Alergiile ne fac sa ne simtim deseori chiar mizerabili! Unele studii spun ca alergiile devin din ce in ce mai grave in fiecare an, datorita schimbarilor climatice. Caracteristicile alergiilor sezoniere sunt:
In functie de persoana si gravitate, alergiile pot fi chiar mai neplacute decat racelile sau febra. Nu este de mirare ca milioane de persoane cauta alinarea disperata in farmacii si prin prescriptii, medicamente, sau pe scurt: cheltuieli in plus.
Este timpul sa aflii ca alergiile sezoniere pot fi tratate si prevenite cu remedii naturale, precum uleiurile esentiale!
Daca alergiile te retin de la o viata activa, este cazul sa apelezi la practicile antice ale aromaterapiei, care te vor ajuta sa respiri mai bine ca niciodata.
Exista cateva uleiuri esentiale care elibereaza tractul respirator, cele mai practice sunt cele care sunt in acelasi timp si anti inflamatorii:
Eucaliptus radiata are o aroma mai putin agresiva, de aceea se poate folosi atat la copii, adulti cat si la cei invarsta. Acest ulei esential este un stimulator pozitiv al imunitatii si ajuta la respiratie.
Cum se foloseste: 2 linguri de ulei de miglate sau de cocos se amesteca cu 4-5 picaturi de ulei esential de aucalipt. Acesta se maseaza in zona gatului, obrajilor si pe spate pentru cele mai bune efecte.
Aceasta aroma este ideala daca iti doresti sa reduci lacrimarea, sa respiri cu usurinta si sa scapi de mucusul in exces.
Cum se foloseste: Aplica 4-5 picaturi de uleiul esential de tamaie pe un servetel si poti inhala aroma tocmai de acolo. Daca problemele apar in timpul notpii se pot aplica picaturi de ulei pe perna.
Daca intampini alergii grave si neplacute acest tip de ulei este ideal pentru tine.
Cum se foloseste: Pune apa la fiert intr-un bol mai mare, odata ce incepe sa fiarba si exista vapori, adauga 4-5 picaturi de ulei de musetel in apa si inhala vaporii timp de cateva minute.
Nu uita ca nu este nevoie de medicamente costisitoare daca poti inlatura efectele negative ale alergiilor cu uleiurile esentiale!
Ce este mierea de Manuka? Ce este MGO™? Cum alegi mierea de Manuka în funcție de nevoi Contraindicații ale mierii de Manuka
Oregano este o plantă erbacee, aromatică (din familia mentei), originară din Europa, care se găsește mai ales în zonele muntoase. Este un a
Echinaceea este o plantă medicinală americană care poate ajunge la 1,40 metri înălțime și care are flori intens colorate: violet, galben,
Gripa sezonieră este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cu care se pot confrunta atât adulții cât și copiii. În cele ce urm
Durerile de cap sunt o problemă comună de sănătate, majoritatea oamenilor le experimentează la un moment dat. Migrenele frecvente sau severe pot
Femeile au nevoi specifice de nutrienți care se pot schimba pe tot parcursul vieții. Nu este suficient să folosești protecție solară, cremă hid