Durerea resimtita ca un junghi este denumita medical nevralgie. Daca aceasta durere devine persistenta, ne afecteaza viata de zi cu zi. In astfel de situatii plantele s-au dovedit a fi eficiente ca fiind cele mai bune analgezice naturale. Tot ce trebuie sa facem, sa apelam la ele.
Pentru nevralgiile faciale este foarte eficient lotiunea din otetul de mere si apa de trandafir amestecat in parti egale.
Frunzele de varza aplicate sub forma de comprese iarasi sunt de un real ajutor. Frunza de varza se spala si se preseaza, dupa care se aplica pe locul dureros si se leaga cu o esarfa.
Daca ne-am expus prea mult la curent , s-ar putea sa avem dureri de dinti. In cazul acesta decoctul de ceapa s-a dovedit foarte eficient. Trei cepe rosii cu coaja cu tot se felieaza si se fierbe intr-un litru de apa. Toata cantitatea de ceai se bea pe parcursul unei zile, de preferat calduta si pentru un efect mai bun fiecare inghititura se tine un pic in gura, apoi se inghite.
Deasemenea pentru durerile faciale se foloseste decoctul de salcie. 30 de grame de coaja uscata de salcie trebuie fiarta intr-un litru de apa. Decoctul se poate si bea, dar se poate si aplicata pe zona dureroasa sau inflamata.
Tot pentru atenuarea durerilor este eficient si bitterul suedez. Se aplica comprese cu bitter suedez, de doua ori pe zi.
Daca suferim de dureri de spate, cataplasma cu hrean ne va scoate din impas. Se rade un hrean pe razatoarea mica, se amesteca cu faina integrala de grau si apa (in parti egale). Pasta astfel obtinuta se aplica pe locul dureros.
Radacina de tataneasa este renumita pentru proprietatile ei antiinflamatoare si calmante. Este foarte eficient in tratarea durerilor din zona cervicala care poate iradia pana la umar. Aceasta problema poate fi tratata cu ajutorul cataplasmelor din radacini de tataneasa. In 500 ml apa clocotita se pune 3 linguri de radacina uscata de tataneasa si se lasa la fiert 10 minute. Compresa se aplica mai ales seara.
Ce ar putea fi mai simplu decat sa inghitim o pastila si sa uitam de durere. Dar de cele mai multe ori nu ne dam seama cat de des ne atingem de analgizante. Recomandarea naturistilor este sa prevenim pericolele inerente ale acestor medicamente si sa ne tratam cat se poate de natural.
Ștevia este adesea prezentată ca un înlocuitor sigur și sănătos al zahărului, care poate îndulci alimentele fără efecte negative a
Unii oameni pot fi precauți când vine vorba de utilizarea uleiurilor pentru gătit, împreună cu alimentele, ba chiar și pe salate. Cons
Sarcina este perioada în care trebuie să acordăm mai multă atenție sănătății și bunăstării noastre. În acest articol
Mierea a fost folosită ca medicament de-al lungul istoriei. Una dintre cele mai frecvente și persistente utilizări terapeutice ale mierii a fost ca
Ce sunt proteinele? Ce rol au proteinele în organism? Tipuri de proteine Alimente bogate în proteine De câte proteine avem nevoi
Când vine vorba de grăsimi, majoritatea dintre noi ne regăsim confuzi, depășiți de subiect, în încercarea de a diferenția tipu