Luna Zanna
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cum să ne îngrijim pielea

Cum să ne îngrijim pielea
     

Felul în care arată pielea ne spune cât de sănătoși suntem. Pielea este ceea ce ne acoperă corpul fiind unul dintre cele mai valoroase bunuri ale corpului nostru. Pentru o bună îngrijire a pielii, începeți să dezvoltați obiceiuri sănătoase care sa o protejeze de forțele exterioare (și interioare). Este singura piele pe care o vom avea vreodată, așa că rutina zilnică înseamnă totul.

Iată câteva sfaturi de bază pentru îngrijirea pielii: Curățați și hidratați pielea zi de zi. Spălați-vă fața de două ori pe zi - o dată dimineața și o dată seara înainte de a merge la culcare. După spălare folosiți o cremă hidratantă și un toner. Acesta ajută la eliminarea unor urme fine de ulei, murdărie și machiaj care v-au scăpat în timpul curățării. Hidratarea este necesară chiar și pentru persoanele cu piele grasă. Cumpărați un hidratant care este cel mai potrivit pentru tipul de piele pe care-l aveți (uscat, normal sau uleios).

Folosiți creme cu ecranare, la soare. De-a lungul timpului, expunerea la radiațiile ultraviolete (UV) ale soarelui cauzează multe modificări ale pielii, incluzând riduri, decolorări, pistrui sau pete de vârstă, creșteri benigne (non-canceroase) cum ar fi keratoza seboreică și creșteri precanceroase sau canceroase carcinom cu celule bazale, carcinom cu celule scuamoase și melanom. De fapt, majoritatea cancerelor cutanate sunt legate de expunerea la soare. Limitați timpul la soare, în special între orele 10 a.m. și 2 dimineața, și purtați întotdeauna un agent de protecție solară cu spectru larg, cu oxid de zinc blocant fizic și un factor de protecție solară (SPF) de 30 sau mai mare. Acoperiți zonele expuse cu îmbrăcăminte de protecție, cum ar fi o cămașă cu mâneci lungi, pantaloni și o pălărie cu margini largi. Dacă apar probleme ale pielii nu ezitați să cereți sfatul medicului dermatolog. Pielea ta nu va fi perfectă. Poate fi uscată sau uleioasa; se pot dezvolta erupții cutanate și acnee, printre multe alte probleme. Adresați-vă unui specialist profesionist în piele, fie unui estetician de piele, fie unui dermatolog pentru probleme mai severe ale pielii.

Auto-screening. Pe parcursul vieții, ar trebui să acordați atenție tuturor părților de pe piele. Familiarizați-vă cu el, astfel încât veți observa orice schimbări care ar putea apărea, cum ar fi alunițe sau patch-uri diferite care ar putea indica cancer de piele. Ori de câte ori aveți o întrebare sau o îngrijorare, asigurați-vă că vă vedeți medicul.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Alimente bogate în vitamina D

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.