Remediile din plante medicinale au efecte puternice asupra starii noastre mentale. Printre acestea se afla plantele sedative, pentru a atenua tensiunile si anxietatea, remedii care actioneaza direct asupra emotiilor, plante cu efect tonic si stimulativ, pentru a ne furniza energie pe termen scurt si tonice pe termen lung, care sa combata stresul.
Cum sa facem fata stresului?
Stresul este o parte esentiala a vietii noastre si nu este in mod necesar negativ – el ne ajuta sa ne mentinem vigoarea si vitalitatea si stimuleaza activitatea si creativitatea. Atunci cand suntem pusi intr-o situatie de stres, corpul nostru produce adrenalina – hormonul “lupta sau fugi”, care ne face sa ripostam sau sa fugim in cazul unei confruntari. Viata moderna insa nu ne permite intotdeauna sa luptam sau sa fugim, ceea ce duce la un raspuns negativ la stres, in care corpul ramane hiperactiv. Cand acest raspuns apare in mod repetat, el poate sa reprezinte un pericol pentru sanatate si poate creste riscul unor boli cronice.
Simptome:
Remedii
Plantele nu pot sa rezolve problemele majore legate de stilul de viata (desi ne pot ajuta dandu-ne curajul sa facem schimbarile necesare), dar pot sa atenueze simptomele si ne pot ajuta sa facem fata stresului.
Ginsengul siberian ajuta corpul sa faca mai bine fata stresului: luati pana la 600 mg pe zi, timp de 10-14 zile, inainte de momentul cand credeti ca stresul va fi maxim. Aceasta poate fi o cura preventiva foarte eficienta inainte de examene sau o perioada mai aglomerata la locul de munca si poate combate efectele negative ale schimbarilor de fus orar din timpul calatoriilor.
Atacurile de panica
Caracterizate printr-un ritm cardiac crescut sau palpitatii, dispnee, paloare si transpiratie, atacurile de panica pot fi asociate cu anxietati sau temeri specifice, iar cel care sufera de ele ramane nesigur pe el si speriat. Cereti ajutorul unui profesionist in cazul unor atacuri recurente. Unii sustin ca atacurile de panica sunt legate de intoleranta alimentara si de candidoza, care produce toxine ce interfereaza cu neurotransmitatorii.
Sentimentul ocazional de panica poate fi atenuat daca puneti o picatura de ulei de trandafir pe un cub de zahar, pe care sa-l dizolvati incet in gura. Va va fi, de asemenea, de ajutor sa puneti o picatura de ulei de trandafir pe o batista sau intr-o lampa odorizanta si sa inspirati.
Anxietate si tensiune
Remediile naturiste nu pot rezolva problemele care cauzeaza anxietatea, dar ne pot ajuta sa ne relaxam si pot imbunatati capacitatea noastra de a face fata tensiunilor de zi cu zi.
In cazul celor profund anxiosi, remediile naturiste nu trebuie insa considerate un subtitut pentru consilierea unui profesionist.
Tratament
Folositi ceaiuri calmante din plante , ca de exemplu flori de tei, musetel, levantica sau roinita.
Va poate fi de folos sa invatati o tehnica de relaxare, ca de exemplu controlul respiratiei, meditatia, yoga sau t`ai chi.
Pe langa aceste tehnici aplicate puteti consuma suplimente alimentare care sa va ajute la imbunatatirea sistemului nervos si a sistemului imunitar in general.
Tincturile sunt extrase concentrate din plante obținute prin înmuierea scoarței, fructelor, frunzelor (uscate sau proaspete) sau rădăcinilor
Unii dintre cei mai mari vinovați pentru provocarea recțiilor alergice sunt: Polenul acarienii Părul animalelor de companie Spori
Ce este mierea de Manuka? Ce este MGO™? Cum alegi mierea de Manuka în funcție de nevoi Contraindicații ale mierii de Manuka
Oregano este o plantă erbacee, aromatică (din familia mentei), originară din Europa, care se găsește mai ales în zonele muntoase. Este un a
Echinaceea este o plantă medicinală americană care poate ajunge la 1,40 metri înălțime și care are flori intens colorate: violet, galben,
Gripa sezonieră este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cu care se pot confrunta atât adulții cât și copiii. În cele ce urm