âš¡ PROMO âš¡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Psoriazis, există oare o cale de scăpare?

Psoriazis, există oare o cale de scăpare?
     

Potrivit statisticilor, aproape 30% dintre persoanele diagnosticate cu psoriazis au o rudă de gradul I care suferă de aceeaÈ™i afecÈ›iune. Această legătură genetică poate fi însă influenÈ›ată de apariÈ›ia infecÈ›iilor sau administrarea anumitor medicamente, precum È™i de traumatismele la nivelul pielii sau stresul cotidian.

Este foarte important să stiți cum sa evitați cauzele care declanșează psoriazisul. De aceea, evitați leziunile la nivelul pielii, stresul, stările de agitație, infecțiile (cum ar fi amigdalita), anumite medicamente (betablocante, ibuprofen, litiu), expunerea prelungită la soare, alcoolul, fumatul etc.

Oamenii de È™tiință nu au descoperit nicio legatură între regimul alimentar È™i psoriazis, însă exist anumite cazuri în care pacienÈ›ii declară că evitarea anumitor alimente au dus la ameliorarea simptomelor.

Anumite substanÈ›e, numite citochine se pare că pot agrava simptomele psoriazisului, iar printre alimentele care pot mari producÈ›ia de astfel de compuÈ™i se numără: carnea roÈ™ie, laptele, cafeaua, legumele È™i fructele de culoare închisă, galbenuÈ™ul de ou, alimentele cu gluten, uleiul de porumb, siropul de fructoză, zahărul, făina, condimentele, alimentele procesate È™i fast-food-ul.

Există însă È™i o serie de remedii naturale, pe care le ai la îndemână însă nu realizezi. Spre deosebire de tratamentele recomandate de medicii, remediile din natură nu vin la pachet cu reacÈ›ii adverse È™i nu creează dependență – Iată câteva remedii pe care È™i tu le poÈ›i încercă pentru vindecarea psoriazisului!

Pentru că inflamaÈ›ia stă la baza acestei probleme dermatologice, adoptarea unei diete antiinflamatoare va avea rezultate uimitoare. Încearcă să consumi cât mai multe grăsimi sănătoase pe care le regăsesÈ›i în somon, macrou, sardine, seminÈ›e de in, seminÈ›e de chia, nuci, avocado È™i ulei de măsline.

Renunță la grăsimile nesănătoase, la prăjeli È™i la zahăr. Alimentele enumerate mai sus favorizează inflamaÈ›ia, lucru care nu este dorit de către pacienÈ›ii care suferă de psoriazis. Dacă esÈ›i atent, vei observa că episoadele severe de psoriazis apar în urma consumului de alcool. Asta pentru că alcoolul suprimă sistemul imunitar È™i favorizează simptomele specifice psoriazisului. De asemenea, È™i cofeina este contraindicată, aÈ™a că ar trebui să limitezi consumul zilnic la o singură cafea. Fibrele ajută tractul intestinal, adică favorizează detoxifierea organismului, lucru care este indicat la bolnavii de psoriazis. Probioticele ajuta flora intestinală să se menÈ›ină în valorile optime, ceea ce înseamnă că ajuta la reducerea inflamaÈ›iei È™i întăreÈ™te sistemul imunitar. AntioxidanÈ›ii din fructe È™i legume sunt esenÈ›iali atunci când vine vorba despre inflamaÈ›ii. Consumă orice tip de fructe È™i legume.

Folosește produse cosmetice pentru piele sensibilă, de preferat bio. Alege-ți cu atenție produsele cosmetice folosite pentru a nu agrava situatia. Variantele bio, facute pe baza de plante, sunt ideale pentru tine. Studiile realizate in domeniu au confirmat faptul ca produsele cosmetice pe baza de avocado si vitamina B12 sunt benefice pentru psoriazis.

Folosește uleiuri esențiale naturale!

Ulei de bergamot:

Una dintre principalele pericole ale psoriazisului este È™ansa de infectare, deoarece erupÈ›iile grele pot deseori sparge È™i sângera, mai ales când sunt zgâriate.

Uleiul de bergamotă are proprietăți antiseptice puternice care pot ajuta la prevenirea infecÈ›iei È™i la apărarea împotriva inflamaÈ›iei suplimentare sau a motivelor pentru zgârieturi.

Mod de folosire: se amestecă ulei de bergamotă cu o cantitate egală de ulei de portocale, cum ar fi uleiul de jojoba. Se aplică uÈ™or 3-4 picături în zonele afectate pe timp de noapte pentru o noapte fără mâncărimi È™i simptome reduse dimineaÈ›a.

Ulei esențial de Geraniu:

Familiat de capacitatea sa de a stimula creÈ™terea celulelor noi È™i de a regenera È›esutul deteriorat, acesta este unul dintre cele mai bune uleiuri esenÈ›iale pentru psoriazis. Pe lângă efectele stimulative, uleiul de geranium are È™i proprietăți antiinflamatorii pentru a ajuta la eliminarea disconfortului È™i a mâncării.

Mod de folosire: Atunci când combinaÈ›i ulei de geranium cu alte uleiuri sau geluri purtătoare, cum ar fi aloe vera sau ulei de nucă de cocos, puteÈ›i spori capacitatea sa de a calma peticele inflamate ale pielii È™i de a produce cantitatea potrivită de È›esut, decât de o creÈ™tere prea mare.

Ulei esențial de Arbore de ceai (uz extern):

Uleiul din arbore de ceai este iubit în întreaga lume pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice, antiseptice, antiinflamatorii È™i analgezice, printre altele.

Aceste lucru îl face perfect pentru protejarea zonelor de infecÈ›ie, îmbunătățind în acelaÈ™i timp aspectul È™i eliminând durerea È™i mâncărimea.

Mod de folosire: Nu utilizaÈ›i ulei de arbore de ceai nediluat pe piele, deoarece poate exacerba această afecÈ›iune. AmestecaÈ›i-l cu 1 lingură de ulei de nucă de cocos È™i apoi aplicaÈ›i după cum este necesar până când roseaÈ›a È™i durerea dispar.

Ulei esențial de Arbore de ceai (uz intern)

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.