Femeile prezintă scurgeri vaginale fiziologice normale care au origine atât cervicală, cât și vaginală. Orice schimbare în compoziția sau cantitatea acesteia definește leucoreea. Infecțiile leucorice sunt foarte comune și deși pot fi destul de supărătoare, tratamenul este simplu.
Care sunt cauzele infecțiilor leucorice vaginale?
Majoritatea infecțiilor sunt cauzate de un anumit tip de ciupercă Candida albicans.
Un vagin sănătos prezintă mai multe bacterii, cum ar fi Lactobacillus acidophilus care ajută la menținerea sub control a ciupercilor prezente la nivelul vaginului într-un număr mic. Când are loc un anumit dezechilibru al acestor organisme, ciupercile se pot dezvolta prea mult, cauzând simptome. Consumul exagerat de antibiotice poate fi o cauza a apariției infecțiilor micotice. Alte cauze pot fi nivelul prea mare de estrogen rezultat în urma sarcinii, diabetul, infecția cu HIV sau terapiile cu substitutenți hormonali.
Care sunt simptomele?
O infecție leucorică poate cauza mâncărime și deranjare în zona vaginală, dureri sau senzații de arsură în timpul urinării, sau în timpul raporturilor sexuale. Unele femei pot prezenta chiar și o scurgere brânzoasă, fără miros. De obicei aceste simptome au loc în săptămâna dinaintea apariției menstruației.
Cum se pune diagnosticul?
Asemenea infecții sunt ușor depistate de către medic. Dacă ai simptomele prezentate mai sus, de preferat este să consulți un medic, pentru că în urma testului Papanicolau se va depista dacă ai sau nu o infecție în zona vaginului.
Care este tratamentul pentru infecțiile vaginale?
Dacă ai mai avut înainte o infecție vaginală și nu ești însărcinată, te poți trata acasă cu medicamentele prescrise. Poți folosi o cremă antifungică sau supozitoare ce trebuiesc introduse în vagin.
Aceste tipuri de infecții sunt foarte comune la femeile însărcinate. În acest caz, înainte de a folosi orice medicament pe cont propriu, trebuie să consulți un medic mai întâi.
Dacă folosești supozitoare sau creme pentru a te trata de infecția vaginală, nu te baza pe prezervativ sau diafragmă pentru a evita o sarcină nedorită. Uleiul conținut de asemenea produse pot subția latexul din care sunt făcute metodele contraceptive mai sus menționate.
Multe femei au simptome care pot reveni în orice moment. Daca ai mai mult de 4 infecții pe an, este cazul să consulți de urgență un medic.
Pot fi prevenite infecțiile leucorice vaginale?
Poți preveni asemenea infecții dacă reusești să menții zona vaginală uscată tot timpul. Iată câteva sfaturi pentru a evita infecțiile vaginale:
Conform multor studii efectuate de-a lungul timpului, s-a concluzionat că o viață sexuală activă aduce numeroase beneficii sănătății în
Libidoul este doar un alt nume pentru apetitul sexual. O varietate de factori externi și interni pot avea un efect asupra libidoului, de la hormoni l
Stresul, alimentația inadecvată și oboseala sunt principali factori care afectează viața sexuală. Potrivit unui studiu, 43% dintre femei se conf
"Nu sunt o nimfomană, sufar de SSP" Este mărturia unei femei care suferă de Sindrom sexual persistent și pentru care excitația sexuală crescut
Diafragma datează încă din anul 1830 și se află printre primele modalități de contracepție a femeilor. Încă de atunci, îmbun
Gonoreea Gonoreea este o infecție provocată de bacteria Gonococcus bacterium. La barbăți se manifestă printr-o scurgere densă de culoare alb