Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Înlăturarea extenuării

Înlăturarea extenuării
     

Extenuarea a devenit una dintre relele caracteristici ale epocii în care trăim: este unul dintre cele mai comune motive pentru cererea unui tratament medical, iar lipsa generală a energiei poate avea efect asupra performanțelor și sentimentelor de bucurie. Orele lungi, petrecute lucrând, nivelul din ce în ce mai mare al poluării, aditivii chimici din alimente adaugă o doză de stres invizibil căruia îi e supus corpul nostru.

Oboseala

Este normal să ne simțim obosiți după un efort. Oboseala devine o problemă numai atunci când omul începe să se simtă obosit după activități normale, are dificultăți de concentrare, îi lipsește energia și motivația de a termina o sarcină.

Stimulente

Cafeaua, ceaiul, băuturile de tip cola și ciocolată sunt bogate în cofeină, teobromină și alcaloizi din aceeași categorie, iar aceste substanțe pot să redea energia pe termen scurt. Dar tonicele pe termen mai lung, care ne ajută să ne îmbunătățim nivelurile interioare de energie, sunt mult mai bune. Rozmarinul și damiana au o acțiune tonică și reconfortantă: preparați un ceai ce conține cantități egale (o lingurită la o ceașcă) din aceste plante și consumați de câte ori e nevoie.

Uleiul de rozmarin, santal sau cimbru, adăugat la apă de baie (cinci picături), este, de asemenea, stimulant.

Sindromul oboselii cronice

Această oboseală clinică prelungită mai e numită deseori neurastenie, oboseală post-virală și encefalomielită mialgică (EM). Simptomele includ oboseală musculară și slăbiciune, chiar și în urma unui efort minim, dureri de cap, amețeală, dureri ale toracelui, tulburări ale stomacului, dureri de gât, probleme de respirație, glande umflate, infecții recurente și tulburări digestive. Problema poate să continue timp de mai multe luni, poate chiar ani, apoi să dispară la fel de misterios precum a apărut.

Tratament

Fortificați sistemul imunitar cu suplimente de usturoi. Folosiți plante care detoxifică organismul, care elimină toxinele din țesuturi: măcinați un vas mare de plante proaspete de drăgaică lipicioasă, cu ajutorul robotului de bucătărie, și consumați 10 ml din zeama, de trei ori pe zi.

Ar trebui să se ia zilnic suplimente alimentare de ulei de luminiță (500 mg), vitamina C (500 mg), Vitamina E (400 i.u.), zinc și magneziu.

Slăbiciunea sau astenia și convalescența

Lipsa de vitalitate și slăbiciunea generală care urmează după o perioadă de boală nu este ceva neobișnuit, deși subnutriția, tensiunea arterială joasă sau anemia pot duce la o debilitate generală și cu alte ocazii, nu numai în convalescență. Cereți sfatul medicului dacă problema nu pare să aibă nici o cauză evidentă.

Tratament

Urmați un regim alimentar sănătos, cu un conținut bogat de vitamine și minerale – dacă e necesar, suplimentați acest regim alimentar cu vitamine și minerale sub formă de tablete.

O infuzie preparată din cantități egale de turiță-mare, paie de ovăz și flori de mușețel (două lingurițe la o ceașcă, de trei ori pe zi) vă va fi de ajutor; sau încercați un decoct din cantități egale de rădăcină de ginseng, rădăcina de lemn-dulce și ghimbir și jumătate din cantitatea de rădăcină de gențiana (o linguriță la o ceașcă, de trei ori pe zi).

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.