Luna Zanna
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cat dureaza hemoroizii? Ce trebuie sa stiti

Cat dureaza hemoroizii? Ce trebuie sa stiti
     

Hemoroizii sunt vene umflate si iritate in jurul anusului sau rectului, care pot dura diferite perioade de timp. La unii oameni, hemoroizii se retrag singuri dupa cateva zile. In alte cazuri, ele pot deveni o intalnire obisnuita.

Unii oameni ar putea avea nevoie de medicatie sau de proceduri medicale pentru a minimiza simptomele lor si a micsora hemoroizii.

Hemoroizii pot provoca dureri si pot face activitati simple, cum ar fi sederea sau mersul pe jos, inconfortabil sau provocator.

Durata

O persoana ce are hemoroizi ar putea sa fie foarte inconfortabil cand sta jos.

Nu exista o durata stabilita pentru hemoroizi. Formele usoare de hemoroizi pot sa se vindece singure, fara tratament in cateva zile.

Hemoroizii externi mari pot lua mai mult timp pentru a se vindeca si pot provoca dureri si disconfort. Daca hemoroizii nu au disparut in cateva zile, cel mai bine este sa vedeti un medic pentru tratament.

Factorii de risc pentru hemoroizii severi sau recurenti includ:

• nu primesc suficienta fibra
• greutate supraponderala sau obezitate
• sarcina
• constipatie cronica
• diaree cronica
• imbatranirea muschilor
• sezutul pe toaleta prea mult timp in timp ce este miscare intestinala
• contact sexual
• suprasolicitarea sau abuzul de clisme sau laxative

Unii dintre factorii de mai sus pot face dificila vindecarea hemoroizilor, permitand ca problema sa persiste mai mult timp.

Tratament hemoroizi

Unii hemoroizi nu necesita tratament si se vor vindeca de la sine in cateva zile. In acest timp, bolnavul trebuie sa se odihneasca si sa evite sa faca ceva care tulbura sau pune presiune asupra zonei.

Tratamentele extraoptionale (OTC) pot functiona pentru unii oameni. Cremele medicamentoase, cum ar fi gelul de fenilefrina (preparatul H), pot ajuta la ameliorarea pruritului si disconfortului.

  • Ceai Marul Lupului, 90g, Faunus Plant
    -29%

    Ceai Marul Lupului, 90g, Faunus Plant

    14,70 lei
    21,00 lei
    Ceaiul de Mărul Lupului contribuie la regenerarea țesutului cutanat și menţinerea integrităţii venelor rectale, fiind recomandat în arsuri, varice, ulcer varicos, eczeme, furuncule, prurit, urticarie, zona zoster, psoriazis, hemoroizi externi, noduli mamari, acnee, răni cu ulceraţii, ciuperci. Proprietăți: cicatrizant, antibacterian, antiseptic, regenerator al pielii. Rec ...
  • Ceai Coada Soricelului 20dz Stefmar
    -24%

    Ceai Coada Soricelului 20dz Stefmar

    4,21 lei
    5,60 lei
    Beneficii: Este carminativ si antispastic al sistemului vascular, stimuleaza metabolismul si functiile aparatului digestiv.Actiune: Antiseptic, tonic- aperitiv, coleretic-colagog si stimulent al functiei hepatice, antispastic, astringent, antiinflamator, cicatrizant.Coada Soricelului este o specie ierboasa perena, inalta de 20-80 cm cu frunze fin divizate si inflorescenta terminal bogata ...
  • Crema Marul Lupului Galben Arnica 100gr Dorel Plant

    Crema Marul Lupului Galben Arnica 100gr Dorel Plant

    20,69 lei
    Această alifie este un extract natural obţinut prin combinarea de Mărul Lupului (Aristochia clematitis), a florilor de Gălbenele (Calendula Officinalis) şi a florilor de Arnică (Arnica montana) pe suport de grăsime animală şi ceară apicolă. Această alifie a avut rezultate uimitoare în tratarea următoa­relor afecţiuni: Hemoroizi externi, ulcer varicos, eczeme umede şi uscat ...
  • Tinctura Traista Cioban 50ml Hofigal

    Tinctura Traista Cioban 50ml Hofigal

    9,81 lei
    Asigura aportul de nutrienti si substante bioactive pentru a influenta in mod pozitiv capacitatea de refacere a organismului in diferite tipuri de sangerari: nazale (epistaxis), la nivelul gingiilor, gastrice - daca acestea sunt provocate de ulcer (hematemeza), intestinale (melena), uterine (menstre abundente, sangerari anormale survenite in afara ciclului menstrual), urinare (hematurie), sangerar ...

Daca tratamentele cu OTC au un efect redus sau nu, medicul poate sa prescrie unguente mai eficiente.

Persoanele care au hemoroizi sau chiar complicatii, cum ar fi sangele din scaun, ar trebui sa consulte un medic. Medicul poate recomanda tratamente alternative sau sa efectueze teste pentru a exclude cauzele care stau la baza acestora.

Cei care sufera de hemoroizi in forme severe pot necesita tratament mai intens, inclusiv proceduri medicale ce pot include:

Bandajarea ligamentului de banda, care este cea mai comuna procedura de chirurgie pentru indepartarea hemoroizilor. Un medic va pune o banda mica, stransa in jurul hemoroizilor, pentru a intrerupe circulatia tesutului si a lasa sa cada.

Scleroterapia, in timpul careia un medic injecteaza un medicament chimic in hemoroid sa-l micsoreze. Medicii pot utiliza, de asemenea, 

Indepartarea chirurgicala este recomandata numai in cazurile in care tratamenyul la domiciliu nu da rezultate. Chirurgia este de obicei cea mai eficienta metoda si previne revenirea hemoroizilor.

Recuperare

Pentru persoanele care dezvolta in mod regulat hemoroizi, unele modificari ale dietelor si stilului de viata pot ajuta la vindecare si prevenire.

Cura de slabire

Consumul multor alimente bogate in fibre poate inmuia consistenta scaunului, facilitand trecerea acestuia.

Stresul in timpul miscarilor intestinale este o cauza comuna a hemoroizilor, dar oamenii pot face ajustari dietetice pentru a reduce nevoia de tulpini.

Includerea in dieta a alimentelor bogate in fibre este benefica. Fructele, legumele ajuta la colectarea apei in scaun, facandu-l mai moale si mai usor de trecut.

Suplimentarea dietei cu fibre solubile, cum ar fi metilceluloza (Citrucel) sau psyllium (Metamucil), poate reduce constipatia.

Consumul de apa pe parcursul zilei va ajuta sa va asigurati ca organismul are suficienta apa pentru digestia sanatoasa, care poate, de asemenea, sa usureze constipatia.

Mod de viata

Efectuarea unor schimbari de stil de viata mic poate ajuta la reducerea simptomelor hemoroizilor. Cateva sfaturi includ:

• Folosirea unui scaun mic pentru a sustine picioarele in timp ce sunteti asezat pe toaleta. Aceasta va schimba pozitia canalului anal, ceea ce poate facilita trecerea scaunului.
• Evitarea intarzierii unei miscari intestinale cand apare necesitatea.
• Dusuri regulate.
• Spalati usor anusul in dus dupa fiecare miscare a intestinului sau folositi servetele de toaleta umede sau apa dintr-un bideu.
• O baie calda poate ameliora simptomele.
•  Asezati-va pe o punga cu gheata pentru a reduce durerea sau disconfortul.
• Exercitiile regulate ajuta la stimularea miscarilor intestinale.

In timp ce modificarile dietetice pot reduce timpul la toaleta, ar trebui sa se evite folosirea cat timp se sta pe toaleta a unui  smartphone, ziar, carte sau orice altceva poate prelungi timpul petrecut.

Intelegerea hemoroizilor

Hemoroizii provin din grupuri mici de vene in apropierea membranelor mucoase ale anusului si ale rectului inferior. Se dezvolta atunci cand venele devin umflate sau iritate.

Hemoroizii interni apar in interiorul rectului inferior si nu sunt vizibili cu ochiul liber. Acest tip de hemoroid uneori nu provoca dureri sau iritatii, dar o persoana poate avea alte simptome.

Hemoroizii externi apar pe exteriorul anusului si, de obicei, cauzeaza durere si disconfort.

Simptomele hemoroizilor pot varia de la o persoana la alta, dar includ adesea:

- o bucata exterioara anusului
- durere sau disconfort
- mancarime, chiar si dupa stergerea zonei curate
- umflarea in apropierea anusului
- o senzatie de arsura atunci cand are o miscare intestinala sau in repaus
- sange in toaleta sau scaun.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum să vorbim despre sex?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.