Luna Zanna
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ciupercile au secretul sănătății

Ciupercile au secretul sănătății
     
Pe lume sunt cunoscute cca. 120.000 de specii, dintre care 4000 pot fi găsite în Europa, iar 300 sunt toxice pentru om. Pe toată perioada anului pot fi culese din natură Ciupercile comestibilie conțin 90% apă, 2-6% carbohidrați și foarte puține grăsimi. 
 
Organizatiei Mondiale a Sănătății (WHO) recomandă consumul săptămânal de 250 g de ciuperci și nu mai mult, deoarece ciupercile crescute sălbatic pot avea un conținut mare de cadmiu, plumb și mercur din sol. 
 
Sunt gustoase, sănătoase, cu puține calorii, și pot fi preparate în diferite moduri. Ce altceva mai este necesar pentru o alimentatie sănătoasă?
 
Sunt benefice pentru vegetarieni, pentru cei care țin dietă și chiar și pentru diabetici.  În afară de efectele benefice pe care le are pot fi consumate în mâncăruri gustoase și pot fi pregătite în foarte multe feluri. 
 
Cel mai important nutrient pe care îl conține, e proteina, a cărei compoziție este asemănătoare cu proteina de origine animală. Datorită acestui fapt poate fi utilizat de către vegetarieni ca un substitut pentru carne.
 
Vestea cea mai buna pentru cei care țin dietă, este că ciupercile au un conținut scăzut de energie, dar conferă o senzație de saturație. Iar pe diabetici îi ajută în reglarea nivelului de glicemie din sânge.
 
În afară de proteine mai conține și minerale (fosfor, potasiu), vitamine (A, B, D) și agenți de antibiotic, care ajută la menținerea sănătății noastre. 
Este dovedit științific, că speciile diferite de ciuperci conțin diferite antibiotice cu care pot fi vindecate boli, cum ar fi: tuberculoza, febra tifoidă.
 
Pe lângă aceste efecte benefice pe care le are, ciuperca este una dintre legumele noastre preferate, care pot fi savurate în cele mai multe feluri. Pot fi consumate crude, în salate, sosuri, umpluturi, în rizotto, ca și garnituri lângă carne, în sandwich-uri, prăjite,etc.
 
Există o specie foarte specială, și anume: Ciuperca Caucaziană Chefir, despre care legenda spune, că un profesor a fost vindecat de tumoară în Tibet. Acest fapt a pornit o reacție în lanț, datorită căruia în zilele de azi, această specie este foarte răspândită. Iar de funcționat cum funcționează?
 
Această ciupercă foarte mică, care seamană cu conopida, face ca laptele proaspăt să devină chefir. Iar efectele acesteia sunt cunoscute: restaurează metabolismul organismului, normalizează flora intestinală, etc. Este excelent pentru purificare, deoarece scade nivelul sărurilor de metale grele și a toxinelor acumulate în organism datorate consumului de alcool.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.