Luna Bunica Agafia
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Deficienta de vitamine – ce complicatii apar in lipsa acestora?

Deficienta de vitamine – ce complicatii apar in lipsa acestora?
     

 

Fiecare cladire este construita din caramizi si materiale de constructii care o fac rezistenta si puternica. In cazul corpului nostru, lucrurile functioneaza dupa acelasi principiu, insa datoria de a stimula rezistenta este a organelor si implicit a vitaminelor ce le traverseaza continuu.

Lipsa vitaminelor din corp atrage o multime de afectiuni – atat cronice, cat si acute. Pentru a impiedica producerea fisurilor in imunitate, noi recomandam consumul alimentelor bio, naturale, bogate in vitaminele de care corpul are cea mai mare nevoie. In cele ce umeaza, iti vom explica ce se intampla cand cele mai cunoscute vitamine lipsesc din corp.

Vitamina A

Aceasta vitamina este absorbita la nivelul intestinului subtire cu ajutorul sarurilor biliare si a mineralelor. Lipsa ei din organism atrage cele mai multe probleme de vedere, chiar si pierderea acesteia atunci cand nu se iau masuri.

Infectiile frecvente, uscarea pielii si chiar gingivita pot fi cauzele unei deficiente insemnate de vitamina A. La copii, incetinirea cresterii rezulta din aceast motiv.

Vitamina C

Una dintre cele mai importante vitamine din organism este vitamina C. Lipsa ei cauzeaza o multitudine de probleme, iar scorbutul se numara printre cele mai frecvente. Aceasta afectiune este caracterizata de aparitia unor pete la nivelul pielii, sensibilitate la nivelul gingiilor si sangerarea membranelor mucoase.

Totodata, cresterea in greutate se trage tot din deficienta de vitamina C, metabolismul fiind incetinit in lipsa ei.

Vitamina B12

Cunoscuta si sub denumirea de „vitamina rosie”, vitamina B12 este responsabila de prevenirea aparitiei anemiei. Aceasta afectiune se manifesta prin marirea globulelor rosii, care nu isi mai pot indeplini in totalitate rolul de baza – transportul oxigenului in tesuturile organismului.

Dificienta vitaminei B12 influenteaza negativ si functia hematopoietica a maduvei osoase – reduce producerea celulelor vitale din sange: globule albe, globule rosii si plachete sangvine.

Rolul ei in organism este unul extrem de important si anume sisteza homoglobinei – responsabila de transportul oxigenului in sange.

Vitamina D

In ultimii ani, vitamina D a primit titlul de vitamina minune pentru protectia pe care o ofera impotriva unor forme de cancer – cancer de san, cancer de prostata, cancer de colon. In organism, vitamina D este cea care stimuleaza absorbtia calciului, cel care formeaza si mentine sistemul osos puternic. Totodata, ea mentine la parametri optimi si nivelul de fosfor din sange.

In lipsa ei, copiii pot suferi de rahitism – arcuirea picioarelor, iar adultii de osteomalacie – demineralizarea constructiei osoase. Cele mai frecvente simptome sunt: dureri de spate si dureri osoare, oboseala, varsaturi, slabiciune musculara, caderea parului, oboseala.

Vitamina K

Impreuna cu vitamina D, vitamina K stimuleaza remodelarea osoasa. Totodata, coordoneaza cresterea celulara de la nivelul sistemului nervos, inimii, stomacului, rinichilor, plamanilor si a cartilajelor. Ea intervine si in activitatea factorilor coagularii.

Lipsa ei din organism produse adesea tulbulari de coagulare prin deficit de protrombina si trombina. Scaderea densitatii osoase (ospeoporoza) si hemoragiile cu localizari diferite (hemoragii menstruale masive, epistaxis, hemoragii cerebrale, echimoze, sangerari postoperatorii, hematurie) sunt alte probleme ce apar in lipsa vitaminei K din organism.

Vitamina E

Vitamina E este responsabila de functionarea optima a organismului. Ea este recunoscuta si sub denumirea de vitamina fertilitatii, datorita modului in care sustine sistemul reproducator. Pe langa acest lucru, are grija de sanatatea epidermei, sprijina sistemul imunitar si are un efect puternic antioxidant.

In lipsa ei, persoana in cauza incepe sa sufere de slabiciune musculara si deteriorarea vederii, de cele mai multe ori. Avand in vedere ca vitamina E stimuleaza functionarea neuronilor, deficienta sa atrage dificultati de coordonare si concentrare. Furnicaturile si amortelile sunt daune aduse terminatiilor nervoase care pot cauza neoropatie periferica daca nu se iau masuri.

Lipsa ei este stimulata de cele mai multe ori de catre unele afectiuni care nu mai permit absorbtia acesteia in grasimi. Totodata, deficienta de vitamina E se poate mosteni din familie.

In cadrul magazinului nostru, vitamix.ro, ti-am pregatit o multitudine de solutii pentru a inlatura deficienta vitaminelor din organism.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.