⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Mancare sanatoasa.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Rolul tamaduitor ale nucilor verzi

Rolul tamaduitor ale nucilor verzi
     

De ce sunt atat de valoroase nucile? Miezul lor e o uzina de substante benefice: apa (3-5%), grasimi (52,0-77,5%), substante proteice (12-25%) din grupa globulinelor (de natura celor din lapte si oua), saruri minerale (nuca este fructul cel mai bogat in cupru si zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E, F, P. Valoarea energetica a miezului de nuca este in medie de 700 kcal la 100 g. Acesta are efect laxativ, mai ales prajit. Intrucit contine tocoferol (vitamina E), care contribuie la scaderea continutului de colesterol din singe si are o cantitate foarte redusa de hidrati de carbon, miezul de nuca este admis in regimul diabeticilor. Fiind foarte bogata in grasimi si proteine, nuca intrece carnea ca valoare calorica, avind o toxicitate de cateva ori mai mica. Miezul de nuca este unul dintre cele mai vitalizante si nutritive alimente cunoscute si o minune pentru organism in timpul anotimpului rece.

Antioxidantii continuti in miezul fructului regleaza pe cale naturala nivelul colesterolului in singe si, implicit, tensiunea arteriala. Consumul periodic de nuci proaspete intareste vasele de singe si previne deteriorarea acestora, mai ales la virstnici. Datorita bogatiei in vitamina E, consumatorii de nuci prezinta risc minim de a face un atac de cord. Opt nuci pe zi tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu american recent. Specialistii ne sfatuiesc sa consumam nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele lor negative asupra organismului. Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa-linolenic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Graasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta. Studiile au mai aratat ca persoanele care maninca nuci de cel putin doua ori pe saptamina au un risc de doua ori mai mic de a suferi o criza cardiaca subita, fata de cei care nu maninca deloc nuci. Nucile reduc de asemenea si riscul unei boli coronariene cu aproximativ 30%. Se spune ca daca maninci cinci portii de nuci verzi pe saptamina, vei avea o inima de atlet.

Nucile contin calciu, fier, zinc, potasiu si vitaminele A, B, E și F care sunt deosebit de benefice atat sistemului osos, cat si inimii. Antioxidantii din compozitia acestora regleaza colesterolul din sange si tensiunea arteriala, chiar de aceea nucile reduc riscul unui infract. Nucul, infloreste in luna mai, frunzele proaspete se aduna in luna iunie, iar fructele coapte in septembrie. Apreciate mai ales in alimentatie, trebuie sa stiti ca nucile contin o multitudine de substante nutritive precum: calciu, fier, zinc, potasiu si nelipsitele vitamine A, B, E, si F. Atat sistemul osos, cat si inima dumneavoastra au nevoie de acesti nutrienti foarte importanti. Antioxidantii din miezul fructelor, regleaza nivelul colesterolului in sange si totodata, si tensiunea arteriala. De aceea, va recomandam sa consumati periodic nuci proaspete, deoarece intaresc vasele de sange, mai ales persoanelor in varsta. Potrivit specialistilor in nutritie, vitamina E reduce foarte mult posibilitatea de a face un atac de cord.

Nuca verde poate sa combata afecțiunile stomacului. Coaja de nuca are un rol foarte important pentru sanatatea noastra. Aceasta reusește sa lupte impotriva afectiunilor stomacului precum infectiile intestinale acute. Trebuie sa pui in 300 ml de apa cinci lingurite de coji de nuci verzi maruntite si sa le lasi la macerat 10 ore. Apoi strecori amestecul si fierbi ce ramane in 300 de ml de apă timp de cinci minute.

Tratează gastrita! Tot coaja nucilor verzi este bogată în iod care ajută persoanele care suferă de gastrită. Taie mărunt cinci lingurițe de coji verzi și pune-le într-un borcan cu puțin zahăr, lasă-le la soare 10 zile și apoi 10 zile la umbră. Adaugă puțină țuică în borcan și mai lasă-le la macerat încă 10 zile. Strecoară amestecul și ia o lingură de tinctură de trei ori pe zi înainte de masă.De obicei, oamenii decojesc nucile verzi si arunca coaja, fara a sti ce rol important are aceasta pentru sanatatea lor. Coaja nucilor este indicata pentru combaterea afectiunilor la nivelul stomacului, precum infectiile intestinale acute. Astfel, noi va propunem un remediu pentru a scapa de aceste "deranjari" ale stomacului, cu totul neplacute. In 300 de ml de apa se adauga aproximativ cinci lingurite de coji de nuci verzi maruntite, care se lasa la macerat aproximativ 10 ore. Se strecoara, iar amestecul ramas se fierbe cu 300 ml de apa timp de cinci minute. Cele doua preparate se combina si se recomanda consumul unui litru din acest amestec.

Coaja de nucă verde te poate scăpa rapid de negi dacă masezi zonele afectate cu negi. Coaja este bogată în substanțe precum iodul și taninurile care tratează infecțiile. Timp de o saptamana, zonele in care sunt prezenti negii trebuie sa fie frecate, timp de trei ori pe zi, cu coaja verde in care sunt invelitele nucile. Specialistii spun ca aceasta coaja contine substante care au un efect antiinfectios, precum taninurile si iodul.

Miezul de nucă te scapă de infecțiile urinare și de tuse, iar coaja macerate te scapă de varice. Nuca este recomandata si persoanelor care sufera de infectii urinare sau care au probleme cu tusa. Miezul de nuca prajit combate infectiile urinare, dar in acelasi timp pot fi folosite si de persoanele anemice sau pentru a scapa de tuse. Daca aveti probleme cu varicele, coaja de nuca verde pusa la macerat poate fi un bun remediu pentru aceste vene inestetice. Miezul de nuca prajit combate infectiile urinare, dar in acelasi timp poate fi folosit si pentru a scapa de tuse. Este un excelent vermifug, eliminind in special tenia. Datorita continutului bogat in cupru, nucile sunt indicate in dieta persoanelor cu anemie. Miezul a 20 de nuci, consumat zilnic, e un tratament eficient contra psoriazisului sau a eczemelor alergice. Ba chiar rezolva si acneea. Nucile contin vitamina B1, care joaca un rol esential in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. Consumul de nuci creste pragul de toleranta pentru durere si aduce o contributie importanta la mentinerea tonusului musculaturii netede, fiind implicat si in procesele de transmitere neuromusculara. Miezul a patru nuci prajite rezolva constipatia. Acelasi efect se obtine si daca nucile se tin in apa citeva ore inainte de a fi mincate. Nucile contin tanin, cu efect astringent, de aceea sint folositoare si in tratamentul diareei.

Este incredibil, dar nuca verde detoxifică ficatul! Curata 10 nuci mari si taie-le in mai multe bucati. Pune-le intr-un litru de alcool si lasa-le 20 de zile la macerat. Arunca nucile, iar in lichid adauga trei cuisoare, o lingurita de scortisoara si una de vanilie, coaja de portocala si jumatate de kilogram de zahar dizolvat intr-un litru de apa. Ia acest ameste dupa mesele principale timp de o luna de zile. Pentru a scapa de durerile de cap si de stres, puteti prepara o pasta din miezurile a zece nuci verzi macinate si o lingura de miere. Ingredientele se amesteca foarte bine, pana devine o pasta, la care se adauga un pahar cu suc natural de fructe. Acest preparat are un efect energizant si combate stresul. Pentru ca efectul sa fie vizibil, trebuie sa urmati acest tratament timp de patru saptamani.

Datorita continutului bogat in cupru, nucile sunt indicate in dieta persoanelor cu anemie, a persoanelor cu reumatism si artroze, in stari precanceroase si tuberculoza, in special tuberculoza osoasa si, de asemenea, la bolnavii de sifilis si blenoragie. De asemenea este de un excelent ajutor in tratamentul scrofulozei, pentru ca favorizeaza drenajul limfei si al pielii. Datorita acizilor grasi omega-3, antioxidantilor si fitosterolului, nucile sunt arme redutabile in lupta cu cancerul mamar. Tumorile se micsoreazs si chiar dispar. Un nou studiu arata, ca un consum zilnic moderat de nuci aduce beneficii pacientilor dianosticati cu diabet de tip II, mentinand sub control limitele de insulina. Potrivit expertilor, un aport zilnic de 30 de grame de nuci reduce riscurile agravarii bolii intr-o proportie mult mai mare decit un regim hipocaloric si hipolipidic. Bsrbatii ar trebui sa consume des nuci, deoarece aceste fructe trateaza sterilitatea si impotenta.

In Evul Mediu, nuca era recunoscuta pentru rolul tamaduitor in cazul bolilor mintale. Se credea ca forma fuctului aduce cu forma creierului, de aceea are efect in tratarea mintii. Astazi, cercetarile moderne au aratat ca nuca este stimulent al memoriei si e recomandata celor ce depun un efort intelectual sporit. Continutul bogat in zinc recomanda miezul de nuca in tratamentul asteniei, intirzierilor de crestere, tulburarilor sistemului nervos. Pentru cei surmenati si slabiti, un pumn de miez maruntit se amesteca cu o lingura de miere, dupa care se bea un pahar cu suc proaspat de fructe. Pentru marirea capacitatii de memorare si pentru perioadele de invatare, mai ales in perioada examenelor, se pot consuma zilnic 10-15 nuci amestecate cu 4 linguri de miere de albine poliflora. Amestecul se maninca pe indelete mestecind bine fiecare imbucatura. Pasta obtinuta din miejii a opt nuci verzi macinate si o lingura de miere poliflora este un preparat energizant cu efecte benefice in combaterea aterosclerozei, colesterolului si stresului. Terapia trebuie urmata trei-patru saptamini si va va scapa si de dureri de cap si migrene.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Rolul magneziului in organism

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.