☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Despre infecțiile leucorice vaginale

Despre infecțiile leucorice vaginale
     

Femeile prezintă scurgeri vaginale fiziologice normale care au origine atât cervicală, cât și vaginală. Orice schimbare în compoziția sau cantitatea acesteia definește leucoreea. Infecțiile leucorice sunt foarte comune și deși pot fi destul de supărătoare, tratamenul este simplu.

Care sunt cauzele infecțiilor leucorice vaginale?

Majoritatea infecțiilor sunt cauzate de un anumit tip de ciupercă Candida albicans.
Un vagin sănătos prezintă mai multe bacterii, cum ar fi Lactobacillus acidophilus care ajută la menținerea sub control a ciupercilor prezente la nivelul vaginului într-un număr mic. Când are loc un anumit dezechilibru al acestor organisme, ciupercile se pot dezvolta prea mult, cauzând simptome. Consumul exagerat de antibiotice poate fi o cauza a apariției infecțiilor micotice. Alte cauze pot fi nivelul prea mare de estrogen rezultat în urma sarcinii, diabetul, infecția cu HIV sau terapiile cu substitutenți hormonali.

Care sunt simptomele?

O infecție leucorică poate cauza mâncărime și deranjare în zona vaginală, dureri sau senzații de arsură în timpul urinării, sau în timpul raporturilor sexuale. Unele femei pot prezenta chiar și o scurgere brânzoasă, fără miros. De obicei aceste simptome au loc în săptămâna dinaintea apariției menstruației.

Cum se pune diagnosticul?

Asemenea infecții sunt ușor depistate de către medic. Dacă ai simptomele prezentate mai sus, de preferat este să consulți un medic, pentru că în urma testului Papanicolau se va depista dacă ai sau nu o infecție în zona vaginului.

Care este tratamentul pentru infecțiile vaginale?

Dacă ai mai avut înainte o infecție vaginală și nu ești însărcinată, te poți trata acasă cu medicamentele prescrise. Poți folosi o cremă antifungică sau supozitoare ce trebuiesc introduse în vagin.
Aceste  tipuri de infecții sunt foarte comune la femeile însărcinate. În acest caz, înainte de a folosi orice medicament pe cont propriu, trebuie să consulți un medic mai întâi.

Dacă folosești supozitoare sau creme pentru a te trata de infecția vaginală, nu te baza pe prezervativ sau diafragmă pentru a evita o sarcină nedorită. Uleiul conținut de asemenea produse pot subția latexul din care sunt făcute metodele contraceptive mai sus menționate.
Multe femei au simptome care pot reveni în orice moment. Daca ai mai mult de 4 infecții pe an, este cazul să consulți de urgență un medic.

Pot fi prevenite infecțiile leucorice vaginale?

Poți preveni asemenea infecții dacă reusești să menții zona vaginală uscată tot timpul. Iată câteva sfaturi pentru a evita infecțiile vaginale:

  • poartă lenjerie intimă din bumbac, nu din nailon sau alte materiale
  • evită pantalonii stramți și boxerii
  • schimbă-te de fiecare dată când transpiri
  • evită spray-urile intime, hârtia igienică aromată și absorbantele parfumate

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.