⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Pentru ce folosim tincturile?

Pentru ce folosim tincturile?
     

Tincturile sunt extrase concentrate din plante obținute prin înmuierea scoarței, fructelor, frunzelor (uscate sau proaspete) sau rădăcinilor de la una sau mai multe plante în alcool sau oțet. Alcoolul sau oțetul scot ingredientele active din părțile plante, concentrându-le sub formă de lichid.

Există unele cercetări și rapoarte anecdotice care sugerează că unele plante au proprietăți medicinale și beneficii pentru sănătate. Acestea există de milenii și sunt o componentă cheie a medicinei tradiționale.

Beneficii tincturilor

Tincturile facilitează consumul de substanțe chimice naturale care stimulează sănătatea. Sunt de obicei ieftin de făcut și pot fi ușor de pregătit acasă. Accesibilitatea remediilor pe bază de plante, cum ar fi tincturile, este probabil un motiv major pentru care se estimează că 80% din populația lumii se bazează pe aceste tratamente.

Iată câteva plante obișnuite folosite pentru prepararea tincturilor despre care studiile științifice sugerează că pot aduce beneficii asupra sănătății:

  • Musetel

Eficientă în tratarea anxietății, vindecarea rănilor și reducerea inflamației

  • Iarba moale (Iarba fetei)

Folosită pentru prevenirea migrenelor și pentru a trata artrita

  • Usturoi

Poate reduce nivelul de LDL colesterol (colesterolul rău)

  • Ghimbir

Reduce greața la femeile insărcinate și este considerat un remediu eficient în răul de mișcare.

  • Ginko biloba

Este folosit în mod tradițional pentru a trata o serie de afecțiuni, de la astma la tinitus. Reccent, oamenii de știință au cercetat potențiala utilizare a acestuia în îmbunătățirea memoriei, prevenirea demenței și stimularea funcției creierului. 

  • Ginseng
  • Tinctura Ardei Iute 50ml Dacia Plant

    Tinctura Ardei Iute 50ml Dacia Plant

    14,70 lei
    Putine remedii din plante se pot compara ca si eficienta terapeutica cu tinctura de ardei iute. Extrem de intensa ca si gust (tinctura de ardei iute chiar si diluata in apa este unn adevarat foc lichid), ea este un antiinfectios pentru zona gatului, un antitusiv, un hipertermiant (determina cresterea temperaturii corpului) si un stimulent digestiv redutabil.Extern este un rubefiant foarte puternic ...
  • Tinctura Propolis 20ml Euro Apicola

    Tinctura Propolis 20ml Euro Apicola

    24,30 lei
    Efecte:analgezic usorantihemoragicantifungic puternic (actiune puternica asupra Candida albicans)antiseptic puternic al cailor respiratorii medii si superioareantiseptic intestinal si urinar bunantiviral mediubacteriostatic si bactericid bun (anihileaza streptococii, stafilococii, salmonella, proteus)febrifug bunregenerant epitelial puternicstimuleaza procesele de regenerare in ansamblustimulent i ...
  • Tinctura Leurda 50ml Dacia Plant
    -26%

    Tinctura Leurda 50ml Dacia Plant

    9,67 lei
    13,20 lei
    Se mai numeste usturoita, usturoiul ursului sau ai de padure, din cauza unor substante care-i dau un miros si unele proprietati medicinale asemanatoare usturoiului.Este printre primele plante medicinale care apar dupa iarna si, ca orice planta de leac care apare primavara devreme, este un detoxifiant, un tonic si un reintineritor remarcabil. Cele mai puternice efecte le are leurda asupra sangelui, ...
  • Tinctura Coada Calului 50ml Dacia Plant
    -3%

    Tinctura Coada Calului 50ml Dacia Plant

    14,05 lei
    14,49 lei
    Tinctura Coada Calului este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin prepararea la rece din partile aeriene ale plantei Equisetum arvense.Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repe ...

Poate crește sistemul imunitar și poate ajuta persoanele cu diabet.

  • Ciulin de lapte

Poate ajuta la vindecarea bolilor hepatice.

  • Valeriana

Poate îmbunătății calitatea somnului

Efecte secundare

Utilizarea tincturilor și al altor remedii pe bază de plante nu este lipsită de riscuri. Pot apărea efecte secundare, dintre care unele sunt grave. Mai jos vă prezentăm o listă desrpre efectele secundare comune privind consumul de tincturi:

  • Reacții adverse la medicamente
  • Privind medicamnetația pot provoca: probleme de coagulare a sângelui, afectarea ficatului.
  • Reacții alergice precum: febră, mâncărimi, urticarie, roșeață, anafilaxiei
  • Scăderea bruscă a glicemie
  • Persoanele cu diabet trebuie să fie atente când utilizează tincturi. De exemplu, ciulinul de lapte are un efect hipotensive puternic.
  • Efect estrogenic
  • Unele plante, cum ar fi culinul de lapte, poate avea efecte estrogenice și nu ar trebui luat de cei cu: cancer de sân, uter sau ovare, endometrioză, fibrom uterin. 

Tincturile de plante au fost folosite ca remediide milenii. Unele plante au beneficii dovedite pentru sănătate, în timp ce efectele altora sunt mai puțin clare și pot fi chiar dăunătoare sănătății.

Discutați cu medciul dvs. înainte de a începe orice tip de remediu naturist.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.