Vitamina C previne racelile, nu le trateaza

Vitamina C previne racelile, nu le trateaza
     

Inainte de venirea anotimpului rece, fa-ti plinul cu o vitamină antioxidantă ce se găsește in vegetale!

Acerola este un fruct mic si rosu, asemanator cu cireasa, care contine 1600 mg de vitamina C la 100 g, in timp ce o portocala nu contine decat 60. El nu creste decat in America de Sud si Caraibe.

Urzicile sunt rezerve de vitamina C (pana la 100 mg la 100 g). Generoase in saruri minerale, urzicile contin fosfor, fier si potasiu. Antireumatice, ele sunt folosite si contra gutei. Evita plantele batrane, care au frunze mari si nu mai sunt gustoase. Urzicile isi pierd rapid vitaminele dupa ce sunt culese, deci trebuie consumate proaspete.

Kumquat-ul este varul portocalei. El se consuma intreg, bine spalat. Alege fructe cu coaja lina si fara coloratia verde. Kumquats se pastreaza o saptamana la temperatura ambianta. Foarte concentrate in vitamina C, ele contin flavonoide ce intaresc rezistenta capilarelor sangvine si nu aduc decat 42 calorii la 100 g.

Kiwi este un fruct diuretic, sursa de potasiusi foarte bogat in vitamina C. Vitamina C ajuta organismul sa produca glutation, un antioxidant care se asociaza cu toxinele liposolubile, pentru a le face solubile in apa, facilitandu-le eliminarea. Bromelaina pe care o contine ajuta la digerarea proteinelor, favorizand astfel digestia.

100 g guave contin de 5 ori mai multa vitamina C decat o portocala medie si acopera nevoile de vitamina C pentru doua zile. In plus, acest fruct originar din America de Sud este bogat in licopen (contine cu 26% mai mult licopen decat rosia), reducand astfel riscul de boli cardiovasculare.

Cu 200 mg vitamina C la 100 g, patrunjelul este o iarba aromatica foarte sanatoasa. Atentie: el isi pierde pretioasa vitamina prin tratament termic, deci adauga-l in mancare la final.

Vitamina C este un puternic antioxidant pe care il gasesti si in varza de Bruxelles si broccoli. Deoarece face parte din legumele cele mai bogate in vitamina C, ii mai raman dupa tratament termic inca 60 mg la 100 g. In plus, broccoli este bogat si in fibre.

comments powered by Disqus

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Vitamina C previne racelile, nu le trateaza
Vitamina C previne racelile, nu le trateaza

Inainte de venirea anotimpului rece, fa-ti plinul cu o vitamină antioxidantă ce se găsește in vegetale! Acerola este un fruct mic si rosu, aseman

Iata ce poti trata cu spirulina!
Iata ce poti trata cu spirulina!

Spirulina este un medicament natural fara efecte secundare, care este bogata in vitamine, minerale si proteine. Spirulina are o compozitie unica in r

Aloe vera...Oare chiar vindeca orice?!
Aloe vera...Oare chiar vindeca orice?!

ALOE VERA Aloe Vera este o planta care creşte în zonele cu climă blândă, unde temperaturile nu coboară pentru mult timp sub 0 grade

Articole precedente

Comanda
L-V intre 9-17
0365-430.166
Transport GRATUIT
la comenzi peste 150 Lei