✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile Seleniului

Beneficiile Seleniului
     

Suntem expuși în fiecare zi la toxine, poluare și chimicale: în urma detoxifierii se elimină aceste elemente toxice din organism. Una dintre beneficiile seleniului în organism este rolul sau în producerea de glutation peroxidază, care este o enzimă responsabilă de detoxifiere. Dar nu numai! Seleniul este un oligoelement cu efect antioxidant puternic. Antioxidanții protejează și repară celulele corpului, astfel să nu fie afectate de efectele radicalilor liberi și joacă un rol important și în meținarea sănătății.

Există evidențe clinice care demonstrează că seleniul este foarte important și pentru imunitate. Ea stimulează producția de anticorpi în organism, are capacitatea de a reduce din toxicitatea unor metale precum plumbul, cadmiul, mercurul și neutralizează efectul unor substanțe cancerigene. 

Seleniul organic stimulează fertilitatea, mai ales în cazul bărbaților. Are puterea de a crește rată spermatogenezei și de a îmbunătății locomoția spermatozoizilor, dar are beneficii și în buna funcționare a prostatei. Iar în cazul femeilor: ameliorează simptomele menopauzei și îmbunătățește calitatea vieții din această etapă dificilă din viața unei femei.

Psihologul James G. Penland, care a coordonat un studiu despre seleniu pentru Departamentul American al Agriculturii, a afirmat că seleniul produce o dispoziție mai bună subiecților, chiar dacă ei nu prezintă semne de deficit de seleniu. Cu alte cuvinte, dispoziția noastră poate fi stricată și de deficite subclinice nedetectate la moment.

Citește mai mult despre acest studiu aici: http://www.nytimes.com/1997/02/19/us/hopes-rising-for-selenium.html?pagewanted=all

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.