Astenia de primavară este starea de slăbiciune generalizată cauzată de schimbările de temperatură și de lumină în exces. Acestea afectează sistemul nervos și duc la apariția stărilor de disconfort. În general, astenia se manifestă prin cefalee, palpitații, nervozitate, scăderea memoriei, oboseală, lipsă chefului de viață, stări continue de somnolență, iritare și melancolie, depresie.
Apare datorită eforturilor de adaptare ale organismului la noile condiții meteorologice, deoarece uneori trecerea de la iarnă la primavară este bruscă, sau din cauza lipsei unei alimentații corecte, a vitaminelor și mineralor, de care corpul are foarte mare nevoie.
Este bine de știut că astenia de primavară nu este o boală, este o stare de slăbiciune și tulburare care se tratează relativ simplu.
Mâncare sănătoasă
Mănâncă zilnic fructe și legume proaspete care să îți ofere vitaminele și mineralele necesare pentru întărirea organismului. Nu ezita să consumi mere, banane, portocale, kiwi, rodii, morcovi, broccoli, salată verde și ridichi, deoarece toate acționează în beneficiul sănătății tale.
Vitamina C are rolul de a energiza organismul, de a-l proteja de radicalii liberi, de a alunga stările de oboseală, o întâlnești în majoritatea fructelor și legumelor.
Vitamina B ajută la refacerea formei fizice și psihice, alimente cu un conținut ridicat de vitamine din complexul B sunt: drojdia de bere, ficatul de pasăre, peștele, salată, cerealele, etc.
Vitamine
Efectuează-ți analizele anual, dacă în urma lor reiese că ai carențe de vitamine în ciuda unui regim de viață sănătos, ia un supliment alimentar. Respectă dozele și termenul de administrare.
Odihna
În timpul somnului organismul se reface și își recapată forțele, de aceea este important să dormi 8 ore/noapte. Dar nici nu exagera cu somnul, deoarece poți avea o stare constantă de oboseală și somnolență.
Pentru un somn adânc și odihnitor bea un ceai sau lapte cald îndulcit cu miere.
Mișcare zilnică
Fă mișcare ori de câte ori ai ocazia, fie că te plimbi, mergi până la magazin, faci jogging în parc, mergi la sală sau urci scările; toate sunt foarte importante, atât pentru tonusul muscular cât și pentru o stare de bine.
Dacă starea dumneavoastră nu se ameliorează, consultați medicul!
Februarie este a doua lună a anului în calendarul Gregorian. Este cea mai scurtă lună gregoriană, care are numai 28 sau 29 de zile.
Somnul este o funcție esențială care permite corpului și creierului să se reîncarce, facandu-vă dimineața să vă simțiți reîmpro
Există diferite moduri de a vă întări sistemul imunitar într-un mod natural, care vă va ajuta să luptați cu bine cunoscuta r
Ce este sucul de aloe vera? Planta aloe vera este o specie de plante suculente din genul Aloe. Aceasta crește din abundență în climatele tro
Se zvonește că produsele alimentare din soia fac ravagii asupra nivelului hormonal al bărbaților și, în cazuri extreme, poate provoca ginec
Principalele specii de pseudocereale sunt quinoa, amaranth, chia și hrișcă. Acestea sunt bogate în proteine și uleiuri vegetale și nu conț