Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Infecții ale pielii

Infecții ale pielii
     

Aceștia reacționează foarte bine la tratamentele cu plante. Microorganismele care cauzează aceste probleme sunt aproape întotdeauna prezente pe suprafața pielii, profitând de cea mai mică scădere a activității sistemului nostru imunitar. Abcesele, infecțiile micotice și negii apar cele mai adesea atunci când suntem obosiți sau în convalescență după o boală. Aceste infecții pot sugera și existența unor boli cronice ca diabetul, deci dacă aceste probleme apar în mod repetat, cereți sfatul unui medic.  

Acneea

Este cauzată de obicei de glandele sebacee inflamate și din cauza excesului de sebum pe care acestea îl produc. Printre alimentele care încurajează producerea de sebum sunt: carbohidrați rafinați, mâncăruri prăjite, grăsimi animale, dulciuri și alcool.

Remedii: Preparați o infuzie din cantități egale de panseluțe sălbatice, urzici, frunze de brusture și hidrocotile (folosiți una sau două lingurițe din acest amestec la o ceașcă); consumați trei cești de infuzie pe zi. Pentru uz extern, amestecați 25 ml apă de trandafiri, 25 ml apă de hamamelis și 20 picături de ulei din arbore de ceai. Aplicați cu un tampon de vată, de cel puțin trei ori pe zi.

Furunculi/Abcese și cărbunculi

Furunculii sunt umflături tari, pline cu puroi, care sunt cauzate de obicei de infecția cu un stafilococ. Un cărbuncul este un grup de furuncule.

Tratament: Pentru a sparge furunculul și a extrage puroiul, aplicați unguent de ulm roșu și nalbă-mare, sau o pastă obținută din amestecarea acelorași plante. Măcinați până când devin un praf, apoi amestecați cu apă fierbinte, și acoperiți cu un tifon. (Dacă folosiți pastă, repetați cu câte o cataplasmă fierbinte de fiecare dată când primă se răcește, până când furunculul se desface și puroiul iese.) Este eficientă, de asemenea, și o cataplasmă din frunze proaspete de varză, triturate. Tot puroiul care iese din furuncul trebuie îndepărtat cu grijă și zona trebuie spălată cu o loțiune antiseptică. Crema de echinacea poate să ajute la tratarea furunculului. Administrarea de achinacea (5 ml tinctură sau 600 mg sub formă de capsule, de trei ori pe zi) va ajuta la combaterea infecției.

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.