Inainte de venirea anotimpului rece, fa-ti plinul cu o vitamină antioxidantă ce se găsește in vegetale!
Acerola este un fruct mic si rosu, asemanator cu cireasa, care contine 1600 mg de vitamina C la 100 g, in timp ce o portocala nu contine decat 60. El nu creste decat in America de Sud si Caraibe.
Urzicile sunt rezerve de vitamina C (pana la 100 mg la 100 g). Generoase in saruri minerale, urzicile contin fosfor, fier si potasiu. Antireumatice, ele sunt folosite si contra gutei. Evita plantele batrane, care au frunze mari si nu mai sunt gustoase. Urzicile isi pierd rapid vitaminele dupa ce sunt culese, deci trebuie consumate proaspete.
Kumquat-ul este varul portocalei. El se consuma intreg, bine spalat. Alege fructe cu coaja lina si fara coloratia verde. Kumquats se pastreaza o saptamana la temperatura ambianta. Foarte concentrate in vitamina C, ele contin flavonoide ce intaresc rezistenta capilarelor sangvine si nu aduc decat 42 calorii la 100 g.
Kiwi este un fruct diuretic, sursa de potasiusi foarte bogat in vitamina C. Vitamina C ajuta organismul sa produca glutation, un antioxidant care se asociaza cu toxinele liposolubile, pentru a le face solubile in apa, facilitandu-le eliminarea. Bromelaina pe care o contine ajuta la digerarea proteinelor, favorizand astfel digestia.
100 g guave contin de 5 ori mai multa vitamina C decat o portocala medie si acopera nevoile de vitamina C pentru doua zile. In plus, acest fruct originar din America de Sud este bogat in licopen (contine cu 26% mai mult licopen decat rosia), reducand astfel riscul de boli cardiovasculare.
Cu 200 mg vitamina C la 100 g, patrunjelul este o iarba aromatica foarte sanatoasa. Atentie: el isi pierde pretioasa vitamina prin tratament termic, deci adauga-l in mancare la final.
Vitamina C este un puternic antioxidant pe care il gasesti si in varza de Bruxelles si broccoli. Deoarece face parte din legumele cele mai bogate in vitamina C, ii mai raman dupa tratament termic inca 60 mg la 100 g. In plus, broccoli este bogat si in fibre.
Tincturile sunt extrase concentrate din plante obținute prin înmuierea scoarței, fructelor, frunzelor (uscate sau proaspete) sau rădăcinilor
Unii dintre cei mai mari vinovați pentru provocarea recțiilor alergice sunt: Polenul acarienii Părul animalelor de companie Spori
Ce este mierea de Manuka? Ce este MGO™? Cum alegi mierea de Manuka în funcție de nevoi Contraindicații ale mierii de Manuka
Oregano este o plantă erbacee, aromatică (din familia mentei), originară din Europa, care se găsește mai ales în zonele muntoase. Este un a
Echinaceea este o plantă medicinală americană care poate ajunge la 1,40 metri înălțime și care are flori intens colorate: violet, galben,
Gripa sezonieră este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cu care se pot confrunta atât adulții cât și copiii. În cele ce urm