Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Antreneaza-ti memoria!

Antreneaza-ti memoria!
     

Iar ai uitat unde ai parcat masina? Sau motivul pentru care te-ai indreptat spre frigider? Daca ti se pare ca memoria iti joaca feste, pune-o la treaba!

Fii mai atenta! Cea mai mare problema cu memoria vine din lipsa atentiei. Daca nu esti atenta, informatia noua nu ajunge la creier si atunci nu poate fi memorata. Gandeste-te ca ai avea o lanterna cu care focusezi ceea ce vrei sa retii. Mai mult, atentia fixeaza o amintire. Fara concentrare, s-ar putea sa memorezi ceva penru cateva clipe, iar apoi sa se evapore. Daca ai de facut mai multe lucruri urgente, ia-le pe rand. O sa faci o treaba mult mai buna si va fi mai eficient pe termen lung.

Foloseste-te de conexiuni! Unele conexiuni sunt deja in mintea noastra, in mod automat. Legaturi uzuale intre ganduri relativ simple, cum ar fi conexiunea dintre “zapada” si “gheata”. Dar altele pot fi complicate, intre idei complexe. Conexiunile sunt foarte importante atunci cand vine vorba de memorarea unor fapte, evenimente sau date. Incearca sa dai un sens concret informatiei primite. E mult mai usor sa retii un nume al unei persoane pe care abia ai cunoscut-o, daca faci legatura intre ea si prietena vostra comuna.

Inlatura stresul! Stresul cronic poate slabi memoria, din cauza reducerii capacitatii de concentrare. Incearca sa te relaxezi: dormi mai mult, fa sport, creaza-ti asteptarile realiste, bea mai putina cafea, ia pauze scurte de-a lungul zilei, imbina munca cu activitatile care iti fac placere.

Daca ai multe pe cap sau ai examene, nu uita sa iei suplimente pentru memorie, ajuta foarte mult in cazul in care ai probleme de memorie, uiti sa faci anumite lucururi sau esti mai tot timpul stresata.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Managementul stresului

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.