⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Hipertiroidia

Hipertiroidia
     

Esenta bolii este ca tiroida produce mai multi hormoni decat are nevoie organismul.Boala poate avea mai multe cauze, si se poate dezvolta in orice etapa a vietii. Este posibil ca in timpul sarcinii organismul mamei produce mai multi anticorpi TSH anti-receptori, care patrund prin placenta si dauneaza tiroidei fatului. O astfel de forma este de obicei tranzitoare. Forma bolii la adulti este cauzata de obicei de boli virale sau autoimune.

 Prin ce se caracterizeaza hipertiroidia?

Hiperdiroidia este o boala grava, pacientii sunt nelinistiti, ritmul cardiac creste, adesea se dezvolta si probleme de respiratie. Pacientii care sufera de hipertiroidie au pielea calda, inrosita. Sunt  foarte frecvente in astfel de cazuri ochii bulbucati si gusa, adica marirea glandei tiroide.

Cum se recunoaste hipertiroida?

Este foarte important sa se cunoasca antecedentele pacientului. Diagnosticul concret si sigur se poate afla doar dupa o serie de analize.

Cum se poate trata hipertiroida?

In tratamenul pentru hipertiroida primul pas este inceperea terapiei pentru a atenua impactul crescut al hormunului. In acest scop se recomanda in general derivatele  propranolol. In al doilea pas trebuie redus producerea hormonilor tiroidieni prin tratament cu iod. In cazul in care in spatele bolii se observa o producere de anticorpi pentru stimulatea tiroidei, este necesar un tratament imunosupresor.

Cum se pot preveni daunele tiroidiene din lipsa de iod?

Avand in vedere deficienta de iod ( in principal fetale si sugari) pot fi consecinte foarte grave in asigurarea optima a iodului in organsim. Necesitatea cantitatii de iod a unei femei gravide sau care alapteaza este de 200ug/zi. In timpul sarcinii trebuie verificat foarte des nivelul hormonilor, si in caz de nevoie trebuie asigurat o sursa externa de aport de hormoni. In zonele cu deficit de iod , pe langa suplimentare cu iod, trebuie facute si diferite examinari medicale.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Hipotiroidia

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.