Pentru a face vitamina D mai accesibila, aceasta este adăugată la produsele lactate, sucuri și cereale, dar cea mai mare cantitate de  vitamina D - aproximativ 80 - 90 % din ceea ce organismul detine - este obținuta prin expunerea la lumina soarelui . 
Vitamina D este folosita pentru prevenirea si tratarea rahitismului, o boala care este cauzată de insuficienta vitaminei D ( deficit de vitamina D ). Aceasta este, de asemenea, utilizata pentru tratarea oaselor ( osteoporoză ), dureri osoase ( osteomalacie ), pierderea de masa osoasa la persoanele cu o afecțiune numită hiperparatiroidism, și o boală ereditară ( osteogeneză imperfectă ), în care oasele sunt deosebit de fragile și ușor de rupt. De asemenea, este utilizata pentru a preveni fracturile la persoanele cu risc de osteoporoza, și prevenirea pierderii de masa osoasa, la persoanele cu insuficienta renala .
Vitamina D ajuta la mentinerea sanatatii inimii si a vaselor de sange, inclusiv hipertensiunii arteriale si a colesterolul ridicat. De asemenea, este utilizata in cazul diabetului zaharat, obezitate, slabiciune musculara, scleroza multipla, artrita reumatoida, boli pulmonare obstructive cronice ( BPOC ), astm bronșic, bronșită, sindromul premenstrual ( PMS ),  afecțiuni dentare si gingivale.
Unii oameni folosesc vitamina D pentru afectiuni ale pielii, inclusiv vitiligo, sclerodermie, psoriazis, keratoza actinica și lupus vulgaris.
De asemenea, este utilizat pentru stimularea sistemului imunitar, prevenirea bolilor autoimune, precum și prevenirea cancerului.
Deoarece vitamina D este implicată în reglarea nivelului de minerale din organism, cum ar fi fosfor și calciu  este folosit pentru condiții cauzate de un nivel scăzut de fosfor ( hipofosfatemie familiala si sindromul Fanconi ), si nivelul scazut de calciu ( hipoparatiroidism și pseudohypoparathyroidism ).
Vitamina D este necesară pentru reglarea calciului, a mineralelor și a fosforului din organism. Acesta joacă, de asemenea, un rol important in mentinerea structurii osoase.
Expunerea la soare este un mod simplu, fiabil pentru cei mai mulți oameni pentru a obține vitamina D. Expunerea mâinilor,a feței, brațelor și picioarelor la lumina soarelui două-trei ori pe săptămână timp de aproximativ un sfert din timpul necesar pentru a dezvolta o usoara arsura solara va produce o cantitate suficienta de vitamina D. Timpul de expunere necesar variază în funcție de vârstă , tipul de piele, sezon, timp de zi, etc.
Persoanele în vârstă sunt, de asemenea supuse unui risc datorita deficitului de vitamina D. Ele sunt mai puțin susceptibile de a petrece timp în soare, au mai puțini " receptori ", în piele, care transformă lumina solară în vitamina D.
De fapt, riscul de deficit de vitamina D la persoanele de peste 65 de ani este foarte mare . 
Suplimentele de vitamina D pot fi necesare pentru persoanele in varsta, persoanele care trăiesc la latitudini nordice, și pentru oameni de culoare care au nevoie de timp suplimentar la soare.
 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.