Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Negii genitali (Human Papillomavirus – HPV)

Negii genitali (Human Papillomavirus – HPV)
     

Ce sunt negii genitali?

Negii sau verucile genitale sunt excrescențe ale pielii în zona genitală, anală sau sub-abdominala și pot fi de diferite mărimi și forme. Unele arată ca niște patch-uri plate albe, altele ca niște negi, iar altele pot fi de dimensiuni mici și adunate, având aspect de conopidă. În unele cazuri, negii genitați nu pot fi văzuți.
Negii genitali sunt o boală cu transmitere sexuală și se răspândesc prin contactul cu pielea infectată.

Care este cauza apariției negilor genitali?

Negii genitali sunt cauzați de infecția cu anumite tipuri de HPV. Anumite tipuri de virus Human Papilloma cauzează apariția negilor genitali și nu este vorba de același tip de HPV care provoacă cancerul cervical.

Este posibil să contactezi negii genitali dacă:

  • nu folosești prezervativul la fiecare contact sexual
  • ai mai mulți parteneri sau un partener cu risc crescut de infecția cu HPV
  • ți-ai început viața sexuală la o vârstă mai mică de 18 ani
  • ai un sistem imunitar nu prea puternic pentru a rezista infecției

Care sunt simptomele negilor genitali?

Majoritatea persoanelor cu negi genitali nu prezintă simptome și chiar dacă există simptome acestea sunt blânde. Ele includ: mâncărimi, durere și sângerare. Dacă ai simptome, acestea apar de obicei după 2-3 luni de la infectare. În unele cazuri, ele pot apărea și după câteva săptămâni sau la câțiva ani de la infecție. Negii genitali sunt vizibili în cazul unei infecții active.

Cum este diagnosticată și tratata infecția cu negi genitali?

Diagnosticul se pune în urma unui consult fizic asupra părților infectate cu negi genitali.
În foarte multe cazuri, negii trec de la sine fără tratament, dacă sistemul imunitar este unul puternic. În alte cazuri, negii pot arăta destul de rău și pot fi deranjanți. În astfel de cazuri, există medicamente ce pot fi aplicate pe locul unde există asemenea veruci, sau medicul poate recurge la eliminarea lor prin chirugie, laser sau pur și simplu prin ardere.
Chiar dacă reusești să scapi de negi, asta nu înseamnă că ai scăpat și de virus și nu-l poți răspândi în continuare.

Poate fi prevenită infecția cu negi genitali?

Răspunsul este afirmativ: Poți preveni apariția lor dacă nu faci sex. Totuși, dacă intreți relații sexuale, practică sex protejat în toate cazurile și ține minte ca și persoaneele care nu prezintă simptome pot fi purtători ai virusului HPV. Încearcă să nu ai mai mulți parteneri iar dacă ai simptomele prezentate mai sus este cazul să te prezinți la medic.
O altă metodă de prevenție a negilor genitali este vaccinul împotriva anumitor tipuri de HPV și se poate administra de 3 ori timp de 6 luni. Vaccinul se recomanda fetelor de 11-12 ani dar poate fi facut și de fetele cu vârsta cuprinsă între 13 și 26 de ani care nu s-au vaccinat anterior. În ceea ce privește eficiența vaccinului există multe controverse pe această temă și faptul de a avea mai multe efecte secundare și a nu fi 100% sigur, nu poate fi negat.

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.