☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alergiile la praf. Acarienii: Simptome, tratament și prevenire

Alergiile la praf. Acarienii: Simptome, tratament și prevenire
     

Acarienii,  microrganisme care trăiesc în casele noastre și care pot însemna probleme enorme pentru persoanele cu alergii și astm. Acarienii de praf care se hrănesc cu celulele moarte ale pielii sunt unul dintre cei mai comuni alergeni de mediu.

Câteva ajustări ale stilului de viață, pot menține sub control aceste alergii. Primul pas este o casă bine curățată, prin care acarienii de praf sunt ținuți departe de persoanele alergice.

Acarienii de praf sunt creaturi microscopice, cu opt picioare, care seamană cu mici paianjeni albi. Alergiie de praf se prezintă în mod similar cu alte alergii, inclusiv cele sezoniere. Uneori medicii identifică cu greutate o alergie la praf, doar din primele teste. Acarienii de praf sunt microscopici și nu pot fi văzuți cu ochiul liber. Ei se găsesc în toate tipurile de medii, dar în special se dezvoltă în casă.

Toate continentele lumii au acarieni de praf, cu excepția Antarcticii pentru că acarienii trăiesc și se dezvoltă în medii calde și umede. Acarienii de praf se hrănesc în principal cu celulele moarte ale pielii. O singură persoana produce suficientă piele moartă pentru a hrăni milioane de acarieni. Acarienii sunt foarte des întâlniți în covoare, carpete, blănurile de animale decorative, în perne. De acarienii e aproape imposibil să scapi de tot. Cu toate acestea, există anumiți pași pe care o persoană îi poate face pentru a-și scăpa casa de majoritatea acestor artropode care cauzează alergii.

 Cum provoacă acarienii o alergie?

Acarienii de praf provoacă alergii în două moduri. Primul este prin deșeurile pe care le produc pe măsură ce se hrănesc, așa cum fac toate organismele. Deșeurile sunt un alergen pentru unii oameni. A două cauză a alergiilor provocate de acarienii de praf sunt organismele sau parțile corpului acestor creaturi. Pe măsură ce acarienii de praf mor, rămășițele lor stau la locul lor. Aceste rămășițe sunt al doilea alergen produs în timpul ciclului lor de viață.

Alergiile acarianilor de praf sunt un tip comun de alergii și în majoritatea cazurilor, sunt ușor de administrat. Simptome de alergie la acarieni includ:

  • ochii roșii și mâncărime
  • ochii umezi
  • strănuturi
  • tuse
  • mâncărime a gâtului sau a nasului

Persoanele care suferă de astm constată că simptomele lor astmatice sunt dificil de identificat din cauza asemănărilor cu alte alergii. Dacă simptomele alergice persistă pe tot parcursul anului, poate fi un semn că e din cauza acarienilor de praf. Un medic poate recomanda vizita la un alergolog care să ruleze teste specifice pentru identificarea alergiilor:

Testul de piele (SPT): Se introduce o picătură de alergen sub piele. Dacă persoana are o alergie la aceasta, zona va deveni iritată, roșie și inflamată.

Testul specific pentru IgE în sânge: Se măsoară un alergen la o probă de sânge și se măsoară cantitatea de anticorpi creată. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai probabil ca o persoană să fie alergică la substanță.

Alergologul va folosi adesea atât rezultatele testelor, cât și un interviu și examinarea persoanei, pentru a diagnostica o alergie la acarienii de praf.

Tratamentele pentru alergiile la acarieni includ: sprayuri nazale care decongestionează caile respiratorii și combat mâncărimile nazale.

Exista mai multe opțiuni de tratament pentru alergiile cauzate de acarieni de praf. Acestea includ:

Decongestive pentru a ajuta la uscarea și păstrarea curată a pasajele nazale.

Antihistaminice pentru a ajuta la reducerea reacțiilor alergice, cum ar fi umezeală și mâncărimea ochilor.

Steroizi nazali pentru a reduce inflamația și deschide pasajele nazale.

Dacă aceste medicamente nu amelioreaza simptomele, un medic alergolog poate recomanda imunoterapie, care funcționează într-o manieră similară vaccinurilor. Cu imunologia, în organism este introdus într-o cantitate mică de alergen timp de o perioadă, făcându-l mai puțin alergic la anumite substanțe.

Aceste metode necesită un angajament pe termen lung și un plan de tratament. 

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.