DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce tipuri de vitamine nu ar trebui luate împreună

Ce tipuri de vitamine nu ar trebui luate împreună
     

Întrebarea când să luăm împreună sau separat vitaminele este una excelentă. Cum să luați un supliment poate fi la fel de important ca și produsul pe care îl luați - ambele pot influența cantitatea de nutrient pe care corpul o primește de fapt.

Câteva reguli:

Dacă luați o doză mare de minerale, aceasta va concura cu alte minerale pentru a reduce absorbția lor. Minerialul cel mai adesea administrat în cantități mari este calciul: doza este, de obicei, câteva sute de miligrame, comparativ cu doze de doar câteva miligrame sau chiar micrograme (1000 micrograme = 1 miligram) de cele mai multe alte minerale. Deci, dacă luați un supliment de calciu, luați-l la un alt moment al zilei decât alte suplimente minerale sau un supliment multivitaminic / multimineral. Doza de magneziu poate fi, de asemenea, relativ mare și ar trebui, în mod ideal, să fie separată de alte minerale. Dacă luați doze mari de zinc pe termen lung (50 mg sau mai mult pe zi timp de 10 săptămâni sau mai mult), fiți conștienți de faptul că poate provoca deficiență de cupru, deci este posibil să fie necesar să se completeze și cuprul.

Unele vitamine pot îmbunătăți absorbția altor nutrienți. Vitamina C, de exemplu, poate îmbunătăți absorbția fierului din suplimente și alimente vegetale.

Vitaminele solubile în grăsimi (A, D, E și K) sunt susceptibile de a fi mai bine absorbite dacă sunt administrate cu o masă care conține grăsimi. De fapt, un studiu a constatat că administrarea de vitamina D cu cina, mai degrabă decât micul dejun, a dus la creșterea nivelului sanguin al vitaminei D cu aproximativ 50%. Cu toate acestea, dovezile (în principal din studiile pe animale și celulare) sugerează că dozele moderate până la mari de vitamine solubile în grăsimi reduc absorbția altor vitamine solubile în grăsimi - cu aproximativ 10 până la 50% - din cauza concurenței. Absorbția vitaminei K pare a fi redusă în mod special prin alte vitamine solubile în grăsimi, în timp ce absorbția vitaminei A este cel mai puțin afectată și poate fi absorbită mai bine atunci când este administrată cu vitamina E. Utilizarea vitaminelor D, E sau K cu câteva ore înainte sau după alte vitamine solubile în grăsimi pare să maximizeze absorbția lor.

Utilizarea anumitor suplimente cu alimente poate reduce efectele secundare gastro-intestinale. De exemplu, administrarea de magneziu cu alimente poate reduce apariția diareei și luarea de fier cu alimente poate reduce șansele de stomac deranjat.

Fiți conștienți de faptul că vitaminele și mineralele pot afecta, de asemenea, absorbția și eficacitatea medicamentelor. Rețineți că aceste aspecte nu reprezintă o preocupare semnificativă atunci când consumați multivitamine care vă oferă până la doza zilnică recomandată de vitamine și minerale - atâta timp cât nu conține mai mult de 250 mg de calciu sau magneziu.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.