Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Afecțiuni ale ficatului sau colecistului

Afecțiuni ale ficatului sau colecistului
     

Afecțiunile ficatului și ale colecistului necesită tratamentul unui medic, dar plantele pot ajuta în cadrul tratamentului.

Ficatul – transformă hrana în enzime vitale, vitamine și agenți de coagulare și este ca un depozit pentru fier și zahar. El impiedică trecerea toxinelor în sânge. Uneori este suficient să folosim în mod regulat remediile naturiste. Răsplătiți-vă din când în când ficatul cu o infuzie de păpădie și brusture.

Colecistul – vezica biliară păstrează și concentrează fierea produsă de ficat. Problemele ce pot să apară, ca de exemplu calculii biliari, pot să nu aiba simptome timp de mai mulți ani, deși apariția afecțiunilor colecistului este deseori caracterizată de disconfort, atunci când se consumă alimente cu grăsimi, arsuri la stomac și dureri abdominale. Simptomele, ca de exemplu durerea abdominală severă, respirația superficială, transpirația și durerile la apăsare în zona superioară dreaptă a abdomenului, indică o inflamație bruscă.

Consumați o infuzie de seminte de armurariu, turița-mare și pelin (o linguriță la o ceașcă).

Digestie slabă și lipsa poftei de mâncare. 

Lipsa poftei de mâncare la oamenii mai tineri poate să indice o tulburare legată de alimentație, care necesită sfatul medicului. Alte cauze ale pierderii poftei de mâncare pot fi unele boli ale rinichilor, ficatului sau boli cardiace, anemie pernicioasă, anxietate sau stres, sau prezența unei infecții. Funcția digestivă slabă și lipsa generală de interes în ceea ce privește mâncarea pot deveni o problemă pe măsură ce se înaintează în vârstă și mâncarea pare să “cadă greu” la stomac. Persoanele mai în vârstă au tendința de a opta pentru porții din ce în ce mai mici, în efortul de a evita disconfortul și balonarea.

Stimularea apetitului

Usturoiul: luați o doză zilnică de capsule de usturoi.

Boabele de păducel sunt un remediu chinezesc popular pentru senzația de sațietate – folosiți o linguriță la o ceașcă pe zi, sub formă de decoct.

Beți ceai de semințe de schinduf sau preparați o infuzie de turiță-mare, roiniță și mușețel cu puțină fierea-pământului și consumați de câte ori e nevoie.

Câteva picături de tinctură de gențiană sau pelin pe limbă, înaintea meselor, vor ajuta la creșterea poftei de mâncare.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ai auzit despre Chlorella?!

Ultimele promotii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.