Daca consumati multe vitamine, legume, fructe si peste, procesul de imbatranire al creierului dumneavoastra va derula mai incet. In timp ce consumarea mancarurilor din restaurante sau Fast-Food-uri contribuie la un impact opus.
Persoanele in varsta, in sangele carora se gasesc cantitati insemnate de vitamine si Omega-3, au performante mentale mai bune si o memorie mai buna, decat cele care consuma mancaruri ce contin grasimi trans (provenite in urma hidrogenarii partiale a uleiurilor vegetale).
Cercetatorii americani au facut studii cu o grupa de persoane, a caror varsta medie era 87 de ani si nu faceau parte din categoria persoanelor cu factori de risc la boala Alzheimer. Rezultatele cercetarilor au demonstrat ca creierul persoanelor care au avut o alimentatie nesanatoasa (bogata in grasimi trans), arata semne ale bolii Alzheimer.
Iata ce cantitate de grasimi trans contine fiecare din aceste mancaruri:
Cartofi prajiti - 8 g
Margarina (la caserola) - 3 g
Margarina (la pachet) - 0,5 g
Chips-uri - 3 g
Gogosi - 5 g
Prajituri - 2 g
Batoane de ciocolata - 3 g
Este bine de remarcat faptul, ca o alimentatie sanatoasa si rationala poate preveni declinul rapid al organismului uman.
Prin consumul de peste, seminte si/sau ulei de in puteti introduce in organismul dumneavoastra acizi grasi omega-3 , realizand astfel efecte pozitive asupra sanatatii mentale si al intregului organism. Totodata este bine de stiut, ca acizii grasi omega 3-6-9 se utilizeaza impreuna cu vitamina E, pentru a evita oxidarea acestora, si pentru a le creste eficienta.
Ștevia este adesea prezentată ca un înlocuitor sigur și sănătos al zahărului, care poate îndulci alimentele fără efecte negative a
Unii oameni pot fi precauți când vine vorba de utilizarea uleiurilor pentru gătit, împreună cu alimentele, ba chiar și pe salate. Cons
Sarcina este perioada în care trebuie să acordăm mai multă atenție sănătății și bunăstării noastre. În acest articol
Mierea a fost folosită ca medicament de-al lungul istoriei. Una dintre cele mai frecvente și persistente utilizări terapeutice ale mierii a fost ca
Ce sunt proteinele? Ce rol au proteinele în organism? Tipuri de proteine Alimente bogate în proteine De câte proteine avem nevoi
Când vine vorba de grăsimi, majoritatea dintre noi ne regăsim confuzi, depășiți de subiect, în încercarea de a diferenția tipu