Luna Fares
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Femeile prezintă risc mai mare pentru meningioma

Femeile prezintă risc mai mare pentru meningioma
     

Meningiomul este o tumoare care apare la nivelul meningelor, membrane ce acoperă creierul și măduva spinării. Majoritatea cazurilor de meningioma sunt benigne (necanceroase), deși există câteva cazuri canceroase (maligne).

Meningiomul apare cel mai frecvent la femei și cei mai mulți oameni dezvoltă meningiomul ca adulți, după vârsta de 40 de ani. Meningiomul poate apărea și la vârste mai fragede, în copilărie.
Chiar dacă nu este canceroas, asta nu înseamnă că este inofensiv. Meningiomul poate apăsa asupra creierului și maduvei spinării, cauzând complicații precum pierderea vederii sau paralizie.

Semnele și simptomele specifice depind de localizarea tumorii și ce părți ale sistemului nervos sunt afectate.

Simptome
:

- dureri de cap care în timp devin din ce în ce mai puternice
- pierderea memoriei
- tulburări de vedere, precum viziunea dublă sau în ceață
- pierderea părului
- slăbiciune la nivelul membrelor

Meningiomul este de obicei o tumoare care evoluează odată cu timpul, iar semnele și simptomele se pot agrava treptat, subtil și într-o perioadă mai îndelungată de timp.
Unii oameni nu prezintă niciun fel de simptom.

Meningiomul se dezvoltă în celulele membranelor ce protejează creierul și măduva spinării. Încă nu se știe cu precizie care sunt cauzele formării meningiomei, o cauză poate fi moștenirea bolii sau mediul în care s-au expus oamenii ce au boală.

Cu toate acestea, medicii au identificat o serie de factori de risc:

- Tratamentul cu radiații: terapia care implică radiații la nivelul capului pot crește riscul de meningiom. De exemplu copiii cu leucemie care au facut un tratament cu radiații, prezintă un risc crescut pentru meningiom. Acesta poate apărea la 10-20 de ani după tratamentul cu radiații.

- Hormonii feminini: meningita este mai frecventă în cazul femeilor, ceea ce îi face pe medici să creadă că hormonii feminini joacă un rol important în apariția tumorii.

- Moștenirea unei tulburări a sistemului nervos: dereglarea neurofibromatozei de tip 2 crește riscul pentru meningiom și pentru alte tipuri de tumori ale creierului.

Diagnostic și tratament

Dacă examinarea medicului descoperă existența unei anomalii la nivelul creierului, este nevoie de o scanare a creierului prin metode că: rezonanță magnetică, tomografia computerizată.

Complicații

Meningiomul poate apărea și după extirparea chirurgicală a tumorii. Recurența bolii depinde de gravitatea tumorii și e eficientă tratamentului.

Tratament

Tipul de tratament depinde de gravitatea tumorii. Unele persoane nu au nevoie de tratament: o tumoare mică, ce progresează lent nu are nevoie de tratament, însă este nevoie de scanarea frecventă a creierului.
Chirurgia este recomandată în cazul în care meningiomul s-a dezvoltat. Există o serie de factori de risc în cazul intervenției chirurgicale printre care: infecții, sângerări, cheaguri de sânge, probleme ale inimii.
Radioterapia este recomandată în cazul în care tumoarea nu poate fi extirpată complet, scopul acesteia fiind distrugerea resturilor de tumoare care au mai rămas și care pot crește riscul recurenței.
Radiochirurgia este un tip de tratament cu radiații care au ca scop folosirea de fascicule foarte puternice de radiații în puncte foarte precise. Contrar denumirii sale, radiochirurgia nu implică incizii ale scalpului.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.