Ce nu stiai despre ROZMARIN!

Ce nu stiai despre ROZMARIN!
     

Rozmarinul, folosit din cele mai vechi timpuri, este o planta care a reusit sa ofere beneficiile ei in toate domeniile precum in cel CULINAR, COSMETIC sau MEDICAL!

De-a lungul istoriei rozmarinul era simbolul iubirii, a nuntii si a nemuririi. Miresele purtau coronite de rozmarin "Cununa de mireasa din rozmarin sa-ti fie, caci iti va tine dragostea vesnic vie."

Este o planta parfumata originara din zona mediterana, cultivata inca din antichitate pentru beneficiile ei multiple. Iata beneficiile ei cunoscute in cele trei domenii:

Beneficii MEDICALE:

Traditional, in medicina populara, rozmarinul era folosit pentru tratarea durerilor musculare, pentru stimularea memoriei, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru stimularea sistemului circulator. Studiile moderne arata ca are nenumarate beneficii asupra organismului si ca este foarte bogat in antioxidanti, in fier, calciu si vitamina B6. Beneficiile sunt urmatoarele:

  • ✿ studiile Universitatii Kyoto din Japonia arata ca ajuta in prevenirea imbatranirii cerebrale
  • ✿ cercetarea publicata in Oncolocy Reports a constatat ca "extractul de rozmarin etanolic brut (RO) are efecte anti-proliferative diferentiale pe leucemie umane si celule de carcinom mamar" , astfel are efecte antitumorale
  • ✿ are proprietati antiinflamatorii
  • ✿ studiul condus de Stuart A. Lipton a constatat ca imbunatateste memoria
  • ✿ este un remediu de secole pentru migrene
  • ✿ improspateste respiratia urat mirositoare
  • ✿ studiile au descoperit ca este un remediu natural la infectiile cu Helicobacter pylori
  • ✿ detoxifica organismul
  • ✿ imbunatateste digestia
  • ✿ elimina excesul de apa din organism
  • ✿ stimuleaza activitatea mentala si imbunatateste oxigenarea creierului
  • ✿ intareste imunitatea.

Beneficii CULINARE:

In istoriei rozmarinul era un condiment renumit! Nu numai ca oferea un gust unic mancarurilor dar era folosit si pentru conservarea carnii. Pastra carnea proaspata mai multe zile, pe vremea cand nu exista inca frigider. Este ideal pentru condimentarea carnii de vita, de miel, de pui, ciupercilor si in special a cartofilor.

Conform unui studii, publicat in revista Journal of Food Science, carnea de vita condimentata cu rozmarin reduce formarea factorilor care produc cancer, care sunt dezvoltati in timpul gatirii!  

Beneficii COSMETICE:

Uleiul de rozmarin are un miros puternic herbal si revigorant, este aproape transparent si apos ca si vascozitate. Este deseori utilizat pentru imbunatatirea sanatatii parului si scalpului: stimuleaza cresterea parului, incetineste albirea lui si elimina matreata.

Rozmarinul este un ingredient deseori folosit in industria cosmetica (in creme si in lotiuni) fiind un antioxidant excelent, un antiinflamator si avand proprietati anti-age. Stimuleaza regenerarea celulara, creste fermitatea epidermei, imbunatateste tonusul pielii si previne imbatranirea prematura. Este recomandat si pentru pielea sensibila si in plus este excelent in tratarea cosurilor, datorita proprietatilor sale antibacteriane si antiinflamatori.

Incearca reteta: PUI CU LAMAIE SI ROZMARIN!

comments powered by Disqus

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Iata ce poti trata cu spirulina!
Iata ce poti trata cu spirulina!

Spirulina este un medicament natural fara efecte secundare, care este bogata in vitamine, minerale si proteine. Spirulina are o compozitie unica in r

Aloe vera...Oare chiar vindeca orice?!
Aloe vera...Oare chiar vindeca orice?!

ALOE VERA Aloe Vera este o planta care creşte în zonele cu climă blândă, unde temperaturile nu coboară pentru mult timp sub 0 grade

Coada soricelului (Achilea millefolium)
Coada soricelului (Achilea millefolium)

Coada soricelului Coada șoricelului este o plantă erbacee, perenă, din familia Asteraceae, cu frunze penate, păroase și flori albe sau trandafir

Articole precedente

Comanda
L-V intre 9-17
0365-430.166
Transport GRATUIT
la comenzi peste 150 Lei

Produsul lunii