1.Aportul caloric
Cel mai important este echilibrul intre aportul caloric si exercitii fizice pentru a putea ajunge si pentru a mentine greutatea ideala.
2.Reducerea portiilor mari
Mai ales in restaurante sau la diferite intruniri este important sa nu mancam tot ce avem in farfurie.
3.Exercitiile fizice sa faca parte din rutina zilnica
Este recomandat ca in cele mai multe zile din saptamana sa facem 30 de minute exercitii fizice moderate. Pentru cardiaci cel mai indicat este de 3-5 ori pe saptamana 20-45 de minute de exercitii. Prin monitorizare se poate verifica gama ritmului cardiac.
4.Sa schimbati ingredientele mancarurilor
Este foarte importanta alimentatia bogata in culori, cum ar fi spanacul verde inchis, rosiile sau dovleacul galben, recomanda specialistii, si in loc de paine alba, paine din cereale integrale.Sa nu uitam de consumarea legumelor si fructelor de 5 ori pe zi.
5.Includeti si pestele in dieta dvs.
Cele mai bogate in acizii grasi Omega 3 sunt somonul, pastravul si heringul.Nu consumati pestele prajit in multa grasime.
6.Consumati produse lactate dar doar cele slabe
Branza sau iaurtul slab este bogat in proteine si calciu.
7.Sa ne alimentam cu proteine fara grasime
Este timpul sa reducem consumul de carne rosie, si carnea de pui sa o gatim fara piele.Sanatos este albusul de ou, cartofii, sosurile de legume, casul.
8.Sa reducem cantitatea garsimilor
Caloriile din grasimi saturate 7, iar grasimile trans doar 1 la suta sa alcatuiasca din energia necesara, iar aportul de colesterol de zi cu zi nu trebuie sa depaseasca 300 de miligrame.
9.Sa reducem consumul de zahar
Evitati mancarurile si bauturile care contin zahar adaugat, consumati mai multa apa.
10.Consumati mai putina sare
Sarea nu da doar aroma dar este si un material conservant, astfel o multime de alimente procesate contin deja sare.Deci mai usor cu sarea.Pentru a mentine echilibrul necesare de apa un om are nevoie de 500 mg de sodiu pe zi.
11.Consumul de alcool moderat
Se recomanda consumul de 2 bauturi alcoolice pe zi pentru barbati si 1 pentru femei.
12.Si la restaurant sa avem grija la alimentatie
Sa incercam sa luam in considerare sfaturile de mai sus si atunci daca nu mancam acasa, mai ales avand grija la portii.Sa nu ne fie rusine, in restaurant intotdeauna noi avem dreptate.Sa evitam mancarurile prajite in grasime.
13.Sa ne lasam de fumat
De mult s-a confirmat ca fumatul creste riscul bolilor cardiace, a cancerului si a altori boli severe. Si chiar si asa multa lume fumeaza desi si fumatul pasiv este foarte dunator.
Ștevia este adesea prezentată ca un înlocuitor sigur și sănătos al zahărului, care poate îndulci alimentele fără efecte negative a
Unii oameni pot fi precauți când vine vorba de utilizarea uleiurilor pentru gătit, împreună cu alimentele, ba chiar și pe salate. Cons
Sarcina este perioada în care trebuie să acordăm mai multă atenție sănătății și bunăstării noastre. În acest articol
Mierea a fost folosită ca medicament de-al lungul istoriei. Una dintre cele mai frecvente și persistente utilizări terapeutice ale mierii a fost ca
Ce sunt proteinele? Ce rol au proteinele în organism? Tipuri de proteine Alimente bogate în proteine De câte proteine avem nevoi
Când vine vorba de grăsimi, majoritatea dintre noi ne regăsim confuzi, depășiți de subiect, în încercarea de a diferenția tipu