✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

10 idei despre ceaiul verde

10 idei despre ceaiul verde
     

Ceaiul verde este o băutură, care unește efectul cafelei cu conținutul de vitamina C al limonadei și cu efectul răcoritor al băuturilor energizante. De asemenea stimulează metabolismul în cure de slăbire și are efecte benefice și pe teritoriul frumuseții.


1.  Arbustul de ceai (Camelia sinensis) este acelaș, ceaiul negru, verde sau alb diferind doar prin modul de prelucrare. Pentru a obține ceaiul negru, frunzele se ofilesc, se fermentează, se usucă, în timp ce ceaiul verde nu se fermentează, ci procesul de oxidare se incheie cu aburire sau prajire, apoi se usucă. În felul acesta frunzele își mențin culoarea și mirosul natural. Ceaiul alb este specialitatea obținută din mugurii de arbust.

2.  Ceaiul verde păstrează conținutul de vitamine și antioxidanți a plantei proaspete. Prin consumarea lui organismul obține și vitaminele C, B2, D, K. Datorită efectului ceaiului verde crește rezistența la oboseală, se întărește sistemul imunitar al organismului.

3.  Are efect revigorant și efectul acesta este mai durabil decât cel al cafelei. Crește capacitatea de concentrare ceea ce este benefic în studiere și în activitățile creative. Dacă în timpul zilei devenim somnoroși, nimic nu este mai folositor decât o cană de ceai verde proaspăt. Nu este indicat fierberea   frunzelor, deoarece temperatura ridicată distruge componentele active ale plantei și cel mai indicat este consumarea ceaiului răcit.

4.  Deoarece are efect și de dilatare a vaselor sanguine, poate fi benefic și în cazul migrenelor sau a durerilor de cap.

5.  Cei care vor să slăbească se recomandă consumarea ceaiului verde în fiecare zi, pentru că stimulează procesul metabolismului și ajută digestia.

6.  Ultimele cercetări au demonstrat că, catechinele din ceaiul verde apără celulele vezicii urinare de inflamații și pot vindeca îmbolnăvirile vezicii urinare.

7.  Întărește imunitatea, iar conținutul de antioxidanți apără de reproducerea radicalilor liberi, astfel consumul lui ajută în prevenirea, și în unele cazuri în vindecarea îmbolnăvirilor tumorale. S-a demontrat că ingredientele active din ceaiul verde încetinesc evoluția cancerului de prostată.

8.  Are efect benefic asupra sistemului cardio vascular, deoarece ceaiul verde dilatează și curăță venele, stimulează metabolismul, ajută în prevenirea bolilor cardio vasculare. O cercetare japoneză a demonstrat că la oamenii care au consumat în fiecare zi ceai verde, s-a diminuat mortalitatea, mai ales hemoragia celebrală.

9.  Dacă consumăm ceaiul verde fără zahăr sau miere, ne protejează dinții de carii.

10.  Frunzele fierte nu trebuie aruncate, deoarece se pot folosi ca și mască pentru față, are efecte benefice asupra pielii sensibile, revigorează și lasă pielea mai frumoasă.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.