Luna Pro Natura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ciupercile au secretul sanatatii

Ciupercile au secretul sanatatii
     
Pe lume sunt cunoscute cca. 120.000 de specii, dintre care 4000 pot fi gasite in Europa, iar 300 sunt toxice pentru om. Pe toata perioada anului pot fi culese din natura. In ciuda faptului ca nu face fotosinteza, este inregistrat ca si leguma. Ciupercile comestibili contin 90% apa, 2-6% carbohidrati si foarte putina grasime. 

Organizatiei Mondiale a Sanatatii (WHO) recomanda consumul saptamanal de 250 g de ciuperci si nu mai mult, deoarece ciupercile crescute salbatic pot avea un continut mare de cadmiu, plumb si mercur din sol. 

Sunt gustoase, sanatoase, cu putine calorii, si pot fi preparate in diferite moduri. Ce altceva mai este necesar pentru o alimentatie sanatoasa?

Sunt benefice pentru vegetarieni, pentru cei care tin dieta si chiar si pentru diabetici.  In afara de efectele benefice pe care le are poate fi consumat in mancaruri gustoase si pot fi pregatite in foarte multe feluri. 

Cel mai important nutrient pe care contine, e proteina, a carei compozitie este asemanatoare cu proteina de origine animala. Datorita acestui fapt poate fi utilizat de catre vegetarieni ca un substitut pentru carne.

Vestea cea mai buna pentru cei care tin dieta, este ca ciupercile au un continut scazut de energie, dar confera o senzatie de saturare. Iar pentru diabetici ajuta in reglarea nivelului de glicemie din sange.

In afara de proteine mai contine si minerale (fosfor, potasiu), vitamine (A, B, D) si agenti de antibiotic, care ajuta la mentinerea sanatatii noastre. 
 
 
Este dovedit stiintific, ca speciile diferite de ciuperci contin diferite antibiotice cu care pot fi vindecate boli, cum ar fi: tuberculoza, febra tifoida. Iar anumite specii contin antibiotice anti-cancer.

Pe langa aceste efecte benefice pe care le are, ciuperca este una dintre legumele noastre preferate, care pot fi savurate in cele mai multe feluri. Pot fi consumate crude, in salate, sosuri, umpluturi, in rizotto, ca si garnituri langa carne, in sandwich-uri, prajite,etc.

Exista o specie foarte speciala, si anume: Ciuperca Caucaziana Chefir, despre care legenda spune, ca un profesor a fost vindecat de tumoara in Tibet. Acest fapt a pornit o reactie in lant, datorita caruia in zilele de azi, aceasta specie este foarte raspandita. Iar de functionat cum functioneaza?

Aceasta ciuperca foarte mica, care seamana cu conopida, face ca laptele proaspat sa devina chefir. Iar efectele acesteia sunt cunoscute: restaureaza metabolismul organismului, normalizeaza flora intestinala, etc. Este excelent pentru purificare, deoarece scade nivelul sarurilor de metale grele si a toxinelor acumulate in organism datorita consumului de alcool.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Sase greseli, din cauza carora ne imbolnavim si mai tare...

Aboneaza-te la newsletter