Luna Bunica Agafia
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Fibromialgia - cauze, simptome, tratament

Fibromialgia - cauze, simptome, tratament
     

Ce este fibromialgia?

Este o afecțiune cronică mai rar cercetată în Europa, dar larg diagnosticată și studiată în America, care se manifestă prin dureri în tot corpul, dureri musculare, de cap, stare de oboseală, tulburări de somn, hipersensibilitate.
Fibromialgia nu face rău mușchilor, articulațiilor sau organelor și sunt nenumărate modalități pentru a o controla. Dacă nu este controlată, resimți o stare depresivă, ai probleme cu somnul sau simți că-ți lipsește cu desăvârșire energia. Aceste simptome sunt suficiente pentru a dăuna atât vieții profesionale cât și celei de familie. Dar cu tratament, te poți reîntoarce la locul de muncă și la activitatile zilnice în scurt timp.

Care sunt cauzele fibromialgiei?

La ora actuală, cauza apariției fibromialgiei este încă necunoscută. Unii specialiști consideră că această afecțiune apare la oamenii cu celule nervoase sensibile, alții susțin că poate apărea în urmă unor traume provocate de diverse întâmplări ale vieții (boli, accidente, decese, etc). Poate apărea și ca urmare a unei infecții virale sau a unei perioade de stres maxim. Se consideră că fibromialgia are la bază o componentă psihică manifestată prin perceperea distorsionată a durerii. Cert este că afecțiunea apare la persoanele mai sensibile la durere, depresive sau anxioase, motiv pentru care a fost denumită și sindrom al sensibilității centrale.

Care sunt simptomele fibromialgiei?

Principalul simptom este durerea musculară, durerea de spate, de gât. Există și anumite puncte ale corpului cu hipersensibilitate acută. Fibromialgia cauzează oboseală și tulburări de somn. Mai puțin întâlnite sunt durerile de cap, durerile matinale difuze, precum și sindromul colonului iritat.
Fibromialgia este o condiție cronică și nu poate fi vindecată dar poate fi ameliorată astfel că pe parcusul vieții poți avea perioade în care nu vei simți nici o durere și perioade în care durerile se resimt mai tare, în cazul unor persoane în perioadele de umezeală sau stres.

Cum este diagnosticată fibromialgia?

Diagnosticul se pune de către medicul reumatolog și se bazează pe două lucruri: medicul testează mai întâi dacă durerea se resimte în tot corpul și în al doilea rând dacă durerea se regăsește doar în anumite puncte care se pot identifica prin palpare. Poate fi ușor confundată cu alte boli cum sunt reumatismul, artritele reumatice, lupusul, depresia, oboseala cronica.

Care este tratamentul?

Fibromialgia poate fi conrolată cu exerciții regulate și prin găsirea celor mai bune modalități de a lupta contra stresului. Somnul linistit este foarte important în această situație. Dacă simptomele sunt deranjante, medicul prescrie și tratament medicamentos. Simptomele obișnuite de depresie și lipsa chefului pentru activități care în mod obișnuit îți făceau plăcere pot fi discutate cu medicul de familie. Unele persoane găsesc foarte folositoare terapiile complementare cum sunt: acupunctura, masajul, terapia comportamentală și tehnici de relaxare

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Păduchii la copii - generalități

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.