Luna Apidava
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Acizii grași mențin creierul mai “tânăr”

Acizii grași mențin creierul mai “tânăr”
     

Dacă consumați multe vitamine, legume, fructe și pește, procesul de îmbătrânire al creierului dumneavoastră va derula mai încet. În timp ce consumarea mâncărurilor din restaurante sau Fast-Food contribuie la un impact opus.

Persoanele în vârstă, în sângele cărora se găsesc cantități însemnate de vitamine și Omega-3, au performanțe mentale mai bune și o memorie mai bună, decât cele care consumă mâncăruri ce conțin grăsimi trans (provenite în urma hidrogenării parțiale a uleiurilor vegetale).

Cercetătorii americani au făcut studii cu o grupă de persoane, a căror vârstă medie era 87 de ani și nu făceau parte din categoria persoanelor cu factori de risc la boala Alzheimer. Rezultatele cercetărilor au demonstrat că, creierul persoanelor care au avut o alimentatie nesănătoasă (bogata în grăsimi trans), arată semne ale bolii Alzheimer. 

Iată ce cantitate de grăsimi trans conține fiecare din aceste mâncăruri:

  • Cartofi prăjiți - 8 g

  • Margarina (la caserolă) - 3 g

  • Margarina (la pachet) - 0,5 g

  • Chips-uri - 3 g

  • Gogoși - 5 g

  • Prăjituri - 2 g

  • Batoane de ciocolată - 3 g

 

Este bine de remarcat faptul, că o alimentație sănătoasă și rațională poate preveni declinul rapid al organismului uman.

Prin consumul de pește, semințe și/sau ulei de in puteți introduce în organismul dumneavoastră acizi grași omega-3 , realizând astfel efecte pozitive asupra sănătății mentale și al întregului organism. Totodată este bine de știut, că acizii grași omega 3-6-9 se utilizează împreună cu vitamina E, pentru a evita oxidarea acestora, și pentru a le crește eficiența.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum să ne îngrijim pielea

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.