Alergia este o reactie a sistemului natural de aparare a organismului, care ajuta la lupta impotriva infectiilor. In mod normal, sistemul imunitar protejeaza organismul prin producerea anticorpilor care lupta impotriva virusilor si a bacteriilor. Intr-o reactie alergica, sistemul imunitar incepe lupta cu substante, care sunt de obicei inofenisive(cum ar fi praful, polenul sau un medicament) ca si cum aceste substante ar incerca sa atace organismul.
Aceasta reactie poate provoca o eruptie cutanata, mancarime la nivelul ochilor, nas infundat, probleme de respiratie, greata si diaree.
Reactia alergica nu apare de prima data cand suntem expusi unei substante care produce alergie. De exemplu, prima data cand esti intepati de o albina, este posibil sa simti doar durere si usturime .Daca esti intepat din nou, poate aparea urticaria sau problemele de respiratie, acest lucru este cauzat de raspunsul sistemului imunitar.
Majoritatea oamenilor au probleme de alergii sau reactii alergice la un moment dat din viata lor. Reactiile alergice pot varia intre alergii usoare sau enervante, sau alergii bruste sau chiar amenintatoare de viata. Cele mai multe reactii alergice sunt usoare, si un tratament la domiciliu te poate scuti de majoritatea simptomelor neplacute. O reactie alergica este mai grava atunci cand apar reactii alergice mai severe care pot cauza sangerari nazale,probleme de ureche, respiratie suieratoare sau tuse. In aceste cazuri tratamentul la domiciliu nu ajuta, trebuie cerut parerea unui specialist.
Exista mai multe tipuri de alergii.Cele mai frecvente sunt:
Alergiile sezoniere apar in acelas timp al anului in fiecare an si sunt cauzate la expunerea la polenul de arbori, ierburi sau buruieni. Febra fanului este cea mai frecventa alergie sezoniera.
Alergiile care sunt prezente mai mult de 9 luni pe an sunt denumite alergii perene. Intre 20 si 40 de milioane de oameni sunt afectati de alergii perene. Cele mai fecvente alergii perene, care sunt prezente pe tot parcursul anului sunt alergiile la parul de animale, praf de casa sau mucegai.
Verificati simptomele pentru a decide daca trebuie sau nu sa consultati un medic.
Ștevia este adesea prezentată ca un înlocuitor sigur și sănătos al zahărului, care poate îndulci alimentele fără efecte negative a
Unii oameni pot fi precauți când vine vorba de utilizarea uleiurilor pentru gătit, împreună cu alimentele, ba chiar și pe salate. Cons
Sarcina este perioada în care trebuie să acordăm mai multă atenție sănătății și bunăstării noastre. În acest articol
Mierea a fost folosită ca medicament de-al lungul istoriei. Una dintre cele mai frecvente și persistente utilizări terapeutice ale mierii a fost ca
Ce sunt proteinele? Ce rol au proteinele în organism? Tipuri de proteine Alimente bogate în proteine De câte proteine avem nevoi
Când vine vorba de grăsimi, majoritatea dintre noi ne regăsim confuzi, depășiți de subiect, în încercarea de a diferenția tipu