☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce este alergia?

Ce este alergia?
     

Alergia este o reacție a sistemului natural de apărare a organismului, care ajută la lupta împotriva infecțiilor. În mod normal, sistemul imunitar protejează organismul prin producerea anticorpilor care luptă împotriva virușilor și a bacteriilor. Într-o reacție alergică, sistemul imunitar începe lupta cu substanțe, care sunt de obicei inofenisive(cum ar fi praful, polenul sau un medicament) ca și cum aceste substanțe ar încerca să atace organismul.

Această reacție poate provoca o erupție cutanată, mâncărime la nivelul ochilor, nas înfundat, probleme de respirație, greață și diaree.

Reacția alergică nu apare de prima dată când suntem expuși unei substante care produce alergie. De exemplu, prima dată când ești înțepați de o albină, este posibil să simți doar durere și usturime. Dacă ești înțepat din nou, poate apărea urticarie sau problemele de respirație, acest lucru este cauzat de raspunsul sistemului imunitar.
 
Majoritatea oamenilor au reacții alergice la un moment dat în viața lor. Reacțiile alergice pot varia între alergii ușoare sau deranjante, sau alergii bruște sau chiar alergii care pot pune viața în perciol. Cele mai multe reacții alergice sunt ușoare, și un tratament la domiciliu te poate scuti de majoritatea simptomelor neplăcute. O reacție alergică este mai gravă atunci când apar reacții alergice mai severe care pot cauza sângerări nazale, probleme de ureche, respirație șuierătoare sau tuse. În aceste cazuri tratamentul la domiciliu nu ajută, trebuie cerut părerea unui specialist.

Există mai multe tipuri de alergii. Cele mai frecvente sunt:

  1. Alergia alimentară, care este mai frecventă la copii decât la adulți. Alergia alimentară este mai frecvantă la persoanele care au o tendință moștenită de a dezvolta condiții alergice. Aceste persoane cel mai probabil au astm sau alte alergii.
  2. Alergia medicinală. Multe dintre medicamantele eliberate pe bază de prescripție medicală sau fără prescripție medicală pot cauza reacții alergice. Reacțiile alergice sunt frecvente și imprevizibile. Seriozitatea reacției alergice cauzată de medicamente poate varia.
  3. Alergia la veninul de insecte. Când ești înțepat de o insectă, otrava și alte toxine din veninul insectei intră în pielea ta. Este normal dacă locul înțepăturii doare, se înroșește și se umflă. Reacția alergică apare atunci când sistemul imunitar al corpului tău reacționeză la veninul insectei care te-a înțepat.
  4. Alergia la animale, care sunt mai susceptibile de a provoca probleme respiratorii decât probleme ale pielii. Ați putea fi alergic la părul animalului dvs. de companie, urină sau saliva uscată.

Alergiile sezoniere apar în acelaș timp al anului în fiecare an și sunt cauzate la expunerea la polenul de arbori, ierburi sau buruieni. Febra fânului este cea mai frecventă alergie sezonieră.

Alergiile care sunt prezente mai mult de 9 luni pe an sunt denumite alergii perene. Între 20 si 40 de milioane de oameni sunt afectați de alergii perene. Cele mai fecvente alergii perene, care sunt prezente pe tot parcursul anului sunt alergiile la părul de animale, praf de casă sau mucegai.

Verificați simptomele pentru a decide dacă trebuie sau nu să consultați un medic.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.