Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cancerul la sâni

Cancerul la sâni
     

Cancerul la sân este a doua cauză a mortalității în rândul femeilor, după cancerul pulmonar. Prevenirea, depistarea precoce și instituirea unui tratament eficient la termen sporește șansele de vindecare și reduce numărul deceselor cauzate de cancer de sân.

Riscul de a face cancer este mai ridicat în cadrul persoanelor obeze, cu o alimentație bogată în grăsimi, sau a celor care consumă în mod regulat de alcool, mai mult de două pahare pe zi.
Apariția cancerului de sân poate fi prevenită dacă mâncăm și trăim în mod sănătos. Măsurile preventive constau în: regim alimentar adecvat, mișcare zilnică, consum redus de alcool și tutun.

Cum recunoaștem cancerul de sâni?

Dacă observi ceva neobișnuit la corpul tau, nu trebuie să te alarmezi pentru că în majoritatea cazurilor cancerul de sâni se poate vindeca. Nodulii se poate elimina ușor, dar este foarte important să consulți medicul la orice semn neobișnuit, deoarece cancerul la sân este foarte tratabil dacă este detectat din timp.

8 sfaturi pentru a-ți examina sânii acasă:

1. Dezbracă-te până la brâu, asează-te în fața oglinzii și privește-ți atent sânii, pentru a recunoaște orice schimbare a formei lor.
2. Ridică-ți brațele și apleacă-te ușor, de pe o parte a corpului pe cealaltă.
3. Ține-ți sânii între palme și masează-i ușor, cu mișcări verticale apoi orizontale.
4. Cu mâna opusă sânului masează în jurul sfârcurilor apoi presează ușor, iar brațul opus îl țineți lângă corp.
5. Întinde-te pe spate, pune o pernă sub cap, iar sub omoplatul sânului examinat un prosop și examinează-ți sânii la fel ca înainte.
6. Presează și masează ușor sânul stâng cu degetul mijlociu al mânii dreapte. Examinează sânul de jur imprejur din exterior spre interior, după de jos în sus spre sfarc. Repetă examinarea cu brațul stâng lângă corp și cu el sub pernă.
7. În același fel caută un nodul și la subsuoară, brațul parții examinate tine-l sub cap.
8. Examinează claviculele, pe partea de sus, brațul parții examinate trebuie ținut lângă corp.

Dacă observi ceva neobișnuit, consultă medicul. Consultația constă din trei etape: consultația propriu-zisă, mamografia și biopsia nodului pentru a afla dacă este său nu de natură canceroasă. După depistarea problemei urmează începerea tratamentului adecvat și reabilitarea. Pacienta trebuie să trăiască intr-o atmosferă calmă, fară stres. Este important să se efectueze controale regulate.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.