Echinacea este o planta din Amirca, care accelereaza regenerarea celulelor epiteliale si are efecte anti-inflamatoare in probleme precum eczeme, inflamatii, infectii, intepaturi.
Beneficii echinacea:
1. Lupta impotriva acneei
Acneea este problema cea mai comuna a pielii, mai ales la adolescenti si adulti tineri. Cremele care contin extracte de echinacea calmeaza pielea prin reducerea umflaturii tesutului pielii si ajuta in lupta impotriva bacteriilor care cauzeaza acneea.
2. Reduce ridurile
Cremele de noapte bogate in extracte de echinacea au un efect uimitor asupra ridurile si liniilor fine. Ajuta la reducerea aparitiei ridurilor cu pana la 55%. Echinacea este bogata in taninuri, substanta care actioneaza ca un astringent si are un efect de contractie asupra celulelor pielii.
3. Trateaza eczeme, arsuri
Echinacea functioneaza ca un dezinfectant pe leziuni. Are un efect analgezic pe pielea iritata. Daca aveti furuncule, rani mici, eruptii cutanate, senzatie de arsura sau de taiere, puteti aplica pulbere uscata echinacea, tinctura sau crema pe zona afectata. Vor accelera procesul de vindecare prin regenerarea celulelor. Echinacea functioneaza foarte bine pentru persoanele cu psoriazis si eczeme. Aceasta reduce inflamatia si roseata pielii, diminuand astfel disconfort.
4. Promoveaza cresterea parului
Echinacea ajuta la controlul asupra caderii parului si promoveaza cresterea acestuia prin imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul scalpului si consolidarea foliculilor de par.
5. Lupta impotriva matretii
Echinacea este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai bune remedii antimatreata. Proprietatile sale antimicrobiene elimina complet matreata atunci cand este utilizata o perioada de timp. De asemenea, inlatura senzatia de mancarime care duce la dezvoltarea unor mici umflaturi la nivelul scalpului.
6. Confera stralucire parului
Puteti face propria masca de par prin amestecarea in stare proaspata de extract gel aloe vera, echinacea tinctura si putin ulei de arbore de ceai.Aloe vera si uleiul de arbore de ceai vor hidrata parul in timp ce echinacea va lupta impotriva bacteriilor care pot duce la infectii si matreata.Aceasta masca de par are un efect calmant asupra nervilor si un miros foarte placut.
7. Lupta impotriva racelii si a gripei
O doza de echinacea tinctura luata in timp util poate reduce semnificativ durata unei raceli. Este benefica, mai ales daca raceala este din cauza unei infectii bacteriene.
8. Intareste sistemul imunitar
Cercetatorii au descoperit ca polizaharidele foarte activi in echinacea stimuleaza sinteza de celule T. Celulele T sunt responsabile pentru lupta impotriva infectiilor si protejarea organismului impotriva atacurilor de la virusi si bacterii. Echinacea creste, de asemenea, viabilitatea celulelor albe din sange care joaca un rol important in apararea organismului nostru impotriva bolilor infectioase precum si a altor materii straine.
9. Trateaza gura uscata
Expertii sugereaza ca prezenta compusului echinacein Echinacea poate trata gura uscata. Gura uscata este o afectiune caracterizata printr-o lipsa de saliva. Saliva este necesara pentru a controla producerea de bacterii in gura. Saliva poate ajuta, de asemenea la mentinerea starii generale de sanatate, poate preveni aparitia cariilor dentare, infectiile orale, boli ale gingiilor, etc.
10. Ajuta la detoxifierea organismului
Se poate spala stomacul pentru eliminarea de otravuri, puroi, etc, din corpul nostru.Echinacea poate ajuta la transpiratie, care poate ajuta la detoxifierea organismului prin piele.Echinacea poate ajuta, de asemenea, la purificarea sistemul limfatic, prin eliminarea toxinelor, care poate fi util in tratamentul prostatei.
11. Previne infectiile recurente
Aceasta planta este foarte eficienta in prevenirea infectiilor recurente, cum ar fi infectii ale urechii. Daca echinacea este folosita cateva saptamani in mod regulat, intareste sistemul imunitar si ajuta la prevenirea infectiilor.
12. Vindeca boli comune
Planta este foarte eficienta in accelerarea procesului de recuperare in cazul mai multor probleme comune de sanatate. Este foarte eficienta in boli comune, precum ulceratii bucale, gingivita, infectii ale urechii, sinuzita, febra fanului, bronsita, infectii vaginale, prostata marita, infectii ale cailor respiratorii superioare, durere in gat si infectii ale tractului urinar.
Ce este mierea de Manuka? Ce este MGO™? Cum alegi mierea de Manuka în funcție de nevoi Contraindicații ale mierii de Manuka
Oregano este o plantă erbacee, aromatică (din familia mentei), originară din Europa, care se găsește mai ales în zonele muntoase. Este un a
Echinaceea este o plantă medicinală americană care poate ajunge la 1,40 metri înălțime și care are flori intens colorate: violet, galben,
Gripa sezonieră este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cu care se pot confrunta atât adulții cât și copiii. În cele ce urm
Durerile de cap sunt o problemă comună de sănătate, majoritatea oamenilor le experimentează la un moment dat. Migrenele frecvente sau severe pot
Femeile au nevoi specifice de nutrienți care se pot schimba pe tot parcursul vieții. Nu este suficient să folosești protecție solară, cremă hid